Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 668
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
Не съм съгласна, че 1М се ползва обикновено при остри случаи. По-скоро действието му е в дълбочина и подходящо за хронични. В остри случаи най-често се прилагат ниските потенции 9, 15, 30.

За конкретния случай може да е подходяща една и съща потенция за дълъг период от време.

# 631
Гледай ти, новости. Може ли да ме насочиш към източник, където да го прочета. Благодаря предварително.

В остри случаи се използват високи потенции, защото жизнената сила преживява шок. С ниска потенция може да продължиш да си ги гълташ по флаконче потенция след потенция и ти гарантирам нищо няма да стане, е, освен традиционно доказване, но като гледам то си е норма вече, и продължават да ви баламосват, че така трябва да бъде.  Лично на мен не ми пречи на кои баячки си давате парите. Аз не правя комисионна от бизнеса. Peace

# 632
  • Бургас
Никога не са ни предписвани  различни потенции от изброените 1 М и 200 СН ,независимо дали сме на контролен преглед и докторката решава ,че лекарството тр.да се смени или лекуваме нещо съвсем различно ...

# 633
Като имате остро състояние какво ви предписват?

# 634
  • Бургас
Винаги първо започваме с приема на последното дадено ни лекарство и се следи състоянието , ако няма подобрение до 2 дни минаваме преглед и се преценя ,дали има нужда от ново .

# 635
Цона, за целта ще трябва да прегледам отново материалите, които съм изчера и тогава мога да ти отговоря кой е точно източника.
С ниската потенция е възможно освобождаването на повече енергия върху много по-малка площ, докато с високата е точно обратното - на много голяма площ се освобождава малко енергия. И изобщо потенцията е отношението на количеството енергия към пространството (площта на въздействие). Например при едно счупване има нужда от много енергия на малко пространство. Няма причина за подпомагане на заздравяването на костта да се приема 1М потенция, по-скоро е в посока 9, 12, 15. Както и при ухапване и ужилване.

# 636
  • Обетованата земя
На сина ми пролетта му изписаха конституция в потенция 1М еднократно. От тогава нищо не е пил,ще видим тази есен как ще е положението.

# 637
Цона, за целта ще трябва да прегледам отново материалите, които съм изчера и тогава мога да ти отговоря кой е точно източника.
С ниската потенция е възможно освобождаването на повече енергия върху много по-малка площ, докато с високата е точно обратното - на много голяма площ се освобождава малко енергия. И изобщо потенцията е отношението на количеството енергия към пространството (площта на въздействие). Например при едно счупване има нужда от много енергия на малко пространство. Няма причина за подпомагане на заздравяването на костта да се приема 1М потенция, по-скоро е в посока 9, 12, 15. Както и при ухапване и ужилване.

Да, моля те. Ако не са лекции, то цитати от източниците, пък аз ще си ги търся материалите.

Сега може ли да ми кажеш коя потенция би се използвала в случай на мускулна треска. Отивам един ден аз на фитнес и треньора ми натоварва до степен, че не мога дори да седна. Звъня ти на теб, като на знаещ човек. Ти каква потенция би ме посъветвала да си купя?

# 638
Извинявам се, че се намесвам, но нали в хомеопатията индивидуалността е важна. Т.е. в случая не е важна единствено само мускулната треска за определяне на потенцията. Тя, мисля, ще зависи и от други неща, и от самия човек. Нали няма на всички хора с мускулна треска да се даде една и съща потенция?

# 639
  • Бургас
Здравейте преди два месеца бях писала и получих добри съвети тук за сина ми на 2,5 г, който беше определен като Калкареа Карбоника, но аз имах притеснения, че е този тип, а вече съм напълно сигурна, че не е. След проучване от моя страна си избрах нов хомеопат и направихме интервю, вдъхна ми много доверие и по принцип ще се оставя в негови ръце. Това, което най-много ми допадна в новият ни хомеопат, е, че не ни е определил на 100% въпреки двата часа интервю. Засега се съмнява дали сме някакво лекарство с магнезий, на което не му запомних името, каза, че може би му липсва магнезий, или туберкулин. Даде ни една доза туберкулин, която трябва да му дам, и после 1 месец да следя за всяка промяна и да я обсъдим. Молбата ми е дали бихте могли да ми кажете къде да прочета за туберкулин повече информация и за лекарставата с магнезий. Ще бъда много благодарна на всеки, който се отзове с някаква информация за тези лекарства.
Също така наскоро попаднах на едно мнение, според което не бива да се ходи на хомеопат без конкретен здравословен проблем, като се правеше аналогия как никй не ходи на психотерапевт, за да търси духовно израстване, а с конкретен проблем. Вие какво мислите? Аз водя детето си на хомеопат най-вече с идеята за превенция на евнтуални заболявания, но дали е правилно.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2014, 19:29 от Persona grata

# 640
Хубаво, сега на скоро имахаме случай в темата. На Ася  детето се беше ударилио и се чудехме какво лекарство да му намерим. Да предположим, че сме намерили точното лекарство ударихсиглаваталошиум, в каква потенция ще му го дадем на детето? Ами ако Ася се беше ударила, на нея в каква потенция? Състоянието е остро.

# 641
  • Пловдив
аз не мога да кажа коя потенция кога.
Само пример мога да дам.В остро Арсеникум 1М повторен за 2 дни и детето го доказа-бронхит,а никога преди не беше правел.Също след друго ХЛ в потенция 200 при остро силно влошаване,довело до спазъм.
Пролетта детето имаше остро с почти 40 Т и червено гърло-хомеопата прецени че състоянието му е за Беладона в потенция 200,след 3-я прием почна доказване обаче.
Когато са му предписвани ХЛ в потенции 15 ,или 30,не е имало доказвания,но не сме ги и повтаряли по много пъти.

# 642
Сама ли си ги предписваш?

# 643
При моето дете също докато бяхме на по-ниски потенции- основно 30, нямаше никакви проблеми. Щом минахме на по-високи и стана пълна каша. За съжаление в един момент явно ниските й идваха слаби.

# 644

Да, моля те. Ако не са лекции, то цитати от източниците, пък аз ще си ги търся материалите.

Сега може ли да ми кажеш коя потенция би се използвала в случай на мускулна треска. Отивам един ден аз на фитнес и треньора ми натоварва до степен, че не мога дори да седна. Звъня ти на теб, като на знаещ човек. Ти каква потенция би ме посъветвала да си купя?

В лекция от първия семинар, който съм слушала за хомеопатичните лекарства. Не е пусната в интернет пространството и тъй като това не е мой труд не смятам, че е редно да я пускам аз. Дори и като по-обширен цитат от там. По спомен и в една от книгите на Витулкас имаше доста обширно обяснение за потенциите.

Аз не мога да ти кажа коя и каква потенция да използваш в конкретен случай. Защото не съм хомеопат. Имах голямо желание да се запозная много по-подробно с хомеопатията, но ми дойде в повече от това, което мога да направя и благоразумно спрях. Остана ми желанието да научавам неща за себе си. И ако нямам връзка с хомеопата си в даден момент и изключително важно може и да си самопредпиша нещо за остро състояние на свой риск и отговорност, но в никакъв случай не бих направила това за някой друг.

Да не говорим колко е несмислен примера ти - защо за мускулна треска да се взима лекарство, при положение, че тя за няколко дни ще премине сама? В примера ти звучи по-скоро нужда от задълбочено лечение да не се оставяш треньора ти да те натоварва до такава степен, а да се научиш до къде са границите ти.

Общи условия

Активация на акаунт