154 Американски Летни Глезотии

• 46 228
  • 537
  •   1
Отговори
# 120
Ох, само като чета за ситуацията с майчинските и отношението към отпуските и болничните и ми става едно депресивно. В последната седмица и без това едно такова никакво се чувствам и май почваме по семейному да навлизаме в така наречения regression или flight/fight stage http://www.lossesintranslation.com/stages-of-immigration.php или тук беше дадено по-цветно: http://www.newzealandnow.govt.nz/living-in-nz/settling-in/stages-of-settling-in  Grinning Всичко ни се струва криво наоколо, липсващата социална система, това, че почти всички са ориентирани към парите и само пари са им се въртят в ума, храната, здравеопазването....и едни такива си ги навиваме и навиваме и само правим сравнения с мъжо. Не знам дали някой друг е минавал през подобни фази в началото, но някак си от раз стана много трудно да гледаме положително на нещата. Дотам че да се прокрадват идеи за връщане, което най-вероятно в дългосрочен план ще е грешка. Ще лудна от мислене вече  Tired

# 121
Аз лично никога не съм мислила сериозно за прибиране. Кариерите ни са много важни и на 2та с бащата на децата и  в този контекст мястото ни тук е правилното. Стараем се да пътуваме по малко защото зациклянето много вреди на душата. Инак пари,здравеопазване,образование,социум-кусури има навсякъде,идеално няма,а и след 35 и като поотраснат децата картината се променя малко. Дайте си време и не прибързвайте в едната или другата посока..

# 122
Кариерите ни са много важни и на 2та с бащата на децата и  в този контекст мястото ни тук е правилното. Стараем се да пътуваме по малко защото зациклянето много вреди на душата. Инак пари,здравеопазване,образование,социум-кусури има навсякъде,идеално няма,а и след 35 и като поотраснат децата картината се променя малко. Дайте си време и не прибързвайте в едната или другата посока.а и след 35 и като поотраснат децата картината се променя малко. Дайте си време и не прибързвайте в едната или другата посока..

Това е с което се сблъскваме директно, не че не сме го осъзнавали преди, но как да го кажа - ние изобщо не сме кариеристи или по-скоро кариерата и парите не са ни самоцел. И двамата сме с хубави професии и високи заплати, но не сме го поставяли никога на преден план и да е фикс идея, а винаги семейството е било по-важно и просто с кариерата нещата са се получавали заради труда и усилията, които сме полагали. А това, с което се сблъскваме наоколо е сякаш абсолютно завъртяна система на 100%...работа, пари, пари, работа, и пак същото. Особеното също е че сме на по 30+ и се надяваме все пак да имаме дечица, а като чета да имаш някакво кариерно развитие и да отглеждаш бебе/малки деца е мисията невъзможна, освен ако не си в компания с хубави бенефити. Може и да влизам в някаква криза на средната възраст - знам ли  Laughing А все си мислех, че няма да имам никакви такива мисли тъй като от малка съм се живяла в различни държави и такива работи като носталгия, превързаност към някаква система или начин на живот не са ми присъщи....обикновено съм като хамелион, където и да отида се адаптирам супер бързо, но тук ударих на камък...засега

# 123
Леле, Хиър, направо изтръпнах докато те четях, добре че няма нищо сериозно!

Анет, ама наистина в каква картинка си се била вкарала, добре че ти е дошъл акъла.  Grinning

Ленчита, нормално е това, всички сме минали много или малко през него. Аз си спомням първата зима тук, студ и сняг, пукнат човек няма навън, а аз трябваше да чета една супер депресарска книга за емигранти от Норвегия, как не си стегнах багажа тогава, още не знам.

# 124
Ленчита, нормално е това, всички сме минали много или малко през него. Аз си спомням първата зима тук, студ и сняг, пукнат човек няма навън, а аз трябваше да чета една супер депресарска книга за емигранти от Норвегия, как не си стегнах багажа тогава, още не знам.

Олекна ми малко, че не съм единствен случай. Гледам нищо депресарско да не чета, разчувстваща музика да не слушам, че само това ми трябва  Laughing Но така или иначе явно сега съм много чувствителна по повод най-малките проблеми, които стават и ми се струват не муха, ами слон. Ако стиснем зъби и упорстваме сигурно ще се получат нещата и после може и да ни е забавно като си спомняме  newsm78

# 125
Ау, Хиър! Да сте живи и здрави, това да ви е било най-голямото изпитание в живота!

Майчинството тук е наистина обидно кратко на фона на българското. Но и аз като Анет - заменяш едно благо за друго. Смятам да остана тук - средата е по-добра за фръцлите, стресът за ММ и мен - в пъти по-малък.

