Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 817
  • 757
  •   1
Отговори
# 330
Бързо да ме заклеймите публично. Симиле НЕ може да върне стар симптом. Може да се върне стар симптом след прием на лекарство, но това ще е съвпадение. Защото е твърде възможно самият хомеопатичен разговор, интервю да повлияе хомеопатично, и това да предизвика връщане на стар симптом, което да съвпадне с приетото след това симиле.
Извинявам се публично, хващам се в грешка, добре е, че ме цитирате.

# 331
  • Обетованата земя
 Потенцията ми беше 5 ch, аз досега съм пила само такава и ЛМ1. Явно съм по-чувствителна, обаче веднага усещам действието на лекарството, макар и в толкова ниска потенция. А може и да не е било точно връщане на стар симптом, действително ме сърбя 1-2 дни показалеца, където преди време имах брадавица, аз дори бях забравила за нея, защото вече отдавна я няма, но пък после ме сърбяха и други пръсти по ръцете, та може и нещо друго да е било, знам ли. А главното ми оплакване, и всъщност единственото е бели петна (лишеи) по рамото и гърба, но след лекарството плъзнаха постепенно по врата и лицето, и сега постоянно си се увеличават, т.е. по Херинг посоката никак не е правилна. Да не говорим, че освен в лявата част на тялото, сега постепенно се насочват към дясната. Вече не смея да пия друго х.л. че не знам какво да очаквам.  Crazy

# 332
Да уточня че говоря за стари симптоми, тоест потиснати по един или друг начин и своего рода забравени, а не съществуващи и проявяващи се периодично.
Ако в психо-емоционално състояние имате подобрение въпреки растящия обрив, това не значи, че лекарството е било неправилно. Може би имате нужда от антимиазмично предписание например

# 333
А ако не се направи такова антимиазмично предписание какво става? Тъпче се на едно място и няма движение?

# 334
  • Пловдив
и на мен ми е интересен отговорът на въпроса на Дарина......
И аз имам друг въпрос-антимиазмично лечение едно и също ли е със даване на нозод,когато добре показани лекарства не действат ?

# 335
И аз искам да попитам нещо. Какъв чай мога да пия, за да не антидотирам? Искам да си направя пречистващ ден, а скоро пих конституционално, примерно липов или шипка става ли?

# 336
От обичайно пиене на чай не би трябвало да повлияеш на ХЛ.

# 337
Здравейте,искам да споделя моят опит и да ви помоля за малко помощ.Преди 7 години хомеопатията ме вкара в ремисия на лупус.След това ,когато бях бременна с  второто ми дете пих капки , за да се обърне правиално за нормално раждане .Другото от което съм доволна е за раждането беше много бързо и страхотно комжинирано с rescue .Това е за мен , а за детето ,той не спи в детската градина пробвала съм шуслер,хомеопатия капки на бах.Ходих при двама лекари хомеопати.Проблема е там ,че той не може да заспи учителките само го навикват през това време ,а вечер като го взема е киселица.Въпросът ми е да ме упътите при някой хомеопат ,който да ми помогне. newsm78

# 338
Цитат
Много ми се иска да променя ситуацията - свързах се с уж класически хомеопат, на който обаче като разказах ситуацията ми каза, че трябва да спрем лечението на алергията с кортикостероидите, което обаче аз не смятам, че сме в състояние да направим - опитахме в края на юни да спрем за седмица - веднага се разболя и по препотъка на педи пак продължихме. Хомеопата каза, че не може да лекува така успоредно, но не поема отговорност, че ако се спрат противоалергичните, ще успее да се справи със ситуацията, съответно след този отговор се сещате, че аз не мога да си позволя да рискувам.
А алергологът/ пулмологът каква гаранция ви дават за трайно излекуване на алергиите и другите проблеми на детето?
Не знам какъв съвет очаквате. Хем искате алтернативни методи и да промените ситуацията, ама хем да се продължи старото потискащо лечение с кортикостероиди. Това са две взаимоизключващи се неща и смятам, че хомеопатът е постъпил много правилно, като ви е предупредил.

# 339
  • София
Моля Ви да ми разясните ролята на S.L?

# 340
и на мен ми е интересен отговорът на въпроса на Дарина......
И аз имам друг въпрос-антимиазмично лечение едно и също ли е със даване на нозод,когато добре показани лекарства не действат ?

Точното е тъпче на едно място. Има блокажи на самия миазъм, а всички се раждаме с миазъм. Конституцията на човека може да е блокирана от такова миазмично влияние и да не може да продължи да се развива. Например ражда се дете с по-тежко физическо увреждане, там имаме миазъм. Примерно таласемия - няма как да минем в хода на лечението без "стрелба" директно в миазъма.
Нозодът е нозод, той премахва миазмичен блокаж.
Антимиазмично лечение е когато активният миазъм е прекалено силен и произвежда непрекъснато симптоми /да се диференцира от конституция/. Не блокиран, а силен. Тогава антимиазмично лечение. Има случаи, в които миазмът трябва да се "попотисне", а не да се отблокира. Това е най-общо разликата.

# 341
Моля Ви да ми разясните ролята на S.L?
В какъв контекст?

# 342
  • Пловдив
Точното е тъпче на едно място. Има блокажи на самия миазъм, а всички се раждаме с миазъм. Конституцията на човека може да е блокирана от такова миазмично влияние и да не може да продължи да се развива. Например ражда се дете с по-тежко физическо увреждане, там имаме миазъм. Примерно таласемия - няма как да минем в хода на лечението без "стрелба" директно в миазъма.
Нозодът е нозод, той премахва миазмичен блокаж.
Антимиазмично лечение е когато активният миазъм е прекалено силен и произвежда непрекъснато симптоми /да се диференцира от конституция/. Не блокиран, а силен. Тогава антимиазмично лечение. Има случаи, в които миазмът трябва да се "попотисне", а не да се отблокира. Това е най-общо разликата.
[/quote]

T.e. в определени случаи някой симптоми могат да се дължат на силен миазъм,а не на самата конституция-правилно ли съм разбрала ?
Срещала съм в литературата термина-антипсорични /антисикотични/антисифилитични лекарства-това предполагам се отнася за антимиазмично лечение.

А при целево подтискане на даден миазъм,може ли да се отиде в друг миазъм,или човека си остава в дадения?

# 343
Мече, благодаря за отговора   bouquet От който обаче възникна следващ въпрос Simple Smile таласемия възможно ли е да се повлияе положително с хомеопатия и до каква степен? Т.е. ясно че е индивидуално, но има ли случаи, в които е напълно овладяна само с хомеопатия? Има покрай мен случай на такава болест и ми стана любопитно.

# 344
Имахме случай на таласемия, при което детето /отбелязвам детето, защото не е минало много време от раждането, тоест е със заболяването по-кратко време/, се повлия страхотно. Нататък не знам какво е станало, не съм питала.

Конституцията се определя от миазма, от раните и прочие. Тоест каквито и адаптации понякога да прави човек, миазмът натиска прекалено силно и човек не успява да се справи. Ако прочетете Органон, който не е толкова "дебел", ще си отговорите на много въпроси, особено свързани с миазмите. В човек винаги има от всички миазми, въпросът е в кой е зациклил в момента и кой определя поведението му и всичко друго.

Общи условия

Активация на акаунт