Интериорен стил по аматьорски - 24

• 76 593
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте и аз съм в този клуб - при това ми трябва сега и веднага  Mr. Green.

Аз пък съм с друго въпросче. В предните страници показахте схемите с камините. Какви са най-минималните размери  на ъглова камина. Ще строим навес, който ще присъединя към къщата - бъдещ хол. Намислила съм и каминка, направо си мечтая за нея. Концепцията ми е подобна на горните.  В единият край ще е входна врата / от към двора / , в ъгъла до нея ъглово миндерче, като последните две / много ми допаднаха /, с трапезна маса и няколко стола, в другия ъгъл двойно диванче и камина. Ако остане въздух може и фотьойл срещу камината.
Като ви четях обаче.....май ще се наложи да ходя с ролетката и моливчето и да ги нарисувам...

# 541
Съпружка, ходих да снимам масата и такива емоции си създадох днес. Laughing Не бях ходила отдавна там. Качих и снимки от архива, да ги разгледате. Само забележете златната русалка в ъгъла на спалнята и плота на кухнята Laughing Банята и тоалетната не посмях да кача, брутално е. То едни цветя и чудеса Stop Кич отвсякъде. Не знам, как съм ги избирала. Embarassed Мило ми стана за жилището, де. Никой не живее там..... Sad Масата е снимана с трите нива на височина и разгъната. Когато я купувах имаше опция да се избира цвета на краката и плота. За жалост нищо не разбирам от схеми и не мога да помогна с разпределението. Зависи и какво харесвате. За мен е много важно, като гледам телевизия да съм легнала. Embarassed Хайде да се посмеете. Simple Smile
http://ralibuba.snimka.bg/architecture/tavanska.830210

# 542
  • София
  Че много си е готино - на мен ми хареса!  Laughing

# 543
gadamer, честито. Вече се оформяме като група- "не знам за какво ми е, ама ми трябва" Laughing

Веднага подавам молба за членство.

Последните придобивки са
тази лампа

и този тапет, или хартия ли е  Crazy

Нямам никаква представа какво ще ги правя, но важното е, че ги имам.  Flutter

# 544
  • Отвъд алеята зад шкафа
gadamer, какви са размерите на пътечката и каква е цената й, ако е удобно да споделиш? Simple Smile

Няма проблем - размерът е 60/90 см за 13 лв. Има и размери 80/150 за 18 лв, 200/80 за 41 лв, 80/150 за 23 лв. Има още шарки.

Да, усещам се, че купувам някои неща без да имам ясна визия как точно ще ги наместя, но това е защото все още апартаментът е празен и ми е трудно да си представям как ще изглежда всичко заедно. За тази пътечка намислих да я сложа на терасата под дървената ми масичка и столчета, икейски са, малки, така че пътечката ще дойде добре като размер.

Днес бях и в Айко, всичко ми се видя ужасно кичозно и грозно, а като си помисля, че преди години си накупих обзавеждането именно оттам и много си го харесвах. Сега преобладаше зебрано, венге, принт с цветя или ябълки на кухненските гърбове, столове от тръбни крака и дамаска от еко кожа......Ще призная всеки, който успее да направи стилен интериор с тамошния асортимент. Единственото, което загледах бяха група мебели от масив орех в старинен стил.

# 545

Съпружка, защо ти е бюро в дневната като имаш кабинет?
Диван за хранене се обесмисля за мен, защото не можеш да си полегнеш да гледаш тв.

Кабинетът е по-скоро за ММ. Аз имам един лаптоп за бг- мама и ФБ и не ми трябва много пространство - конзола, плот, реално и трапезарна маса е ОК, така че то не ми е проблем. Като започна бизнес от вкъщи след време и ми трябва място, ще изместя Съпруж от кабинета.  Laughing

Rali_buba, много благодаря за снимките. Моминското ти жилище е много приятно!

gadamer, честити придобивки! И аз съм за този клуб!

