На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 697
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
Вили, така е изглеждало когато е било ново. Сега е доста поизхабена обстановката, макар да се вижда, че са боядисвали стените.

Редактирам се за да ви покажа този сайт на Букинг:

http://www.villas.com/en-us/?aid=388953;label=from_booking_revie … 20e54581af;dcid=1
Сега си търся вила с 3 спални и с директен излаз на плаж(или максимум на 200/300 м.) и ми попадна.

Последна редакция: вт, 29 юли 2014, 16:55 от Анонимен

# 616
Здравейте, момичета!

Много хубава тема Simple Smile Аз лично съм била на Тасос, край Кавала и на Халкидики, но тази година решихме да мръднем малко по-далече от българско.
Ориентирали сме се към Пелион, на къмпинг. Но, понеже сме с две малки деца, май няма да успеем да додрапаме навътре в полуострова и ще трябва да направим спирка във Волос! Simple Smile Дали някоя от вас има инфо за евтино хотелче там, за нощувка.
А има ли сред вас къмпингували надолу по полуострова? Мислим да се настаним в някой и да ходим и по заливчета, околовръст.

# 617
Към Папа Неро ли сте се ориентирали, или друг къмпинг?
Може би няма смисъл чак във Волос да спирате - евтини хотелчета могат да се намерят покрай магистралата, в селцата по Олимпийската Ривиера, стотина км преди това. Иначе в града се намират хотели за по 45-50 евро, но не са първа хубост, вероятно ще намерите нещо по-изгодно в другия вариант.

# 618
  • Варна
Съгласна съм с Параход, че няма нужда да се мъчите да стигате чак до Волос. То после от там дори до източната част на полуострова е час и нещо.
За къмпинг не мога да помогна.

# 619
  • Варна

Ориентирали сме се към Пелион, на къмпинг. Но, понеже сме с две малки деца, май няма да успеем да додрапаме навътре в полуострова и ще трябва да направим спирка във Волос! Simple Smile Дали някоя от вас има инфо за евтино хотелче там, за нощувка.
А има ли сред вас къмпингували надолу по полуострова? Мислим да се настаним в някой и да ходим и по заливчета, околовръст.

Няма нужда да ходите до Волос.Вижте картата.Може да отседнете по пътя:Лептокария , Паралия Скотинос , Паралия Пантелеймонас , Платамонес , Неа Пори.След Платамонес -на 12-14 км . на пътя има табела за една отбивка в ляво с надпис Стомио и още една - Лариски плажове.Може да продължите по нея отбивка по крайбрежния път и да спите в някое от селцата там и сетне да решите как да продължите към Пелион.Места ще намерите на място.

# 620
  • Варна
Евия...е най - близкия що годе свестен плаж до столицата им
Да бе, да  Sunglasses

Ходят и към Глифада и надолу до края , но там капацитета е малък и с доста каменисти плажове.
Същото е и към Коринт - и там ходят , но хубавите плажове натам са малко , основно камъни.

# 621
  • Варна
Eй момичета, защо се карате? Явно всички сте изкарали страхотно на Евия, не си разваляйте спомените с тези спорове!
Благодаря на всичките за споделените впечатление, ние сме следващите за Евия.

Разбира се че сме си изкарали страхотно на Евия.Аз нямам спомен някъде в Гърция да съм изкарали кофти.Истината за Евия е много проста-то си е най - обикновена Гърция и няма нищо  чак толкова за превъзнасяне.Нито един плаж или курортно място не е в топ50 на Гърция.Дори Голдън Бийч на Тасос е в топ20.За нас беше прекрасна минералната вода в Едипсу(и лаврака дето го хванах Grinning Grinning Grinning)
В момента по хоби.тв вървят няколко прекрасни филма за риболов на Евия и надолу по Пелопонес , Нафплио и покрай риболова показват и прекрасни кътчета дето риболовствуват.

# 622
  • софия

А кажете снимките на тези студия в сайта на Galaziaakti в крайна сметка отговарят ли на действителността, защото там изглеждат симпатични студията, едни белички стаи..
Студиата не знам как са. Ние сме в апартамент и най-хубавото в него е просторният балкон, който гледа към чудесна градина и морето. Иначе нещатата са точно, както ги е описала Блис. Апартаментите не отговарят на цената, която се плаща за тях. Отдавна съм загубила навик да си нося от вкъщи кърпи и сапун на почивка. Ако много държите ще снимам стърчащите кабели, захабена санитария и кухня. Следващ път бих отишла в друг град. Пефки или Агиос Николаос (другия Simple Smile ), напр. Тук е нещо като квартал на Лутра Едипсос. Основно къщи и някакъв плаж.
Когато се приберем ще пусна снимки от острова. От таблета ми е сложно.

