СЕДМОКЛАСНИЦИ пред прага на гимназията-тема 53

• 52 669
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
  • София - Рим и обратно
Дори и когато кажат откровена глупост ли?

# 481
  • София
Или откровена обида?

# 482
  • София - Рим и обратно
Ами те това са чули вкъщи или от приятелите си - щом балът пада, значи училището "запада". А щом всички се тълпят като овце на едно и също място, значи е елитно Laughing. Това малко ми звучи като "я, там колко народ се събрал, сигурно раздават нещо, я да вървя и аз да се бутам".
В тая връзка, Бърди, много се възхитих на твоето момче Simple Smile.

# 483
  • София
О, Кафе, благодаря  Heart Eyes
Аз до последно не можах много да му се зарадвам на избора, но честно казано, сега като го гледам как хвърчи направо, се потупвам по рамото сама  Laughing
Няма търпение да започне училище, съучениците му и те, вече се познават, правиха си среща през училището, пишат си във фейса ... Засега нещата изглеждат добре, да видим догодина какво ще мрънкам  Laughing

# 484
  • София
Сега ще ме осъскате и мен, но не мога да не споделя първоначалната реакция на сина ми като му казах колко е паднал бала в СМГ още на второ класиране - "егати западналото училище".
Аз разбира се обяснявах възможни причини, но знаете  - децата са си първосигнални, а и моят  е  от изключително прямите и чувството му за такт е доста притъпено  Mr. Green  /лошо родителско възпитание  Embarassed/

Какви оценки стигаха за прием в СМГ тази година /английска паралелка/ ?

# 485
  • София
Сега ще ме осъскате и мен, но не мога да не споделя първоначалната реакция на сина ми като му казах колко е паднал бала в СМГ още на второ класиране - "егати западналото училище".
Аз разбира се обяснявах възможни причини, но знаете  - децата са си първосигнални, а и моят  е  от изключително прямите и чувството му за такт е доста притъпено  Mr. Green  /лошо родителско възпитание  Embarassed/

34.013

# 486
  • Варна
Във Варна пък, спрямо миналата  година,  се е вдигнал бала за МГ с английски   и даже за 1ви път е по-висок от бала за английски в 1 ЕГ.

# 487

С 5.505 по математика и 5.50 по БЕЛ можеше да се влезе на второ класиране. Говоря за примерна комбинация от най-ниски достатъчни оценки ( може би точно такива числа няма да могат да се получат според формулата, само като ориентир ги посочвам).

# 488

Това беше за второ класиране. За трето така и не излезе никаква информация и можем само да гадаем какъв е бил балът за последните пет места.

# 489
  • София
Благодаря.
Т.к. оценката по математика се утроява за СМГ, би трябвало една по-висока оценка от около 5.70 да компенсира по-ниска оценка по БЕЛ, напр. около 5.00 и това да е достатъчно за прием.
От моя гледна точка това са  добри оценки.

# 490
  • Варна
Дори и когато кажат откровена глупост ли?

Може да е глупост, но е казана на глас пред родител , който може да обясни защо е глупост! Wink А не примерно само да си я мисли, да си вярва и да я изтърси пред неподходящ  човек!  Laughing

# 491
  • София
Е, пред родител всичко може  Grinning

# 492

4.013

Явно имаме различни критерии, но за мене бал 34 - е ВИСОК.

За протокла с какви оценки се постига този бал:
Ако приемем, че детето има 6 и по двата предмета в 7 клас, за бал 34,013 има 18 възможни комбинации от оценки. Те варират:

от МАТ 6,00 (100 точки на теста) и БЕЛ 4.013 (47т)
до МАТ 5.344 (82,5 точки) и БЕЛ 5,981 (99,5 т)

Само в 5 от тези комбинации, оценката по МАТ е малко под 5,50.

Дай боже, всяко БГ училище да западне като СМГ!

# 493
  • София
Сега ще ме осъскате и мен, но не мога да не споделя първоначалната реакция на сина ми 
Ама пак не четете - това беше първоначална реакция. И не защото в къщи или от приятели е чул, цитирам Кафенцето "щом балът пада, значи училището "запада"", а може би защото обяснявах как му трябва бал близък до максималния за да влезе, и как трябва да учи изключително сериозно и колко трябва да е отговорен към целия учебен процес.
След това, както казах последва и обяснението от моя страна за причините. Децата са си деца - при тях лицемерие все още няма, ръсят глупости, обиди, това което им е на сърцето..... Затова сме ние родителите - да ги възпитаваме и насочваме. Доколко успяваме - това е друг въпрос. Аз лично не харесвам прекалената му откровеност, но в противен случай означава, че трябва да го възпитавам в лицемерие. И да,  признавам си - понякога съм му казвала филосовски, че трябва да е тактик, политик, да се съобразява с околните и ако трябва да замълчи. За жалост още не умее тези неща, но всичко с времето си!

# 494
  • дядовата ръкавичка
...... че трябва да го възпитавам в лицемерие. И да,  признавам си - понякога съм му казвала филосовски, че трябва да е тактик, политик, да се съобразява с околните и ако трябва да замълчи. За жалост още не умее тези неща, но всичко с времето си!

Това се нарича дипломатичност, не лицемерие  Wink

Общи условия

Активация на акаунт