На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 467
  • 761
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Къде другаде има подобни местенца, че явно ние сме си от по-екстремните туристи. Влекат ме островите Закинтос, Кефалония, Лефкада... ?
Aми то в Гърция екстремни места да искаш...И трите острова, към които си се ориентирала предлагат екстремни пътища с остри завои и спускане от по-високи места до морското равнище, но мисля, че Кефалония води класацията по-екстремност от трите. Особено с някои от разрушените от земетресението пътища, ситуацията е още по-екстремна. Но все пак ти препоръчвам да я оставиш за по-нататък, когато възстановят основните пътища - примерно до една от основните забележителности - плажът Миртос пътят е затворен.

# 46
  • София
mrs.sixty, като близка дестинация мога да ти препоръчам Ситония, но е на повече от 350км, всъщност не разбрах от къде ги броим тези километри  Hug И аз харесвам плажове с по-дълбока вода. Там има чудни плажове - Тристинка, Криарици, Каламици. Добра отправна точка за тези места е Торони, но предполагам, че цяла северна Гърция ще е доста пренаселена в този период на годината. Дано да откриете вашето място  Hug

# 47
Aми то в Гърция екстремни места да искаш...И трите острова, към които си се ориентирала предлагат екстремни пътища с остри завои и спускане от по-високи места до морското равнище, но мисля, че Кефалония води класацията по-екстремност от трите.
Не са хич тежки пътищата на Кефалония, в сравнение с други места за Гърция (особено в южната и западната част си е направо равно), но да, права си, че и трите острова отговарят на дефиницията Grinning Абе, завои да искаш, Keit. Имат ги по много.

# 48
 И аз да се запиша в новата тема макар на 4-та страница  Simple Smile .

# 49
на 350 км от София, забравих да кажа

# 50
Потегляме за БГ бързо-бързо. Освен, че изобщо не ни хареса Ней Пори тази сутрин има страшна буря, студ , вятър и дъжд. Като изневиделица сутринта в 5 часа затрещя и засвятка.

# 51
обещаната от мететеолозите буря е вече факт
от 7 трещи и святка
после и заваля
поне ни е последен ден да не съжаляваме много

но е супер невероятно, че вали даже тук

# 52
Благодаря на Параход за новата тема  bouquet Отнов си мечтая за една кратка почивка на гръцко моренце Simple Smile

# 53
Параход, благодаря за новата тема!

# 54
  • София
Едно питане за големия талон дали може да се направи копие Вярно с оригинала и с него да се пътува, защото другият вариант е голяма глупост. Вие как пътувате и къде ги държите после  newsm78

# 55
Не може да се носи копие на Големия талон, трябва оригинал.

# 56
Едно питане за големия талон дали може да се направи копие Вярно с оригинала и с него да се пътува, защото другият вариант е голяма глупост. Вие как пътувате и къде ги държите после  newsm78

Ние както вече писах пътувахме така (цветно копие Вярно с оригинала с печат и подпис от лизингодателя), но си беше на наш риск, тъй като вариант да ни дадат от лизинга оригинала нямаше  Sick
Не мога обаче да ти кажа дали би "минал номера" при проверка  newsm78 по простата причина, че никой никъде не ни е спирал, нито на ГКПП Кулата са ни искали документи на автомобила  Rolling Eyes слава богу  Praynig
Според партньори гърци при евентуална проверка проблема бил по-скоро ако грък управлява българския автомобил   Sick тъй като имало опит за контрол заради избягването на данъци .....както и някой спомена по назад като коментирахме ....но то бай бабо да не те стига мечка, та да разбереш   Mr. Green

# 57
  • София
Както е писала *2K* става дума за светно копие с ПЕЧАТ И ВЯРНО С ОРИГИНАЛА.

Нашата кола вече не е на лизинг, ама как да нося оригинала да го мисля, през цялата почивка, на почивка ли отивам или да мисля всички документи, аз съм голяма паника за такива неща.

# 58
  • София
И ние се завърнахме след съвсем кратичка, четиридневна почивка в Гърция. Обещах да пиша за пребиваването във Врасна. Студиото беше поносимо /много ме изненада липсата на стационарен - със закрепване на стойка на стената, душ/, беше и близо до плажа, който обаче имаше доста камъни, с които така и не успяхме да свикнем. Водата също не ни очарова особено откъм чистота, имах по-различни очаквания. Може би има значение, че това е заливът, в който се влива Струма.

В следващите дни избрахме плажовете на Олимпиада /имаше морски таралежи/ и Ставро/с/, а последния ден тръгнахме доста рано сутринта, за да стигнем до Уранопули. Там плажът беше почти само пясък, макар и по-едър, съвсем мъничко камъчета в началото на водата /кристална, синьо-зелена - красота/, обаче бързо ставаше дълбоко. Което не беше кой знае какъв проблем, като се има предвид, че малката щерка насила влизаше във водата, а голямата, плуваща с и без шнорхел, не искаше да излиза оттам  Simple Smile

Впрочем, водата и на двете места - Врасна и Уранопули, не беше прекалено топла, даже на мен ми се видя леко хладка. Жегата някак не ни изненада - свикнали сме нашето море да ни посреща с по-висока влажност, която в Гърция липсва и поради това се диша по-леко. Първия ден даже климатик не пуснахме. А вчера ни изпроводи силен дъжд между Солун и Серес.

# 59
Не може да се носи копие на Големия талон, трябва оригинал.

Наскоро направихме един дълъг преход с кола през Северна Гърция, по време на който шест пъти ни спираха за полицейска проверка, но нито веднъж не ни поискаха нито голям, нито малък талон за колата. В общи линии проверяваха моите и на детето данните в някаква система. Мисля, че е нещо свързано с трафик на хора.

Общи условия

Активация на акаунт