Днес видяхме делфините и тюлените Heart Eyes Много ни хареса на Лихадонисия и когато премине напанът на множеството туристи, след 3-4 ч. става приказно. Иначе моментът с "О, Слънчев бряг, здравей, здравей!" си е наличен, но преодолим с игнор. Островчето го заслужава. Зайчетата не ги видяхме, но бяхме в църквичката. За ранобудните като нас да кажа, че първото корабче за островчето тръгва в 11 ч. Ние от незнание и желание се бяхме попнали при синята лодка още към 9 Crazy и голямо чакане падна.
На връщане за втори път ходихме в една чудесна таверна в Аг. Николаос - Стела. Има и хотелче към нея. Или обратното:-D . Не успяхме да открием "Адонис" и рискувахме със "Стела". На края на крайбрежната улица е. Отвън има масички над морето с ориенталски фенери, вътре е с високи тавани с дъски, камина и уютен кът от дивани пред нея. Тоалетните са чисти и поддържани (извинете, но за мен те са "лицето" на заведението). Храната е прясна, вкусна, големи порции. Управителката и сервитьорите супер мили.

Колкото повече време сме тук, толкова повече ми харесва. Абсолютна натурия е. Много благодаря на Таис, че толкова цветно описа своите печатления и ме подтикна да се поразмърдам  Hug

Последна редакция: вт, 29 юли 2014, 20:39 от zvanche

# 623
  • София
Няма защо, Звънче, много се радвам, че островът ви е харесал  Hug
Като ми остане време ще взема да си опиша още по-цветно наксоските впечатления, пък дано догодина някой тръгне натам  Wink

# 624
Ох, Звънче ние точно в 11 ч. хванахме лодката и си мислехме, че много сме закъснели. Между другото преди нас имаше хора на плажа. Но имаше и лодки на пристана, та може да са дошли с частни.

А иначе Евия си заслужава. На 100 %. Хич не го слушайте Петър. Мисля, че в момента на Евия е все едно десетилетие назад на Ситония преди да плъзнат масово сърби, македонци, румънци и българи.
Със сигурност ще дойдем пак. Таис   bouquet и чакам Наксос от доста време. 

# 625
  • софия
Няма защо, Звънче, много се радвам, че островът ви е харесал  Hug
Като ми остане време ще взема да си опиша още по-цветно наксоските впечатления, пък дано догодина някой тръгне натам  Wink
Hug Давай! Ти се едно от ръчкалата (в най-хубавия смисъл) в темата. Аз много харесах Скиатос, но след разказа ти за Никсос не се знае дали той няма да ми хареса повече  Simple Smile

А, иначе, живот и здраве, ако не изникне нещо друго, Евия пак ще е дестинация. Халкидики определено ще го отпиша за няколко години.

И сега имаше вече хора на плажа. Явно идват с други, частни лодки.  На плажа намерихме страхотна огромна черупка от нещо. Прилича на коруба от малка сива костенурка и от горе с дупчици е очертана морска звезда.

Скрит текст:
много целувки на щурчерто и големия щурец Hug

Последна редакция: вт, 29 юли 2014, 20:43 от zvanche

# 626
  • София
Момичета,  Hug

А ние заминаваме в петък пак, късно вечерта, този път с детето. За мой срам, още не знам дали за Евия, или Корфу, нещо не мога да реша. Има време, де  Joy

Благодаря на Туцка и Блис, че ми отговориха толкова изчерпателно   bouquet

Огромни благодарности на Evhen за съобщението на лични, което ми прати преди отпътуването ни за Наксос. Evhen, ако не ми беше писала конкретно кой гейт да търсим, и не ми беше пратила картата на Пирея, мисля, че още щяхме да се лутаме там   bouquet

# 627
Искам да споделя че най -после резервирах след повече от месец търсене и чудене.Много полезна тема и благодаря на всички които са отговаряли на моите въпроси.Става въпрос за това http://www.booking.com/hotel/gr/naias-neos-marmaras.bg.html.Надявам се Неос Мармарас е добър избор и ако на някой нещо по специално му е харесало/магазин,заведение или нещо историческо/ да сподели.Мисля да отскоча да видя Никити и Вурвуру,другата година знае ли човек.Еди последен въпрос ,може и малко странен да е ,но..Сега съпругата ми сподели че ми била купила три стекчета кен бираЩе има ли проблем при границата,ако има и други подобни неща.Със здраве!

# 628
  • София
Сега съпругата ми сподели че ми била купила три стекчета кен бираЩе има ли проблем при границата,ако има и други подобни неща.Със здраве!

Защо да има проблем? Нас никой не ни гледа багажа, а в него винаги има вода и бира /стекове/. Аз гръцката вода не я харесвам. Приятно изкарване!

# 629
stenmark, и аз на два пъти питах за отзиви за Неос Мармарас, но никой не се включи.
Няма кой да прави проблеми за стекове бира и тн.

Общи условия

Активация на акаунт