На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 493
  • 761
  •   1
Отговори
# 60
Наистина  Thinking къде е Таис? Всичко наред ли е? Confused Тя беше причината да летуваме на Евия тази година, с нейните невероятни разкази, та сега се трвожа  Rolling Eyes - нетипично мълчание....
Защото вече много се пита и става неудобно...

Таис е добре. Просто вече не следи темата.

# 61
Здравейте!
Ще изпращам дъщеря ми на море с родителите ми. Ясно е, че с мъжа ми ще им направим пълномощно. Въпросът ми е дали се изискват превод и легализация на пълномощното, паспорта, акта за раждане.
Благодаря предварително!

# 62
Здравейте!
Ще изпращам дъщеря ми на море с родителите ми. Ясно е, че с мъжа ми ще им направим пълномощно. Въпросът ми е дали се изискват превод и легализация на пълномощното, паспорта, акта за раждане.
Благодаря предварително!

Не е пълномощно, а декларация и няма нужда от преводи и легализации. Тя е само за нашата гранична полиция заедно с акта за раждане. Оттам нататък е достатъчен паспортът на детето, без превод разбира се.

# 63
Благодаря, @Check Please!

# 64
  • София...........
Здравейте Simple Smile
Да се разпиша и аз в новата тема от Иерисос, за съжаление в дъждовен ден... Повече ще пиша по-късно, че малчо ми дърпа таблета

# 65
  • В полите на Пирин планина
Да се включа в темата, защото в края на август пак замисляме лек отскок до Гърция  Peace

# 66
Здравейте,

И аз за първи път се разписвам сред вас.  Избрах за първа дестинация pайона на Ставрос като най-близко до България. Ще се радвам много на съвети от по-опитните, понеже нещата се стекоха бързо и заминаваме в петък.  Приемам и други по-близки предложения (максимум 350 км). Търсим по-тихи места с хубава храна и по-дълбок плаж. Ако може и някое предложение за хотел, би било чудесно. За ориентир - харесахме:http://www.booking.com/hotel/gr/electra-stavros.bg.html?aid=3039 … 43abe65c9f;dcid=1, но висичко е резервирано.

Опитай в Anthodi hotel в Ставрос. Имаме резервация за там, но чак за септември. Нямам лично впечатление, четох нелоши мнения  в сръбски сайтове. Ако откриеш инфо, сподели

# 67
  • София
Имам доста работа и не смогвам дори да ви прочета smile3507
Ние плануваме Парга и околности за края на Септември Mr. Green
Параход,благодаря за темичката  Hug

# 68
  • София (Възраждане)
Здравейте Simple Smile
Да се разпиша и аз в новата тема от Иерисос, за съжаление в дъждовен ден... Повече ще пиша по-късно, че малчо ми дърпа таблета

Дай инфо, моля, колко точно е стръмен брегът там.  Злобя се аз на едно самотно къще в района, а мъжът ми ме контрира, че ако било дълбоко нямало да е куул за децатаь пък аз си мисля, че точно това ще е куул Mr. Green..??

# 69
  • София
Брегът не е точно стръмен, но бързо става дълбоко. Въпреки това си беше пълно с деца, а и наблизо /с кола/ е плажът на къмпинг Комица, който е много приятен  Peace

# 70
Здравейте момичета. С интерес следя темата, защото ми се иска да отидем на почивка в Гърция. Лошото е, че ще почиваме август месец и не знам дали е подходяща дестинация за това време на годината. Има ли почивали там тогава и как са жегите? Ще сме с две деца.  Rolling Eyes Никак не ми се почива на нашето черноморие и искам да избягам.
В началото на май бяхма в Касандра, в едно семейно хотелче Александрина / в Мола Калива е по-скоро, нищо че от хотела ни бяха дали ориентир Касандра, доста след нея се пада/. Стаите бяха малки, чисти. Всеки ден ни сменяха чаршафите и кърпите. За храната няма какво да говоря- превъзходна беше. Изкарахме прелестно. Обиколихме двата ръкава - Касандра и Ситония, и много ни хареса разходката. За 4-те нощи, които бяхме там беше идеално.
Обаче не сме се къпали в морето, носих по-малко багаж и за повече дни с повече багаж, няма да ми е удобно. В стаята нямаше къде да се завърти човек, тясно ми беше.
Плажа пред хотела обаче беше много каменист и не ми харесва за плажуване. Искам пясък. Искам по-луксозно хотелче сега, по-просторно място, с хубав плаж и някакви занимания/забавления за децата вечер особено. Та съм в процес на търсене..

