Против акне/пъпки по лицето 3

• 123 614
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Skeeter,благодаря ти за съвета!  Simple Smile
Наистина ще започна с хубав почистващ продукт.Явно ще трябва да инвестирам повече. Blush

А относно дисбаланс на хормоните-вече допускам и този вариант,за съжаление.Може би ще се наложи да се консултирам с дерматолог или ендокринолог?!

Скрит текст:
Охх,все грижи да има... ooooh!

# 76
Здравейте вписвам се и аз в полезната тема и ще споделям опит...
След пубертета кожата ми винаги е била склонна към омазняване, с някоя и друга пъпчица около цикъл, но в много моменти и супер чиста, като грижите ми винаги са били измивен гел и крем,даже не против акне. След бременността си бях доста добре, по едно време пих Калмацин и ми влияеше добре и на кожата и на косата (аз заради косата го взех). НО от последния ми цикъл насам стана нещо страшно, те избиваха непрестанно,таман една завехне още нови две,в пубертета не бях така. Явно е някакъв хормонален "бъг", но като всяка жена като се гледах в огледалото ми се плачеше. Най-накрая се реших да взема акне аут-активния лосион и хидр. им крем за след това. Резултат определено има,още след 3 ден, след седмица съвсем добре,но ми наближава и цикъл и мисля че и от това нещата нещо се балансират. Обаче няма да ви казвам какво стана с кожата ми - побеля от сухота,а аз съм по принцип с 2-3 бани по рождение и много личи колко ми е сухо,чак сърби. Затова спрях акне аута и се върнах на старата си схема: минавам първо с мицеларна вода, даже и сутрин (Микса е моята), после си се измивам с мека пяна (Уриаж сега, но съм си поръчала една от Зоя.бг, която мисля ще е по-нежна и е за проблемна кожа), после минавам като тоник с розова вода, в която скоро като ми доставят ще капна и няколко капки чаено дърво-масло, и накрая хидратант крем(отново Микса). Когато се сетя, да речем 1 път седмично към пяната за измиване слагам една лъжичка сода и много леко ексфолирам,после розовата вода успокоява кожата. Тази грижа за лицето ми е най-подходяща за мен, като преди Миксата ползвах предимно продукти на Българска роза-безценни! Сега съм поръчала и една зелена глина на Катиер за 1 път седмично маска, ще дам отзиви как е.
Извинявам се за дългия и подробен пост, но дано съм полезна на някой. Наистина тези проблеми се решават и вътрешно, затова гледам грижата за кожата отвън да е възможно най-щадяща и натурална.
ПП: ползвала съм и вишита и биодерма и много други, но някак много агресивно ми идват на мен.

# 77
А относно дисбаланс на хормоните-вече допускам и този вариант,за съжаление.Може би ще се наложи да се консултирам с дерматолог или ендокринолог?!

Ами след спиране на оралните контрацептиви е нормално нещо такова да се получи, така че аз лично не бих тръгнала по ендокринолози за момента. Гинеколожката ми ми беше казала, че до година може да ми се наглася тялото отново само да си произвежда и регулира хормоните, така че бих изчакала. Дерматологът трябва да е добър, защото на една приятелка само и изписва антибиотици, нито променят нещо, нито са полезни като цяло, изобщо не вниква в проблема и. Смени си грижата за лицето, вземи нещо за вътрешно регулиране и изчакай поне 2 месеца, клетките на кожата се сменят след около 3-4 седмици. Ако не подейства или пък се е влошила тогава.

# 78
Все пак аз ще пробвам със содата, за да видя ефекта-няма да прекалявам, но ще пробвам, кой знае може пък да ми помогне на мен. Който е пробвал моля да изкаже мнение.
Ползвала съм акне аут-временен ефект, хлорнитромицин и спирт страхотен, но също временен ефект, а е и вредно.
Някои спомена чаено дърво, откъде купувате ? Аз си бях поръчвала преди, но не бях много постоянна в използването, пак ми се видя, че няма ефект.

# 79
Skeeter,това,че организма се изчиства за година от хормоналните лекарства,ми е много полезна информация,защото аз бях сигурна,че става по-бързо.Даже причината,поради която ги спрях беше,че косата ми от суха стана мазна.И като не се оправи след като спрях да ги пия,реших,че не е от тях и дори обмислях пак да започна.Моля да ме извините за отклонението...

Miss_Bingle,аз от содата съм много доволна.Лицето ми след това е видимо почистено от черните точки и гладко. Peace Ползвам я по следния начин:Около 2ч.л. сода смесвам с малко вода.Оставям сместа 2 мин.,след това обтривам леко лицето с нея.Оставям така пак 2 мин. и изплаквам с хладка вода.
Също така съм в процес на изпробване на маслото от чаено дърво.Купих си го от ДМ.Аз го взех за косата,но там няма ефект все още.По-рядко слагам на лицето,но мисля да започна да го ползвам по-често. Peace

# 80
Миналата година по това време използвах сода - имаше видим ефект само моментно, но много ми се изсуши кожата. Оттогава изобщо не съм полвала, а и не искам да ползвам.
Чаеното масло за мен е много ефективно (ако е истинско, като то струва над 20 лв), но има отвратителен аромат...

# 81
Holly Pink благодаря ти много за мнението.
Аз за втори пък си правя маска със сода и да ти кажа още от сега виждам ефекта. Не знам как да си го обясня такъв бърз ефект? Дано не пострадам  Sad Кожата някак се изллющва, избелва се и червенините избледняват видимо. Естествено не очаквам чудеса и ми е ясно, че ефекта ще е временен, но в момента и на това съм доволна.  Simple Smile
Иначе използвам и един крем на Кокона пак избелващ и хидратиращ-доволна съм от него.
Чаеното дърво наистина мирише гадно и много силно.
Аз пробвах и с един крем Витасин-бившата ми шефка ми го "изписа"  Mr. Green като каза, че много помагал. И с него се мажа отвреме - навреме, но мирише отвратително и е много мазен, и все пак има ефект някакъв затова ще продължа.  Simple Smile

# 82
Прекаленото изсушаване на кожата( моята е мазна) води до появата на още повече пъпки. Изпитала съм го на гърба си. От години ползвам зелена глина, но чак такъв чудодеен ефект също не съм видяла. С нея също доста съм прекалявала и съм изсушавала доста кожата си. Чаено дърво съм нанасяла неразредено на голям участък. Embarassed Не ми се отрази добре. Иначе само върху пъпката е добра идея. Ползвала съм само на Етерика, но се съмнявам в качеството му и ако ще купувам пак ще е от био магазин. А колкото до содата или нещо друго, което има пилинг ефект- Не го правете когато имате пъпки. Така разнасяте всичко на цялото лице. Нито търкане с трици трябва. Имаше едни хубави на Христина. При мен поне всичко се разнесе. Аспириновата маска също съм я правила редовно, но също не видях ефекта, който пише.
Общо взето колкото повече изсушавам кожата със спиртове или маски толкова повече се влошава.
Обаче не мога да не кажа, че ментоловия спирт ми помага много. Май е по-лек от салициловия и не изсушава чак толкова. В момента не го ползвам, но доста ми успокои кожата миналата седмица.

Меда с канела вече го правех повече от редовно.Всеки ден. И стоях с часове. Определено има ефект за петната- от пъпки или пигментни, но най-вероятно и това помогна за разнеса всичко. Сега просто спирам със всякакви маски, да видим.

От първия пилинг за тази година видях ефект, в момента се беля, което ми харесва, защото миналата година нямах белене нито един път. И за пилингите казват, че са нож с две остриета, но мислих много и реших пак да ги започна. Ще видим след другите как ще е. Но голямото възпаление на бузата се успокои веднага. Не съм споменавала на лекарката за домашните маски, които си правех, но тя сама ми каза- И да не вземеш да се търкаш със сода или да слагаш мед с канела. Rolling Eyes или други домашни маски с млека и зехтини...
Според нея моя проблем не е вътрешен със сигурност. Аз нали съм писала, че съм изследвала доста неща. А посещение при ендокринолог не е лошо. Отидох само заради едните пъпки, а се оказах с високо ТСХ без да имам каквито и да било оплаквания. Едва ли пъпките са от него, но не е лошо да влезе в норма. Така де той отдавна е в норма, пък пъпки си имам. Но така или иначе е хубаво да се открие навреме.
Накратко казано зелената глина или друга изсушаваща маска- веднъж седмично, даже е хубаво глината да не засъхва на лицето.
Започнала съм и Нийм комплеса, дано поне малко да има ефект при мен.
Много мазните кремове ползвани по-дълго могат много яко да запушат порите.

