Против акне/пъпки по лицето 3

• 122 011
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Не мога да разбера защо пък ще го спират.......щом е купуван и харесван....можеше и аз да си го поръчам ама .....свърши  Grinning

# 631
Абе ще се свържа аз да питам, няма да е - ако разуча нещо ще питам

# 632
  • Бургас
Аз тези дни забелязах, че вече почти нямам черни/бели точки. Не знам дали се дължи на паноксил-а или на маслото от гроздови семки (пише, че свива порите и намалява мастната секреция). Все още ползвам и двете. Обаче червените петна все още си стоят. При мен по принцип си стоят с месеци и това ми е голям проблем. Маслото от шипка май не действа толкова бързо. Смятам да пробвам с магнизиево илио.
Иначе последния месец се скъсах да ям сладки и шоколадови изделия покрай многото рожденни дни, а и да направя експеримент. Само една пъпка ми излезе, да видим по-нататък какво ще стане. Преди само като изям едно парче торта и след седмица цъфвах като майска роза.

# 633
Здравейте,момичета,моля за мнение какъв продукт да си взема за подкожни пъпки

# 634
И АЗ... Дерматолог ми изшписа АБ и пих, но неможе до безкрай- в допълнение със La rouche- Effaclar и други Виши или която и да е медицинска.

Принципно за мен, външно салицилов спирт е най-добре и/или мицеларна или ексфолант. Нооо  Rolling Eyes е необходимо и лечение отвътре. АГ ме увери, че след 2 раждания (и то на момченца), ще е така. С мъжките хормони из мене Wink)) Идват си, отиват си- не се трае, но ням как.

# 635
И АЗ... Дерматолог ми изшписа АБ и пих, но неможе до безкрай- в допълнение със La rouche- Effaclar и други Виши или която и да е медицинска.

Принципно за мен, външно салицилов спирт е най-добре и/или мицеларна или ексфолант. Нооо  Rolling Eyes е необходимо и лечение отвътре. АГ ме увери, че след 2 раждания (и то на момченца), ще е така. С мъжките хормони из мене Wink)) Идват си, отиват си- не се трае, но ням как.
Благодаря , взех направление за дерматолог ,ще гледам да отида скоро. Peace

# 636
  • София
 Момичета преди два дни в една аптека ми дадоха тестер на новия крем на Авен и доста ми успокои активните пъпки, някой тук използвал ли го е вече? И има ли отзиви

# 637
Моят съвет към всички е да отидат на дерматолог, който да им назначи адекватно лечение. Аз бях с акне, а съм вече на 35 години. какво ли не пробвах, ходих на козметик. Най-сетне отидох при д-р Додова, 7-ма поликлиника и тя ми откри истинския проблем - щитовидна жлеза. Даде ми направление за специалист и нещата вече са под контрол. Толкова пари съм дала за кремове и лекарства, които съм си самоизписала, а проблема съвсем друг.

# 638
  • Бургас
Някои от момичетата тук са минали през доста изследвания. Аз съм си изследвала щитовидната жлеза няколко пъти. Хормоните също всяка година. Даже тази пролет един лекар се смили над мен и по здравната каса ми изследва какво ли не - шест страници резултати и отделно храносмилателната система. И... нищо.

# 639
Кремчето на Авен е добро   Peace

# 640
  • Варна
И аз съм минала сумати изследвания, ами като не могат да открият проблема, това е положението. Ще си седим пъпчасали цял живот и ще се самолекуваме  Simple Smile

# 641
.Искам да питам за спирта-толкова ли е вреден,защото на мен пък ми помага доста,а нали докторите не го препиръчват пък почти всички третиращи акне продукти са на основата на салицилов спирт.?!

# 642
Не са на основата на салицилов спирт повечето продукти, а си съдържат чист алкохол. Проблемът с  него е, че той изсушава, но в последствие кара кожата да произвежда двойно повече себум и съответно да се появят повече несъвършенства. Докато ползваш продукта е Ок, спирта си го изсушава, но спреш ли - проблема се връща с пълна сила. Разбира се,  има и антибактериален ефект, но така убива и полезните бактерии върху лицето  Peace

# 643
Лично при мен спирта оказа много лошо влияние на кожата ми.
Благодарна съм на козметичката ми, че ми даде най-правилния съвет - хидратиране на кожата.
Със спирта се убива абсолютно всичко по кожата, падат ѝ защитните функции и тя става по-податлива на външни влияния и възпаления. Спиртът дехидратира кожата, в резултат на това тя произвежда повече себум, за да възвърне хидратацията, което автоматично повишава запушването на порите. Получава се омагьосан кръг.
Последните два месеца реших отново да използвам салицилов спирт. В резултат на това цялото ми лице се беше възпалило от дехидратацията.
С едноседмична активна хидратация (маска по два пъти на ден и хидрогел за мазна кожа), нанасяйки стик коректор на Eucerine, възпаленията намаляха значително. Наблюдавайки заздравяването на кожата ми, мисля, че до седмица ще се оправя.
Колкото до месечните подкожни пъпки - използвам две - три вечери крем с 5% БП само върху възпаленото място. Но кожата става много зачервена и след това е необходимо прикриването ѝ с коректор.

# 644
Здравейте,момичета! Работих 1 месец на морето и след като се прибрах - пъпчасах,направо ужас!Предимно от лявата страна,малко след бузата и по челото.Някакъв ужас е,пъпки не съм имала никога,само преди да ми дойде 2-3 и това е.Повечето са без връх е така си седят просто.Препоръчайте ми нещо. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт