Липса на изхождане при 3-месечно кърмаче

• 5 381
  • 50
  •   1
Отговори
# 15
Не знам до колко е нормално; както казах плодови пюрета и плодове не вършат никаква работа (както при мен, така и при него), а и аз имам същите проблеми от малка...

Спомням си, че едно време ми даваха някакви свещички, но нито знам какви са, нито до колко са полезни за толкова малко дете...а по-сериозни лекарства не смея да давам.

# 16
  • Куциндрел
Не знам до колко е нормално; както казах плодови пюрета и плодове не вършат никаква работа (както при мен, така и при него), а и аз имам същите проблеми от малка...
А да сте търсили специалист в областта? Добър гастроентеролог?
Може да е нещо съвсем безобидно, т.е. то не е нещо опасно, може доктор да ви даде правилни насоки за хр. режим или приемане на нещо, което не е лекарство.

/една позната с подобни проблеми пие майчин лист, но мисля, че това не е за малки деца.../
/аз, ако не пия кафе сутрин, изхождането ми е трудно, ама и това не е за малки деца.../

# 17
Аз също съм от тези, които не ходят всеки ден и е така откакто се помня. Не изпитвам и дискомфорт от това, дори и когато нямам спомен кога за последно е било.
А по темата - в момента малкият "страдалец" се повлиява добре от биогайа+круши и овес с мляко и упорита гимнастика. Радвам се, че не се вързах на "съвети" за сокове и свещички.

# 18
Да, аз също не изпитвам дискомфорт и затова не съм ходила по лекари Wink

ivpetrova, ще пробвам твоята комбинация (биогая + круши и овес с мляко) дано да помогне и на моят мъник Simple Smile   bouquet

# 19

ivpetrova, ще пробвам твоята комбинация (биогая + круши и овес с мляко) дано да помогне и на моят мъник Simple Smile   bouquet

И задължително гимнастика с краченца. Мисля, че това му помага най-много, защото след 10-ина минути "каране на колело" и леко притискане на крачетата към корема настъпва грандиозното събитие. Междувременно и се оттървава от мнооого газове, newsm10

А крушите и овеса ги ям сутрин, а изхождането се случва чак около 18-19 часа. Незнам дали точно те са помогнали. Wink

# 20
Не мога да повярвам, че за две страници никой не ти е казал:

при изцяло кърмено дете дори неходене една седмица е нормално. Кърмата се усвоява изключително добре и всякакви интервали от 3 пъти на ден до веднъж в седмицата са нормални. Не използвай никакви термометри, мушката и сиропи: нямаш причина, и с мушкатото и термометъра само ще навредиш. Ако изпражненията са меки след 7 дена, това не е запек.

Ако даваш АМ, тогава може би трябва да се изходи детето на 1-2 дена. Но АМ не е кърма.
Когато захраниш също трябва да се изхожда на 1-2 дена детето.

Сокове не давай дори след като захраниш: за предпочитане са пюрета от плод или цял плод. Соковете имат много киселини и дразнят стомахчето. За съжаление педиатърът ви не е дал добър съвет. 

# 21
ivpetrova с моята дъщеря в същият период имахме същият проблем, но т.к. не мисля, че е нормално да не ходи по 5-6 дена, на 4-ия и давах лактулоза, винаги действаше след втората седмица почнах да давам пробиотици, като че ли от тях беше една идея по-добре. И наистина когато я захраних /с тиква на 5-ия месец/ проблема отпадна.
А от крушите и овеса, само на мен ми се разстройваше корема, но бебето не вършеше работа.

# 22
  • Варна
Овеса детето ли го яде? На три месеца е безобразно рано за овес, т.е. глутен.

# 23
@Месечинка виторога, сериозно ли мислиш, че ще му давам овес.. Shocked Shocked..аз го ям с кисело мляко и плодове.

А в глутена по принцип няма нищо лошо. -> https://www.youtube.com/watch?v=rhSnrUrJTd0

# 24
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Ив Петрова, ти вече почти си решила проблема, но и аз да дам няколко идеи.  Grinning Много хубаво си се сетила за гимнастиката и масажа на коремчето, хубаво е да знаеш, че при бебчета с такива проблеми е желателно гимнастиката и масажът да се правят при всяко хранене или поне по 5-6 пъти на ден, също така можете да приемате по-голяма доза от пробиотиците, няма да си навредите и накрая, когато бебчо се напъва и виждаш, че му се ака може да опитваш да направиш масаж и гимнастика и да го издържаш във физиологичната поза за изхождане (тази, в която майките държат децата си по градинките) например над легенче. Дано да решите проблема скоро!  Peace

# 25
  • Варна
ivpetrova,
извинявам се, просто от написаното не ставаше ясно.

# 26

А в глутена по принцип няма нищо лошо. -> https://www.youtube.com/watch?v=rhSnrUrJTd0
[/quote]
 Naughty Напротив -  http://ladyzone.bg/article/dnevnikat-na-edna-maika/kakvo-e-glute … en-za-bebeto.html

# 27
Понеже и моето момченце има проблем с акането ,та се зачетох по темата и съм много изненадана.
Преди време четох една друга подобна тема и там изказванията варираха от - НОРМАЛНО е кърмено бебе да не ходи по голяма нужда 7- 10 дена - до НОРМАЛНО е кърмено бебе да се изхожда по 5 пъти на ден .
Е питам сега в тази тема КОЕ Е НОРМАЛНО???
Кое от двете?
Аз имам запек от периода на пубертета и понеже съм стигала до седмица, знам за какъв адски дискомфорт става дума.
Всъщност за запек се води ходенето до тоалетна по-малко от 2 пъти седмично, НО запек има и моят 10 месечен син, който ходи до тоалетна всеки ден, но се напъва до почервеняване и акито му са малки много твърди топчета. Даже понякога като се напъва и аз му помагам с една мокра кърпичка да излезе акито, защото дупето му става огрооомно.  Даже един път му слагах Релаксит, защото 3 пъти се напъва в разстояние от 1 час и нищо, започна да плаче и аз добре че имах в къщи този Релаксит, бяхме го купили за краен случай.
Та нека не ми твърдят че е нормално да се ходи до тоалетна 3 пъти месечно.
 Пробвайте и ще видите че съм права. #2gunfire

# 28
боботоо, и двата варианта са нормални. Дори и след захранването има деца, които акат след всяко ядене и такива, които го правят 1 път на ден. Това, че не се изхожда всеки път или всеки ден не значи, че има запек.  Peace
Ето кога е запек:
http://missby.wordpress.com/2008/01/08/constipation/
http://xedra.wordpress.com/2009/11/27/poop/

а ето и малко по-"цветущ" вариант

http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html

Simple Smile

# 29
  • Куциндрел
боботоо, моето дете получи запек от захранването. За това гледах да суче повече и да яде поне по 1 плодово пюре  на ден, като му давах плодови пюрета, които го разхлабват.
И сега, на почти 3 години е, почти всеки ден яде плодово пюре. Peace

Общи условия

Активация на акаунт