# 546
Килимчето откъде е? Много ми хареса Peace
И наистина ли е чипровско тъкано или е някаква имитация?

# 547
  • ту тук, ту там
gadamer спомена, че е от Домко или поне аз така разбрах! Ама за тази цена няма начин да е истинско май!  Simple Smile
gadamer, благодаря за отговора!

# 548
gadamer, имам абсолютно същите килимчета един голям и по-малък Grinning, от vivre си ги поръчах миналата година.
Много са готини и стоят много приятно, пера ги в пералнята, обаче се завалват и им се разплитат ресните в края, но за толкова пари са перфектни.
Птица, за съжаление нямат нищо общо с чипровските. Акрилни са и както писах с не особено добро качество. Аз обаче напоследък си купувам евтини килими, които пера в пералня и сменям често (заради децата, кучетата и котката, която прибрахме наскоро Shocked).

# 549
  • Отвъд алеята зад шкафа
Точно от vivre е килимчето, за 13 лв. няма как да е чипровско, но за терасата ще ми свърши екстра работа. В краен случай мога да го сложа във входа на сградата.

Много килими гледах, но все изкуствени и не бих ги купила. За детската харесах един вълнен в Икеа, нещо такова ще търся и за пред дивана. Само ако може да е избелено и състарено.

П.П Започнах да се занимавам с кованото желязо на терасата, оказа се голяма занимавка. А и е южна тераса и в 10 часа вече напичаше здраво слънцето. Така като гледам може да се пенсионирам с тази тераса. А едната ми дъщеря беше с мен и взе, че обърна кутията с боя патина и я разля върху новите плочки на терасата. Ръцето й бяха до китките в боя, 1 час само съм премахвала следите. Добре, че боята не попадна върху облицовката от врачански камък, че още не е импрегниран и щеше да замине.

# 550
Да, аз във Вивр ги видях килимчетата, но защото спомена, че си пазарувала с децата и реших, че е от магазин. За евтинко, евтинко е, но нали е намалено, а и мъничко по размер, та помислих, че ще направя удар и аз с хубаво чипровче Grinning

Ох, прочетох, че си започнала да се занимаваш с ковано желязо на терасата и  Shocked За секунди много ми се издигна в очите - викам си "бре, и желязо коват тези жени" Joy А тя го боядисвала, че и нацапали всичко. Съболезнования за което  Hug

Нещо забавно от Pinterest - http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/b4/05/a4/b405a4658840efcc … a16c9a0b4f3a3.jpg
а, ето и цялата кухничка - http://cottageatthecrossroads.com/a-few-more-kitchen-updates/ Simple Smile

# 551
# 552
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хаха, не, още не съм започнала да кова желязо, макар че мога да лея метал:))) Аз боядисването ще го направя, но е много трудно с дете, което постоянно ти се вре в краката и задава 1000 въпроси, докато ръчичките му не спират да пипат всичко. Иначе от Домко купих дамаска за рамките на детските легла.

Моля ви дайте ми идея къде да търся хубави лампи на все пак поносими цени. Вече се отчайвам.

# 553
  • ту тук, ту там
Точно от vivre е килимчето...

Ооо, не съм разбрала правилно, съжалявам!  Blush
Извинявам се, ако съм подвела някого или съм прозвучала неадекватно!  Blush

# 554
Момичета, спомняте ли си вилата, която ви показах? На втория етаж има 4 спални /2 малки и 2 големи/ и беше обзаведена само нашата. Днес приключих с обзавеждането на втората /малка/ и ще ви я покажа, като почистя. Другата голяма ще остане необзаведена с цел да е някога детска стая, ако Дай Боже имаме деца. Чудя се какво да правя с другата малка спалня. newsm78 Някакви идеи? На втория етаж има площадка с голям панорамен прозорец и сложих килим и възглавници, както и разни игри /табла, монополи/ затова такъв вариант отпада. Още една спалня ми е излишна. Дайте идеи.

Общи условия

Активация на акаунт