Банята-21 тема

• 89 125
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Договорът няма да ви спаси срещу некоректни изпълнители. Те, хората, жилища продават с договори, нот. актове и прочие и пак са недосегаеми, какво остава за един ремонт на баня. Но въпросните разписки помагат ако имате спор колко пари сте дали до момента. Ние правихме банята с майстор, не фирма, и 2 пъти стигнахме до спор колко пари сме му дали до момента. Той твърдеше едно, ние друго и понеже не записвахме, не бяхме особено убедени. На един хвърчащ лист да бяхме записали и да го бяхме накарали да се подпише отдолу, че са му дадени - друго щеше да е.  Peace

# 406
Това, което ме притеснява е, че за да започне, иска предварително пари за материали . После щяло да се плаща  на етапи, за водопровода, изранвняването, плочките...Освен да взема едни разписки и да му давам за всяка сума?? newsm78 А вашите договори бяха ли нотариално заверени?

# 407
  • София
Естествено че ще иска пари за материали. Все пак това е вашата
баня. Не е длъжен човека да ви купува с негови пари материалите.
Ако си нямате доверие  по добре не го наемайте майстора.

# 408
Аз като опарила се, точно с пари за материали - вече не бих дала. Дават ми списък какво им трябва и аз го поръчвам откъдето сметна за добре и на каквито цени аз спазаря. Голямата игра на майсторите идва често от материалите.
Договорите ми не са нотариално заверени - ако ги заверяваш нотариално ще плащаш такса на база материалния интерес.

# 409
  • София
Може и заедно да отидете в магазина и вие да си платите  материалът.

# 410
Аз лично не бих давала пари на майстор за материал. Така не си наясно с цените и вероятността да те натоварят е голяма. На разписка също не бих вярвала.

# 411
Ох, аз такива разписки съм виждала!  ooooh!
Да не ти кажа, че повече майстори пазаруват от един и същ магазин или от няколко - следователно много добре познават магазинерите и там се въртят едни далавери. И не говоря за това, че им дават отстъпка. Може да напишат разписка за всичко. Друга тема е дали всичко, за което ти дават разписка ти е качено в апартамента, а пък съвсем трета дали е използвано или после е прекарано на следващия дето ще ремонтират. А ти както се сещаш няма как да си 24/7 там за да ги следиш.

# 412
Естествено че ще иска пари за материали. Все пак това е вашата
баня. Не е длъжен човека да ви купува с негови пари материалите.
Ако си нямате доверие  по добре не го наемайте майстора.

Е, аз да не би да съм казала, че той ще ми плаща материалите?!
Въпросът ми беше дали да му напиша разписка, че тези пари са му дадени, защото може да му дам парите и да не го видя повече. Няма как да имам доверие на  непознат човек все пак...Затова исках да знам как се процедира обикновено.

# 413
  • София
Направо ще вземем да откажем жената от ремонта. Както казва
Съпружка списък на собственика и той да си набави материалите. Ако работя при някого предпочитам материалите да ми са на обекта за да не си губя времето с търсене и купуване на материали. Ако е нещо дребно мога да го взема за да не ми спира
работата. А дали имате  разписка ако човекът ви завлече с парите
законите в България са такива че трудно бихте си върнали парите.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2014, 11:45 от rumen_iankov

# 414
Оххх, то с майстори да си нямаш работа!!! По стечение на обстоятелствата аз вече минавам през 3ти ремонт! Сменила съм доста майстори, защото повечето са ужасни шмекери, търгаши, измамници.....да не продължавам.

Все пак имах късмета да попадна на свястно момче още с предишния ремонт. Но той не лепи плочки. Изпрати ми брат му, който днес ме уби! Имам си проект за банята и всичко. За оформянето на 3 ниши, лепенето на общо 14 м2 плочки - под, стени , таван, както и монтажа на душа, тоалетната и мивката ми поиска 1200лв!!!! Направооо съм бясна! Не знам, то ще излезе, че по 50-60 лв на квадрат си е смятал за лепене ..........

Много ви моля  Praynig , ако някой има читав майстор, на нормални цени да ми препоръча.......че то и време не ми остана да завърша ремонта.

# 415
Пък на мен ми казаха 2 000, заедно с окачения таван и водопровода, като те поемат тичането за материали, превоза, къртене, извозване, почистване. Аз разбира се си купувам плочките и санитарията. Като смятам едно 3 000 не ми мърдат, като се има предвид, че и плочките и санитарията няма да са скъпи.
А да ми кажете, от това къртене и мръсотия, имахте ли някакви поражения по стаите? Смятам да завия спалнята, дивана и телевизора с найлони и чаршафи, но секцията ми е доста голяма на цяла стена е, и няма как да се обвие.

# 416
  • София
mimikona, мисля че не ти е надута цената!
За толкова работа + смяна на водопровод преди 7 г. съм дала 1100 лв - за София говорим!

# 417
  • sofia
Все пак имах късмета да попадна на свястно момче още с предишния ремонт. Но той не лепи плочки. Изпрати ми брат му, който днес ме уби! Имам си проект за банята и всичко. За оформянето на 3 ниши, лепенето на общо 14 м2 плочки - под, стени , таван, както и монтажа на душа, тоалетната и мивката ми поиска 1200лв!!!! Направооо съм бясна! Не знам, то ще излезе, че по 50-60 лв на квадрат си е смятал за лепене ..........
Не го смяташ правилно, извади от общата цена монтажа на санитарията и тогава смятай лепенето на кв.м.
Ако необходимо някакво изравняване на стените, предполагам, че и него ти е калкулирал. Защото има едни ти казват някаква цена на кв.м и се почва, ама тук трябва да се прави нещо си - айде допълнително, ама тук нещо друго - хайде още вадене и като теглиш чертата се получава и повече.

За свое успокоение го помоли да ти направи разбивка на цените на дейностите.

# 418
Цената е абсолютно неразумна! Съвсем отделно са всички матери али. Извадила съм цена за нишите, за монтажа на санитарията........абе каквато и да му е разбивката тва момче иска да живее от една баня 1 месец поне! Ценатя трябва да слезе с едно 40%, за да е рахумна. Той не плаща даъци, няма офис, нито договор......Все пак, ако някой наскоро правил баня може да препоръча човек, много моля да ми пише.....и Предварително благодаря.

# 419
Mimikona, аз мисла, че горе-долу това е цената. Ще се премества ли водопровод, сифони? В цената предполагам влиза и къртенето на сегашната баня newsm78 Тези ниши, които искаш, моят майстор ги таксува на парче. Лайсни, сервизното за водомери и всякакви детейли също ми таксува на парче. Монтаж на санитарията също. Довечера ще ходя до апартамента и мога да проверя какви точно са му цените, но ако ще ти прави от-до банята мисля, че няма как да намериш добър майстор на по-ниска цена.

Общи условия

Активация на акаунт