Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 701
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
  • Обетованата земя
Във случай когато човек подозира че доказва х.л., какво може да направи за да антидотира със сигурност. Освен да пие ново х.л. кой е най-силния антидот? Витулкас навсякъде пише, че алопатичните лекарства са силен антидот, но освен това? Изобщо не вярвам, че е достатъчно да миришеш камфор, мента или да пиеш кафе.

# 511
Моля за мнението Ви  
След изследване с апарт на Фол, може ли с точност 100 процента да се установи наличие на златист стафилокок в организма на дете на 1г.6м. и адекватна ли е терапия от прилагане на златист стафилокок в течна форма по 2капки три пъти на  ден в рамките на 30 дни, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ДЕТЕТО към момнета на назначаване на терапията е БЕЗ болестни симптоми
Не е ли редно преди терапията детето да се изследва и в микробиологична лаборатория за по-сигурно?
Установява ли апарата на Фол наличие на токсини в тялото?
Какви хомеопатични лекарста се изпизват за прочистване на организма от токсини.

Цитат
2капки три пъти на  ден в рамките на 30 дни, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ДЕТЕТО към момнета на назначаване на терапията е БЕЗ болестни симптоми
 Не е редно. Особено без изявени симптоми. Конституционално лечение би било в повечето случаи достатъчно детето да се справи със стафилокока. Ако се приема паралелно със нозода за стафилокока и конституционално лекарство, е съвсем грешно. Никога няма да се знае кое от какво е ако се изяви симптом. Нозодът също си има своя хомеопатична картина.

Хомеопатията не се занимава с посявки. Параграф 12 на Органон - единствено болестно разстроената жизнена сила изявява симптоми, нашето дете няма такива.

От апарата Фол като характеристики и параметри нито разбирам, нито ме интересува, той не е част от хомеопатията, но пък бива "успешно" ползван като патерица, когато хомеопатът не знае какво прави. Изследване за доказване на стафилокок има значение само за алопатичното лечение в случая ви, а ако ще прилагате такова, то ще е временно.

# 512
  • на плажа
Имам въпрос. Синът ми май се разболява. Спи и чувам как носът му хърхори - т.е има секрет. Така започва при нас обикновено астматичен пристъп - хрема, на следващия ден е с учестено дишане. Не забелязвам конституционното лек. да му помага при спазъм. Не би ли трябвало да имаме друго лекарство при остри състояния и КЛ при леки неразположения ?
П.С. Замислих се дали това би могло да е лечебна криза. 15 дни след приема на лекарството е. Имаше кожни обриви, забелязах, че крустите по главата ги няма, силно се надявам това да е такава криза и да отмине без последствия. Уфффф! Писна ми вече!

Последна редакция: пт, 12 сеп 2014, 23:48 от Pani Kowalska

# 513
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Така започва при нас обикновено астматичен пристъп - хрема, на следващия ден е с учестено дишане.

взирай се/вслушвай се по-малко. и не си създавай сама бъдещето, в което болестта идва  Peace

лекарство за остро състояние може да имаш след като настъпи острото състояние. преди това няма как да имаш лекарство... как хомеопатът да пред-види картината, която ще направи детето?

поработи и тук. явно болестта на детето е път за теб, т.е. имаш нещо да учиш.

# 514
  • Пловдив
И аз с въпрос:
След прием на ХЛ  може да има лечебна криза,нали.Ако детето в миналото прави спазми,и след приемът на ХЛ може да се очаква като част от  кризата да  направи спазъм-трябва ли да мине сам без нищо-дори без да се дава лекарство,защото той се явява лечебна криза? Rolling Eyes

Pani Kowalska   при детето ти без да има кашлица ,направо след хремата ли се учестява дишането?и прави пристъп ли?

# 515
  • на плажа
Понякога си мисля, че аз предизвиквам съдбата с такова мислене , но ....
Спазъмът е предшестван от обилна хрема, започва кашлица и тогава учестява дишането.  Колкото до снощи - хъркаше, но аз съм навдигнала леглото, вдигнах го и на възглавница и заспах. На сутринта нищо. Може би наистина е било лечебна криза.

# 516
  • Пловдив
аз също понякога си мисля същото-все се притеснявам предварително,преди да е станало нещото.Но преди не бях такава.Откакто сина ми направи първия спазъм преди 2 години,станах много по-притеснителна.Но е така,защото аз не бях очаквала да направи такова нещо,и впоследствие като осъзнах какво всъщност е направил,и колко е било  сериозно,а аз хабер си нямах що е то спазъм.

# 517
  • на плажа
Будико, нормално е. Аз преди съм го събирала с болни, кашлящи и не съм се притеснявала, ама на 3г ми направи температурен гърч. От тогава като усетя, че започва да вдига температура и мен ме втриса. После започна да прави бронхоспазми. След покашляне и косата вече ми се е накъдрила без ролки. Напълно те разбирам. Опитвам се да гледам философски, но нещо не ми се получава. Хипохондричка съм.

# 518
Скрит текст:
И двете имате своеобразна отключваща причина за състоянието ви, когато децата са болни. Все някога някъде там е имало едно тежко първо боледуване на детето, или сте имали същата притеснителна майка, или...т.н. И това е напълно разбираемо защо е така. Няма човек, който да не предава притеснението си на близките си, колкото и да го крие, то просто се усеща. Човек носи освен ментални и емоционални характеристики, усещащи и интуитивни такива. Напрежението винаги се предава.  Винаги си влияем и човекът в едно семейство никога не е болен сам за себе си. Мисля, че страховете на родителите, когато децата са болни /независимо колко тежко или леко, защото за всеки родител това е субективно/, идват предимно от това, че ни е страх от смъртта и от неизвестното; че ни е страх, че нямаме контрол над ситуацията.