# 71
  • София, под Карлсон
Помощ! Загубих се... Embarassed
От толкова четене назад в темите, вече не знам къде се бях насочила...
Планирам почивка в Гърция, края на август- начало на септември. Досега сме били само на Тасос, но нашата къща е заета. Семейство с дете на 7г. сме. Моля препоръчайте места по приблизително следните критерии:
- до 450 км от София
- до 50-60 евро нощувка, ако има и гледка към морето... Mr. Green
- най- важното плажовете. Предпочитам пясъчни, с по- спокойно море, да има места за гмуркане с маска и шнорхел. Не държа плажа да ми е до вратата.
- тъй като нямам намерение да готвя, предпочитам да има поне няколко таверни за по- голям избор

Уф, май прекалих  Embarassed Всички препоръки са добре дошли, благодаря ви  bouquet

# 72
  • Варна
Параход   bouquet
Много ме блазни Евия, но не знам как излиза ценово - компанията е разнородна.... Ако може малко инфо в тази насока.

не коментирам лоу кост или скъпо , какво значи за всеки
ние от Варна за Едипсу с отскок до Атина навъртяхме 2 500 км.това като пари за гориво , такси и фери излезе 435 евро
на отиване направихме междинна нощувка - 60 евро с вечеря и закуска
там се намират хубави студия за двама = 25 евро+ закуска
храната - като навсякъде - има 2 има и 200 Simple Smile

# 73
  • зад парка
Да, вече осма година сме заедно. И аз почивам в Гърция от толкова време всяка година. И преди съм почивала там, но инцидентно - трябваха визи, редяхме се на едни безумни опашки, покани и пр.

Обиколила съм доста, не колкото искам, но съм била на много места из прекрасната гръцка земя. Мнението ми е, че няма място за сравнение с никоя друга! Това разбира се е лично и е факт, че единственото място, където искам да се връщам постоянно е само там. За мене това е земя, целуната от боговете!

Любими места са ми о-в Идра и планината Пилион. Има да се види, вкуси и усети... за всякакви вкусове.

Елините обаче са друга работа! Думата ми е не е за тях, а за земята им.

Сега бях в Сивири, Касандра. Специални благодарности на Bled за подробните указания!   bouquet

Изборът ни падна на едноименния хотел: http://www.booking.com/hotel/gr/siviris-golden-beach.bg.html?aid … 9db8d2f3950fa81X1 .
Хубав, спокоен хотел на брега на морето. Ресторантът на хотела е много добър- прясна риба, вкусни салати и спагети, тиквички и пълнени чушки!
Изобщо, селото е крайно спокойно и подредено, въпреки топ сезона!

Обиколихме доста плажове. Не бях ходила на някои от тях.
Препоръчвам плажа на Елани и всички плажове на Гларокавос.
Стигнахме до края на полуострова - Св.Николаос. Няма дори кафе. Но е по своему романтично и невероятно красиво.

Впечатли ме и каналът в началото на Касандра, при Неа Потидя.

В Афитос можеш да попаднеш в някои чаровни таверни:
Soboro Bar & Restaurant, Afitos 63077, Greece   ,+30 2374 091656
Rementzo Taverna, Afitos, Greece +302374091374
Christos, Afitos, Greece +30 23740 42274

Последна редакция: ср, 16 юли 2014, 10:13 от InaDot

# 74
Момичета , помощ!!! Преди малко ми разрешиха да ползвам отпуск последната седмица на юли, може ли някои да ми даде информация, дали мога да намеря за толкова кратко време някаква вила в Неа Врасна или близките около нея дестинаций, ние сме 2 семейства с дете на 6 години и едно бебче в очакване. Благодаря ви предварително

Общи условия

Активация на акаунт