Против акне/пъпки по лицето 3

• 123 688
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Цитат
Пак съм аз,мисля че не е алергия но в сегашното ми местоживеене няма голям избор от доктори,но знаете ли дали ако се мажа вечер с масло от чаено дърво ще помогне?
Недей да си правиш експерименти според мен.

# 166
Фъстък, на твое място щях да си пусна хормонални изследвания и да се прегледам при гинеколог.
Може да няма нищо общо с това, но лишеите могат да са сигнал и за гинекологичен проблем. Те са един от първите признаци за ЧПВ и ако го "хванеш" в този етап, би било добре.
А имаш ли домашен любимец? Чувала съм, че и от котка или куче също се появяват.

# 167
Искам да ви попитам на коя фирма маслото от чаено дърво е качествено и има добри резултати след използване?
Потретвам се май вече, но пак да кажа  Mr. Green - моето чаено е на Ривана http://www.rivana.eu/shop/index.php?route=product/product&pa … amp;product_id=78

# 168
Искам да ви попитам на коя фирма маслото от чаено дърво е качествено и има добри резултати след използване?
Това за мен - http://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D … %D0%BC%D0%BB.1978

# 169
Понеже говорихме доста за белези, пускам ви линк с едно ревю на блогърка, която премахна белезите чрез почистване с така популярната четка Clarsonic Mia 2 (четката има версия и за акнеична кожа).
http://www.dreamofjoe.com/2014/12/clarisonic-mia-2-review.html
За пореден път се убеждавам, че дъбокото почистване е много важно в грижата за една проблемна кожа. Аз също си взех четка в началото на месеца (на друга марка и доста по-евтина) и ще ви споделя как ми се отразява (нямам белези, де)!  Peace

# 170
Точно пък на блогърки нямам доверие. Взимат си кинтите момичетата и пишат каквото трябва.  Grinning

# 171
Точно пък на блогърки нямам доверие. Взимат си кинтите момичетата и пишат каквото трябва.  Grinning

Като такава мога да ти кажа, че въобще не стоят така нещата, да не говорим пък за пари - всичко е само хоби, печалба няма.  Peace
Споделих мнението на момичето, защото смятам е полезно за тези, които се борят с проблема. Уредът е страхотен срещу белези, най-малкото може да се види това и в Гугъл - напишете името на продукта и вижте снимките на обикновени хора, щом не вярвате на блогърки.

# 172
Е, трябва да има и такива като теб, но не са всички.  Grinning

# 173
Много четох за Кларисоника преди да я купя и дъм напълно убедена, че няма начин да помогне за белези. Евентуално може да предотврати от нови пъпки да стане белег, но стари абсурд. Но и аз не съм я взела с тази цел, все пак. Wink

# 174
  • отсреща.
Здравейте момичета,благодаря ви за изказаните мнения,от тази вечер съм с диагноза периорален дерматит и вече не съм за вашата тема.

# 175
Цитат
Като такава мога да ти кажа, че въобще не стоят така нещата, да не говорим пък за пари - всичко е само хоби, печалба няма.  Peace
Така е  Peace На мен ми е чисто хоби, но и аз не съм типичната бюти блогърка, ако изобщо мога да се нареча такава, просто имам блог, в който си пиша, каквото ме вълнува  Simple Smile Но пък и аз за друго нямам и амбиции. Иначе си има блогърки,които си изскарват и пари, но те не са чак толкова много.
Та, както и да е, не вярвам, че такава четка може да заличи стар блег, на каквъто и принцип да е направена, просто не ми се вижда логично, но пък съм отворена към идеята да опитам.
Holly Pink когато имаш повече наблюдения, ще ми е интерсно да прочета  Simple Smile
Иначе белезите на мен са ми голяма болка,не че са много, не са никак, но си ме дразнят. Даже съм се замисляла и да тръгна на солариум–не знам с какъв акъл, но просто не искам да се разделя с бялата си кожа  Simple Smile а пък и това е нож с две остриета
Междудругото много момичета се кълнат, че от солариума не им излизат пъпки и им се изчиства лицето и доста май и затова го посещават. А то си е заблюда, просто потъмнява кожата и от тена се скреват белезите и пъпките, но после избиват пак и така.
Абе то си е цяла наука грижата за кожата  Peace

# 176

Ползвам в момента на Шисейдо почистващия крем (пени се ужасно добре и много мека пяна, като няма SLS), но е много солен като цена (икономичен е) , а сега започнах един почистващ крем за Уриаж с 1/3 хидратантно мляко в него.

Кой крем на Шисейдо използваш?

# 177
Аз не харесвам и не използвам четки, но за логиката - има някаква, не е вярно, че няма. Ако помага за отстраняването на мъртвите клетки и почиства добре, помага и на следващия продукт да проникне по-добре в кожата и да я подхрани, което от своя страна премахва по-бързо белега.

Важно е, обаче, да се помисли наистина ли можем да наричаме проблема си "белези от акне". Както повечето от нас мисля нямат истинско акне, а просто пъпки, по същия начин белезите ни вероятно не са белези. Истински белег е вдлъбнатина. Розовеещи, червенеещи или тъмнеещи петънца след пъпка там, където е била, не се водят белези по принцип. Те са временни, махат се сами, на тях може да им се помогне да се махнат по-бързо, защото, въпреки че са временни, все пак са си досадни и си личат. На истинските белези много трудно им се помага и то само по медицински път и никоя четка няма да ги спаси.

И за тези въпросните петънца са идеални продукти с AHA и BHA, първите помагат да изчезне промяната в пигментацията, вторите помагат да не излизат нови пъпки. Също при "белези", както и при пъпки, е контрапродуктивно да се използват ексфолианти с частици, защото са агресивни и забавят процеса на заздравяване на кожата. Това ме навежда на мисълта, че евентуално бързите скорости на четките може да действат така, но предполагам който ги е правил се е замислял по темата и са така направени, че да не вредят, от личен опит не мога да говоря. При такива пигментации най-добре да се почиства хубаво кожата на мястото, да се подхранва и ще изчезнат проблемите.  Peace

Последна редакция: чт, 11 дек 2014, 23:08 от Skeeter

# 178
Петната от пъпки били временни - моите са временни вече няколко години..., вкл. И някои вдлъбнати.
Има няколко вида белези, не са само вдлъбнати.

Те и моите не са много, нито са фрапантни и като цяло лесно се и скриват, но ако може да се махнат, ще е най-добре. Нямам търпение да ми пристигне кремчето и да го пробвам. Дано подейства така, както твърдят. Пък с помощ от другите работи. Между другото, взех си шипково масло. Simple Smile

# 179
За шипковото масло съм с две ръце за! В комбинация с чаеното, дори и на по-голяма подкожна, от тея менструалките hahaha като ме е хващала нервата и зачепквам, то стане раничка, мацна ли чаено сутрин и вечер, и после на цялото лице шипково вместо крем, коричката завяхва много бързо и после отдолу не остава онова дразнещо розово-червеникаво петно, което минава иначе след месец.

Общи условия

Активация на акаунт