# 519
  • Пловдив
Когато детето има свръх възбудена нервна система,външен израз на която са многообразни тикове-тази свръхвъзбуда трябва ли след ХЛ да се изкара наяве под някаква друга форма(гняв примерно),или би трябвало след подходящото лекарство просто да се успокои нервната система,и оттам да изчезнат тиковете newsm78

И пак въпрос който съм задавала и друг път-свръхвъзбудената нервна система може да е от доказване на ХЛ,е докога доказаните симптоми ще ги има?
минаха вече близо 3 години,каквито и лекарства да е пил после или затихваха за кратко ,или се засилваха повече.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2014, 12:33 от budiko

# 520
аз също понякога си мисля същото-все се притеснявам предварително,преди да е станало нещото.Но преди не бях такава.Откакто сина ми направи първия спазъм преди 2 години,станах много по-притеснителна.Но е така,защото аз не бях очаквала да направи такова нещо,и впоследствие като осъзнах какво всъщност е направил,и колко е било  сериозно,а аз хабер си нямах що е то спазъм.
Абсолютно ви разбирам!! Ние сме така от 7 години.. Много е страшно и няма как човек да не се плаши.. Дано ни помогне хомеопатията!! При моя син е стигало и до задух и стресът е огромен.

# 521
Будико, нормално е. Аз преди съм го събирала с болни, кашлящи и не съм се притеснявала, ама на 3г ми направи температурен гърч. От тогава като усетя, че започва да вдига температура и мен ме втриса. После започна да прави бронхоспазми. След покашляне и косата вече ми се е накъдрила без ролки. Напълно те разбирам. Опитвам се да гледам философски, но нещо не ми се получава. Хипохондричка съм.
Аз пък Минах и през ограничаване на контактите, но няма как да си затворим децата. Аз се побърквах, когато чуех дете да кашля, защото знаех, че няма да ни подмине.. Сега не се притеснявам.. Не знам защо, но много ми се иска това да остане в миналото..

# 522
  • на плажа
Много ми е интересен въпросът с доказването на  лекарството. Как се разпознава? А лечебна криза как различаваме от обостряне? Хич не са ми ясни и се притеснявам, че нещо ще проспя или няма да му обърна внимание. До сега бяхме постоянно заедно и го наблюдавах и обгрижвах, но тръгнах на работа, а той ще тръгне на градина и ме е страх, че картината няма да е пълна.

# 523
Когато детето има свръх възбудена нервна система,външен израз на която са многообразни тикове-тази свръхвъзбуда трябва ли след ХЛ да се изкара наяве под някаква друга форма(гняв примерно),или би трябвало след подходящото лекарство просто да се успокои нервната система,и оттам да изчезнат тиковете newsm78

И пак въпрос който съм задавала и друг път-свръхвъзбудената нервна система може да е от доказване на ХЛ,е докога доказаните симптоми ще ги има?
минаха вече близо 3 години,каквито и лекарства да е пил после или затихваха за кратко ,или се засилваха повече.

По принцип ако е налице свръхвъзбудена нервна система, която обаче има външна изява, след приеми на правилно лекарство тя следва да се успокои /дори да има първоначално влошаване, то ще е съвсем за кратко, няколко дни примерно; а ако лекарството е правилна доза и потенция, влошаването ще мине забележимо/. Ако имаме твърде нервно дете, което обаче не си позволява да изразява това навън - било то рев, удари и прочие - може да си позволи да изяви вербално и физически тази възбуда и след това да се балансира.
Свръхвъзбудена НС от лекарство....Ми може, само че трябва да се изследва кога точно са започнали проявите. Будико, сърдиш се, не сърдиш се, мисля, че си достатъчно тревожна ти самата - каквото и да правиш, детето може да се подобри, но ще си остане нервно ако не балансирате взаимно. Това, което можеш да направиш, е да опитваш да свържеш периодите му на влошаване и подобрение с лекарства, външни причини, отношения и прочие фактори, да наблюдаваш, за да можеш да даваш адекватна информация когато си на интервюта.
Когато ти казвам, че си тревожна, това съвсем не означава, че първо е така - това си е мое мнение. Второ - дори да е така, това не е стигма, това си си ти и точка по въпроса - всеки е плод на собствената си биография. Въпросът не е какви сме, не трябва да слагаме фокуса там, а да променим това, което ни пречи на нас самите, ако го осъзнаваме като пречка. Ако не го осъзнаваме изобщо, е добре да имаме близки /ама близки/ хора покрай себе си, достатъчно честни, за да ни бъдат огледало и да ни кажат какво мислят за някои наши черти. Лично мнение.

# 524
Много ми е интересен въпросът с доказването на  лекарството. Как се разпознава? А лечебна криза как различаваме от обостряне? Хич не са ми ясни и се притеснявам, че нещо ще проспя или няма да му обърна внимание. До сега бяхме постоянно заедно и го наблюдавах и обгрижвах, но тръгнах на работа, а той ще тръгне на градина и ме е страх, че картината няма да е пълна.
Ползвайте търсачката назад по темите. Разисквано е нееднократно и подробно. Принципно хомеопатът е този, който трябва да прави разлика между двете, не че има лошо да го знаете, разбира се. Симптомите при остро са толкова ярки, че ще ви е трудно да ги пропуснете. Просто когато давате информация, започнете с това, което ви прави най-много впечатление в детето в момента - това често е предостатъчно за предписание, особено ако е в поведението.

Общи условия

Активация на акаунт