# 83
Ох, ти направо ми разби илюзиите Mики  -толкова много неща ползваш  Crossing Arms
Тези пъпки са си цяла мистерия-уж си премахнала вътрешния проблем ами пак си стоят.
Не знам вече, явно ще си ги имаме до живот.
Аз се чудя дали някакво пречистване на организма да не направя? Чайове, билки, плодове и зеленчуци, чак лечебен глад няма да успея.
Вие пробвали ли сте такъв режим?
Сега сещам, че дерматолога преди ми каза, че за него храненето нямало значение, и било противоречиво това за млечните продукти, сладкото и тъй нататък-той не подкрепял тази теза  Crossing Arms

# 84
Skeeter,това,че организма се изчиства за година от хормоналните лекарства,ми е много полезна информация,защото аз бях сигурна,че става по-бързо.Даже причината,поради която ги спрях беше,че косата ми от суха стана мазна.И като не се оправи след като спрях да ги пия,реших,че не е от тях и дори обмислях пак да започна.Моля да ме извините за отклонението...

Изчиства се много по-бързо, мисля за месец, да не беше и по-малко. Но през цялото време на вземането ти на тези лекарства си му подавала изкуствени хормони, като се е подтискало нормалното производство на някои от хормоните в тялото ти, както и се е създавал изкуствен баланс. Свикването на тялото ти след премахването на синтетичните хормони да си произвежда и регулира хормоните само е по-дълго, самото изчистване е сравнително бързо.

# 85
  • София
Момичета, това със содата е нож с две остриета да знаете! Не прекалявайте, а и ако имате вече появили се пъпчици ще ги разнесете. Ексфолирането с груби частици, както е при содата, не се препоръчва много за акнеична кожа! Аз си ексфолирам лицето с кафе и зехтин на 2 седмици веднъж, когато виждам, че нямам пъпчици. А и внимавайте с продуктите за проблемна кожа като гелове за почистване и т.н., аз си докарах страхотни лишеи по лицето от тях, някои са много агресивни. На мен много ми помага маската с аспирин, направо изсушава гадините, понякога я правя само локално. Успех и бъдете здрави!  Heart Eyes

# 86
Абсолютно си права, Мики.
Пробвала съм всичко, което си описала. Накрая стигнах до мой си извод - колкото по-малко химикали слагам, толкова по-добре се чувства кожата, и никакво пипане. Сега се уча на последното.  Crazy
Пробвала съм и с детоксикация, тогава пък организма се пречиства и лошите неща избиват в пъпки.

# 87
Като стана дума за детоксикация- правих прочистване с мед и сяра, за поне две седмици. Като слагах повечко сяра. Embarassed И уж да ми помага ме избивах много пъпки. Дали не е свързано точно с това.
Ох не знам вече. Моята дерматоложка също отрече, че млечните продукти вредят. Сладкото само ако било в огромни количества.
Аз вече нищо не правя. Само лосиона предписан от нея, на акникеър. Но много много си навредих с тия домашни ексфолирания. Но пък човек когато има проблем иска да пробва всичко.
Чак мед от манука ползвах няколко дни. Ами грам не ми успокои пъпките и зачервяванията. А пък за него какви неща четох само.
Успех на всички и пишете как вървят нещата при вас. Hug

# 88
Явно е грешка,но човек иска да си помогне и каквото прочете веднага да се пробва.
И аз вече ще взема нищо да не правя. Ще си избера някакъв почистващ гел и това е.
Иначе пия цинк и биотин за косата обаче. Ефект при кожата не видях, но при коса и нокти има.  Simple Smile
Чудя се много на бирената мая-притесняват ме само килцата  newsm78

# 89
Ох, ти направо ми разби илюзиите Mики  -толкова много неща ползваш  Crossing Arms
Тези пъпки са си цяла мистерия-уж си премахнала вътрешния проблем ами пак си стоят.
Не знам вече, явно ще си ги имаме до живот.
Аз се чудя дали някакво пречистване на организма да не направя? Чайове, билки, плодове и зеленчуци, чак лечебен глад няма да успея.
Вие пробвали ли сте такъв режим?
Сега сещам, че дерматолога преди ми каза, че за него храненето нямало значение, и било противоречиво това за млечните продукти, сладкото и тъй нататък-той не подкрепял тази теза  Crossing Arms

с лечебен глад( аз го правих за друго) изчистих акне.Още На 3-4 ден избиха ужасно много пъпки, но това е от чистенето, след това завехнаха, и на 8ден нямах помен от пъпка. Кожата стана розова, гладка.

Общи условия

Активация на акаунт