Паррвенющината в България

• 27 008
  • 495
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Ами като харчи 60 на 100 Кайена.
Да де, смешно е - като си си купил Кайен, ще си го храниш.
Това е една от точките, които задължително се гледат при покупката на кола - поддръжката.

# 301
  • Sofia
Парвенюшкото е да не можеш да си позволиш кола, но задължително да драпаш за такава, па макар и с по-голям риск.

Щом имаш парите да си купиш нещо, значи можеш да си го позволиш. Wink

За да кажеш, че можеш да си позволиш нещо, не само трябва да имаш парите да го купиш, а да можеш и да го поддържаш качествено.  Peace

Не е задължително. Peace "Поддръжка" е много субективно понятие.

# 302
На някои им се налага да работят с колите си, не ги ползват само за лукс. За Порше и за мен е смешно, но всъщност нищо не разбирам от коли. Но за такси или кола, с която разнасяш стока, е много нормално.

# 303
Аз пък не мога да разбера кое му е смешното на това да си намалиш разходите щом може. Отделно и че газта, особено ако е метан не замърсява като бензина и дизела.
За протокола - нямам газова уредба на колата си, но и моята не гори 50-60 на 100 км.

# 304
Като писах за Кайен-а с газово имах предвид, че го правят хора , които видимо демонстрират мега богатия си начин на живот и се правят на "гъзари", а пък всъщност ..гледат да поспестят някое левче от гориво...ъъ.."по-тъкно" да мине.. Joy...

Смешно ми е понеже според мен , ако имаш пари за такава кола би следвало да прецениш ( преди да я купи) дали ще можеш да я поддържаш качествено ( както някой писа по-горе) ...абе ако имаш пари за такава кола- трябва да имаш и за гориво!!

Колко пъти пък съм ставала свидетелка  как точно такива хора карат коли за безбожни суми, носят скъпи дрехи, а в дома им един контакт няма сложен като хората... Stop
Разбирате ме...- домовете им в повечето случаи не са обгрижени - най-леко казано

# 305
Не те разбирам, чудя се какво си правила в дома им.

# 306
Събирали сме се компания ... Отдавна вече нямам в обкръжението си такива хора обаче.. Joy

Последна редакция: нд, 10 авг 2014, 17:37 от *Semora*

# 307
Иди в бедния да се нахраниш , в богатия да се нагледаш . Аз съм виждала и поддържани богаташки къщи и бедняшки мърляви . Мисля си е до хората, не до парите. А като имат пари , винаги могат да си викнат някой да и изчисти.

# 308
Колко пъти пък съм ставала свидетелка  как точно такива хора карат коли за безбожни суми, носят скъпи дрехи, а в дома им един контакт няма сложен като хората... Stop
Разбирате ме...- домовете им в повечето случаи не са обгрижени - най-леко казано

Т'ва па ако някой ми влезе в къщи и тръгне да гледа как са ми сложени контактите и прочие, е егати простотията. Такива не пускам у дома. Хайде  да си гледат съвършено обгрижените къщи, молим, и да не си нарушават душевния комфорт с моята.

# 309
  • Sofia

Т'ва па ако някой ми влезе в къщи и тръгне да гледа как са ми сложени контактите и прочие, е егати простотията. Такива не пускам у дома. Хайде  да си гледат съвършено обгрижените къщи, молим, и да не си нарушават душевния комфорт с моята.

Абсолютно подкрепям! Peace В нас винаги цари хаос, малко като хипи съм в това отношение, но самата аз съм непрестанно наконтена. 4470

# 310
Моите 5 цента, че темата доста е надебеляла - В България има само бедни хора и парвенюта. Парите не са достатъчни за постигане на класа. Всички стоки купени от магазин са за бедните и парвенютата.

# 311
Моите 5 цента, че темата доста е надебеляла - В България има само бедни хора и парвенюта. Парите не са достатъчни за постигане на класа. Всички стоки купени от магазин са за бедните и парвенютата.

Това е така..
И все пак има от другите..))

# 312
О и мен ме изнервя това някой да ми дойде вкъщи и да се юрне да ми казва ко да си купя и де да го чучна. Малко мебели сме имали,що няма килим,що нямам пердета,то с тия щори на офис приличало...що не си сложа от ония висящите дето се закачат прибори за готвене на стената.Ами неща бе.Неща ни килими ни други прахосъбирачки.Искам простор и не ща да робувам на една къща все пак.
Вчера срещнах една позната,купила си Айфон ли,някво такова очевидно модерно телефонче.Не спря да дудне за този телефон.Незнам колко месеци ще го изплаща,оплака се,че това лято нямало да ходят на почивка,"нейния" не бил изкарал пари за почивка.Е те това ако не е голяма простотия незнам. Ще изплащам телефон,а няма да си заведа децата на почивка.Бахти и телефона.Моя сигурно е 50-60 лв. па даже и те ми се досвидяха за телефон ,стига да има една червена и една зелена слушалка и съм ОК. И ми показа ква блузка си купила-Филип Илейн или някво такова модерно име с Мики Маус отпред с камъни...Мики Маус на 35 да си туря,не мерси! Абе свят голям!

# 313
Ето точно това имам предвид и аз - много напъни - дрешки, телефончета и прочие, но на една почивка да не можеш да идеш спокойно...  Tired Но въпрос на приоритети явно, макар че с такова повърхностно мислене какви ли приоритети може да има...
Иначе Мики Маус, ако искаш и на 50 години можеш да сложиш, варианти много.

# 314
  • Sofia
Филип Илейн или някво такова модерно име с Мики Маус отпред с камъни...Мики Маус на 35 да си туря,не мерси! Абе свят голям!

Оригинал на Филип Плейн със сигурност не е била тениската, по-скоро някоя реплика от Bazar.bg за 10 лв. Mr. Green Важното е да ги има надписите и картинките. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт