На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 449
  • 761
  •   1
Отговори

Кратък гръцки речник

Обща информация за пътувания в Гърция
Български сайт за резервации в Северна Гърция
И още един на български
Къмпинги в Гърция
Още къмпинги и още
Къмпинги в Гърция - на български
Кавала и околности
Район Ксанти - разкошни плажове, малко туризъм

Greece.com - сайт с информация за цяла Гърция
На Гръцката туристическа организация
Greeka.com, с нов, по-добър интерфейс
Любимият ми сайт за Гърция - Мат Барет
Британски, с полезна информация

Халкидически полуостров
Обща информация и настаняване,
още настаняване,
още
и ощe едно
Районът на Никити - хотели и плажове
Сарти и околности
За любителите на Ситония
61 плажа на Атон
Плажовете на Халкидики - по райони и азбучен ред
Халкидики с деца - развлечения, детски клубове, педиатри и т.н.
Вурвуру - много нагледна карта с къщи, вили, студиа и плажове
Наемане на лодка във Вурвуру
Организирани улични пазари в Халкидики
Обществен транспорт в Халкидики - автобуси

Някои близки и по-далечни острови и не-острови
Северноегейски острови
Тасос
Амулиани
Български фенсайт за Лимнос
Самотраки

Споради
Скиатос
Скопелос
Скирос

Евия, пак Евия, Северна Евия
полуостров Пелион

Йонийско крайбрежие
Лефкада
Кефалония
Корфу
Български портал за Закинтос и за Корфу
Парга
Област Епир (Парга, Превеза, Теспротия, Йоанина) - настаняване
Пакси и Антипакси

Цикладски острови
Парос и Андипарос
Сирос
Санторини
Сифнос
Наксос
Миконос
Астипалея
Аморгос
Куфонисия

Пелопонес,
Плажовете на Пелопонес (и не само)
Мани - пътеводител
Елафонисос

Крит
Гавдос

Додеканези
Родос, и по-накратко другите
Кос
Сими

По пътя
Разписания на фериботите
И още един сайт с разписания
Сайт с газостанциите в Гърция
Летище Атина, връзки с града и пристанище Пирея
Пътят през Златоград, описание и снимки
Магистрални такси
Нови магистрални такси от 02/2014
Глоби за пътни нарушения
Полезен сайт на ЕС за пътуване в Европа

Времето
Прогноза за времето в Гърция
Прогноза не само за времето, но и за температура на водата
Температура на водата - графика

... И други благинки
Таверните в Гърция - по карта
Минерални извори и бани в Гърция

Някои банкови преводи до Гърция (информацията не е пълна и е от 2012 г., винаги проверявайте и за други възможности)
Скрит текст:
Асет банк - 5 евро за клиенти на банката, източник
ОББ - откриване на еврова сметка 2 лв., превод - 6 лв. към сметки в National Bank of Greece, източник
Емпорики банк - 3-4 лв. и за външни клиенти, към сметка в Емпорики, източник
Пиреус банк - откриване на сметка 2 лв., превод 10 евро към същата банка,източник
Dbank (бивша Демирбанк) - около 5 евро за клиенти на банката, източник
Условия на Уестърн Юниън
Документи за пътуване:
1. Лична карта или паспорт за възрастните
2. Червен паспорт за дете под 18 г. (над 14 може и с лична карта)
3. Ако родителите нямат брак или са с различни фамилии - копие от акт за раждане на детето.
4. Ако пътува с един родител - нотариално заверено пълномощно от другия+копие от акта.
5. Зелена карта в рамките на ЕС не се изисква, но трябва да имате ГО, която важи и за чужбина.
6. Голям талон на колата - актуална информация от гръцкото посолство, предимно проверяват товарни автомобили

Нашата последна тема - На море в Гърция 2014-VII
Тук сме вече шеста година! Ако ви вълнува нещо, обсъждано в старите теми - моля, използвайте търсачка, гугъл или попитайте.

# 1
  bouquet Благодаря!

В подготвка съм за събота.

# 2
  • В градината...
Ще ви следя, с вас все е дно съм на почивка  Peace

# 3
Здравейте! Дали можете да ме ориентирате какъв транспорт има между Паралия Корину и Паралия Катерини? Освен личен автомобил  Grinning

# 4
  • България
Параход   bouquet
 все още се чудя на къде да поемем. Били сме на Ситония - Торони, о-в Амулиани и о-в Закинтос. Много ме блазни Евия, но не знам как излиза ценово - компанията е разнородна.... Ако може малко инфо в тази насока.

# 5
Здравейте! Дали можете да ме ориентирате какъв транспорт има между Паралия Корину и Паралия Катерини? Освен личен автомобил  Grinning
KATERINI-KORINOS

DEPARTURE TIMES: MON-SAT: 7.00 - 8.00 - 9.00 - 10.00 - 11.00 - 12.00 - 13.00 - 14.00 - 15.00 - 16.00 - 17.00 - 18.00 - 19.00 - 20.00 - 21.30
SUNDAYS AND PUBLIC HOLIDAYS: 8.00 - 10.00 - 12.00 - 14.0

От KTEL Pierias, но сайтът е много тегав за търсене, едвам се оправих с него  Sunglasses
Иначе по крайбрежния път са около 10 км, ако е инцидентно, предполагам и такси ще е ОК.

СофияВ,
аз не съм ходила на Евия, но общото мнение е, че е "лоу кост" остров (а може дори да се третира и като част от сушата поради факта, че е свързан с мост), така че в това отношение- нямай колебания Simple Smile

# 6
Благодаря, Капитане!  Hug

# 7
Параход   bouquet Прекрасна тема, както винаги! Благодаря за  труда, постоянството, информацията и уюта, който внасяш тук вече толкова години.

Моля те уточни от къде са снимките? Винаги примамливи и предразполагащи към мечти.  Simple Smile Тази с шезлонгите от Санторини ли е?

Да ви се оплача , че случайно видях оферта за Санторини за 2 октомври - 3 нощувки с чартър от София и като ми влезе мухата, едва се удържам, направо не мога да се стърпя.  3 нощувки добре ли са или са малко?

А относно Амудия, не се бях сетила за линка от първа страница, а преди го гледах, дори писах на няколко къщи, но никой не ми отговори. Трудно ще избера настаняване по него. На много от къщите има само една външна снимка, рядко има имейл за контакт, често е оставен само телефон. Но въпреки това  е факт, че има толкова хотелчета. Това отгвоаря на въпроса ми има ли достатъчно места  за търсене на място Simple Smile
2K уф и аз не обичам да обикалям. Това упражнение го мразя още от нашето черноморие.  Но вероятно ще набележа конкретни места и ще се ориентирам към тях на място.

Някой чувал ли е Таис? Разписвала ли се е в темата след като се върнаха от Наксос? Много нетипично за нея мълчание за толкова дълго време.

# 8
  • София
Седма жичка за водичка Grinning   bouquet

# 9
  • София (Възраждане)
Из аз,  Embarassedтаковата, искам да знам снимките на кои реални красоти съответстват Mr. Greenbouquet Благодарности на Параход!

# 10
  • София
запис и от мен

# 11
Здравейте! Дали можете да ме ориентирате какъв транспорт има между Паралия Корину и Паралия Катерини? Освен личен автомобил  Grinning
KATERINI-KORINOS

DEPARTURE TIMES: MON-SAT: 7.00 - 8.00 - 9.00 - 10.00 - 11.00 - 12.00 - 13.00 - 14.00 - 15.00 - 16.00 - 17.00 - 18.00 - 19.00 - 20.00 - 21.30
SUNDAYS AND PUBLIC HOLIDAYS: 8.00 - 10.00 - 12.00 - 14.0

От KTEL Pierias, но сайтът е много тегав за търсене, едвам се оправих с него  Sunglasses
Иначе по крайбрежния път са около 10 км, ако е инцидентно, предполагам и такси ще е ОК.

СофияВ,
аз не съм ходила на Евия, но общото мнение е, че е "лоу кост" остров (а може дори да се третира и като част от сушата поради факта, че е свързан с мост), така че в това отношение- нямай колебания Simple Smile

Благодаря ти! А какви са цените на такситата?

# 12
Хайде и аз в новата тема !
Параход, отново чудни снимки   bouquet

# 13
  • София
Здравейте! Дали можете да ме ориентирате какъв транспорт има между Паралия Корину и Паралия Катерини? Освен личен автомобил  Grinning

Както те разбирам, ти трябва транспорт между плажа Paralia Korinou и Паралия, а не между селищата.
Разстоянието е по-малко от 5 км. и най-удобния транспорт е колела под наем/за минути/.
За автобуси, ти трябва това:
http://www.astika-katerinis.gr/Portals/0/Korinos-Paralia-Olympic … 0Beach%202014.pdf
Отива и до Олимпия Акти.
Таксита:
Скрит текст:
Meter starts at   0,73 EURO
Rate per km when using tariff 1   0,32 EURO
Rate per km when using tariff 2   0,60 EURO
Waiting time per hour   7,90 EURO
Radio taxi - simple call   1,50 EURO
Radio taxi - appointment   2,50 EURO
From and to airports   3.00 EURO
From ports, railway stations and bus terminals   0,80 EURO
Night tarif No 2 - 24:00 - 05:00   0,60 EURO
Luggage - charge per item over 10 kg   0,30 EURO
Minimum Fare   2.50 EURO

# 14
  • София
Параход благодаря за новата тема, аз вече броя дните до отпуската, остава цял месец, но да видим как точно ще ни се получи този път, май ще го решаваме в движение.

Общи условия

Активация на акаунт