Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво символизира оставянето на черен конец от дреха близо до бебе?
Как реагират майките на тази традиция?
Какво да правя с останалия конец?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво символизира оставянето на черен конец от дреха близо до бебе?
-
Как реагират майките на тази традиция?
Майките обикновено реагират с объркване или страх в началото, особено ако не са запознати с традицията. Много от тях обаче започват да приемат практиката, след като научат, че тя е насочена към добри намерения и защита на бебето. Някои дори споделят, че техните баби и майки също са прилагали подобни обичаи.
-
Какво да правя с останалия конец?
-
Имало ли е и други примери за подобни традиции?
-
Какво е значението на "гагаузите" в контекста на магии и традиции?
, т.е. ако жената много е загледала бебчето, оставя конец от някаква дреха по нея при бебо, за да не го била урочасала.
.
Първо недей да се панираш,честно казано аз незнам какво се прави с такива неща,не ми се е случвало.Според мен обаче това,че си измила бебка със светена водичка е добре.
И мойте баби тъй взеха да се прехласват в началото, като заспива бебето си късаха конци от дрехите, да спяло хубаво и прочей дивотии.. Много ме досмеша и ги хвана срамежливост, та само веднъж им се случи, повече не са повтаряли туй деяние.
Каза ми че всеки път правела така като идвал някой.