Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 718
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
http://homeoint.org/kent/index.htm

И тази е много добра ММ.

От чисто любопитство, в каква потенция ви е предписано лекарството?
Лекарството е Phos. 30CH

# 481
  • Пловдив
При моя син пък се е случвало да ми се оплаче че като си легне започва да вижда надалеч-така се изразява той,т.е. не ме вижда наблизо ,а далеч.Но сега не мога да кажа дали е било след определено лекарство,оплаквал ми се няколко пъти ,даже сега след Туберкулина 1 път ми каза.
А ти колко пъти трябва да му го даваш ХЛ?защото споменаваш че ще го спреш...

# 482
Принципно при поява на нови, непознати до момента симптоми или засилване на съществуващи приемите се спират и се уведомява хомеопата. Би било редно това да ви е казано на интервюто.

# 483
http://homeoint.org/kent/index.htm

И тази е много добра ММ.

От чисто любопитство, в каква потенция ви е предписано лекарството?
Лекарството е Phos. 30CH

Да, има го в лекарството. Ами спирайте го.

Това случаят с детенцето, което има тикове ли е?

# 484
Не. Малкия няма тикове. Току що получих писмо от хомеопата, че не иска да го спирам, защото общото състояние е ОК. Трябва да го пием до края на другата седмица, или общо месец и половина. Давам по 1 ч.л на ден.Ще го наблюдавам. От тази сутрин не се е случвало повече и дано да не се случва. Да видим.. Много се притесних!

# 485
При моя син пък се е случвало да ми се оплаче че като си легне започва да вижда надалеч-така се изразява той,т.е. не ме вижда наблизо ,а далеч.Но сега не мога да кажа дали е било след определено лекарство,оплаквал ми се няколко пъти ,даже сега след Туберкулина 1 път ми каза.
А ти колко пъти трябва да му го даваш ХЛ?защото споменаваш че ще го спреш...
Това също си е доста притеснително..

# 486
Принципно при поява на нови, непознати до момента симптоми или засилване на съществуващи приемите се спират и се уведомява хомеопата. Би било редно това да ви е казано на интервюто.
Да. Казаха ми го, но хомеопатът ни е в отпуска и не си вдигаше телефона. Не бях сигурна, ако не получа отговор, какво да направя.. Нямам навиците още.. Това е нещо абсолютно ново за мен..

# 487
Не. Малкия няма тикове. Току що получих писмо от хомеопата, че не иска да го спирам, защото общото състояние е ОК. Трябва да го пием до края на другата седмица, или общо месец и половина. Давам по 1 ч.л на ден.Ще го наблюдавам. От тази сутрин не се е случвало повече и дано да не се случва. Да видим.. Много се притесних!

Той доказва лекарството. Ваша работа.

# 488

Той доказва лекарството. Ваша работа.
[/quote]

Разбрахме се с хомеопата, да го наблюдавам следващите 2 дни. Ако се случи отново, ще спрем лекарството.
Много благодаря за информацията и за това, че отделяте от времето си, за да ни информирате!
Страшно ми е полезен този форум!

# 489
Здравейте! Конституц. лекарство може ли да разболее детето ми? Ходихме на хомеопат, но нищо не ме предупреди, а сега е  с хрема.

хремата не е болест  Peace
конст. лекарство може да върне стар, подтиснат симптом. обикновено изчезва бързо, ако е стар, подтиснат симптом.

Притесних се, защото при нея така почваха преди болестите. Хрема, след нея кашлица... получи и обрив, два дни след конституцията.

Не се оказа вирус май при нас. Всичко отшумя, точно две вечери по едно и също време прокашля. Секретите от носа спряха /До сега никога не ми се е случвало такова нещо, винаги ставаше на кашлица/  Добре ако е конституцията и, какво значи това, че се получи това неразположение, че наистина е нейното лекарство ли?
И най-хубавото в момента-настроена съм много оптимистично за хомеопатията.    bouquet

# 490
  • Пловдив
Ася, а ваксината против тетанус не можеш ли просто да я откажеш?  newsm78
Даже и в БГ преди време бяха предложили да сложат на детето заради голяма рана на крака. Спомням си, че много бяха учудени, че отказах, но просто записаха и нямаше проблем, явно в такива случаи поне е по избор.

# 491
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ася, а ваксината против тетанус не можеш ли просто да я откажеш?  newsm78

отказах я.
по избор може да е в Бг, ако преди това имаш 3 ваксини, т.е. се счита, че имаш имунитет. и тук е горе-долу така.
моето дете няма никакви ваксини и в болницата ме гледаха като извънземно.

виж сега, страх ме гонеше.
знаеш как плашат с тетанус и бла бла... отделно на педьо баща му бил починал от тетанус и час и поливина се наслушах на какво ли не.
мислех, че има "спешно" лекарство при такива рани. затова попитах.

# 492
по-принцип има спешно лекарство за такива случаи

# 493
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
кое е?
за прободни рани е ледум, за охлузвания, синини е арника, кое е за разцепено?
раната беше като от нож срязано... на каменно стъпало се удари...

# 494
Аз съм коментирала с хомеопата точно ледум = ваксина срещу тетанус, но само общо без конкретен случай. Почти съм сигурна, че бях чела и за друго лекарство, но не помня и не съм го коментирала.

Общи условия

Активация на акаунт