Много кеф да плажуваш близо до дома. Няма куфари, няма будуване по магистрали. Пак сме отпочинали и наприключенени, без да сме платили и цент повече от обикновено.

# 126
Вече си мисля, че си е късмет, ако някой "само" текства. Ами те хората статусите във ФБ си обновяват. Кошмар направо!

# 127
  • WA, USA
Хиър, дано бързо се оправите със застраховки и да няма разправии!

len4ita, аз не съм минавала през такива моменти защото ми е добре навсякъде, нямах оплаквания в началото, сега са повече защото се разглезих. Ще отмине и този период, на мъжът ми му беше тежко, ама сега не си и помисля за връщане.

С първородния трябваше да се върна на 7-та седмица след секцио което още болеше. После приеха 12 седмици бондинг тайм плюс FMLA и така с второто се събраха пет месеца и беше съвсем различно и ми беше супер спокойно. После и таткото имаше 12 седмици бондинг, съвсем друга работа е. Затова и си харесвам щата макар че всички плюят по него.

Фея, много ти се радвам на постовете! Поплажувайте още малко че страшната зима се задава Simple Smile

Още нямаме bus pass, много ме изнервят така. Все едно мога в последния момент да си променя графика на работа, егати чудото.

# 128
Хиър, малкото зло   ooooh!

Со уот  Shocked

Ники, и ти си за бой, мило дете, не само шефа ти! Сериозен БГ пердах!  smile3508

Ирчо, надявам се, че сте се забавлявали поне колкото нас  Hug

Фейо, кажи какво е "стейкешън"!?

Днес се сблъсках със термина "Tuition cost per SAT point" - http://www.bostonmagazine.com/best-private-schools-boston-2014-top-15/   Shocked Shocked Shocked

... и пак днес плажувах с дребните и снимах малко американски футбол Wink

# 129
  • Чикаго / София
Агент позабавлявахме се, добре, че после и потичахме, и с лък стреляхме и по горите се разходихме, и в кал се увъртяхме.  Laughing

len4ita и ние минахме през този период. Направо си бях стегнала багажа, ама нямаше къде да се върнем, че апартамента си го бяхме дали под наем вече, а наема изплащаше заема, който бяхме взели, за да дойдем тук. Та искаме- не искаме, трябваше да останем поне 2 години, докато ни се изплати заема. След тези 2 години,  мисли за връщане все по-рядко ни се прокарват.

Не гледай само негативните неща, има си и хубави - затова и всички стоим тук, колкото и да си мрънкаме за късо майчинство, здравни застраховки, заето време и пр.

# 130
Фейо, кажи какво е "стейкешън"!?

Staycation - оставаш вкъщи за отпуската и си намираш забавления близо до дома.

Много приятни снимки.

Ирка, "и в кал се увъртяхме"  Laughing

Руми, едва ли тук ще е по-страшна зимата, отколкото в ПА. Особено щом няма да ми се налага да шофирам.

И аз не съм имала емигрантска депресия като на Ленчита.

# 131
Аз като казах кариера,нямах наум пари избощо,а възможността за развитие,пътека,която върви нанякъде и пр. Това,в Бг не би било постижимо за нашите мозъци,в момента, и преди 15г особено.
Деца се гледат с 2 и 200 ($), времето с тях е невъзвръщаемо обаче и колкото по-рано човек си подреди главата в този контекст,толкоз по-лесно се научава на компромиси служебни и ги приема като плюс,а не минус. Кариера с деца е възможна, зависи как се дефинира кариера и колко са децата Mr. Green  ,и какъв съпорт има,но определено не е кауза пердута
*
който кара в Бг това лято ,кажете ми плс -ша умра ли или да?

# 132
Хиър, страшно е... радвам се, че мъжа ти е добре...  Hug. И тук да кажа- грееш, много си хубава бременна  Heart Eyes

който кара в Бг това лято ,кажете ми плс -ша умра ли или да?

Аз, даже и до Бургас карах, но седмица след като пристигнах. Първите дни крещях (буквално) и подскачах в колата. Баща ми се хвана за главата с мен  Laughing, ама аз не бях се прибирала от 8г. Трафика е умопомрачителен, изчакване, отстъпване и тн. са нонекзистинг.

Не съм минавала през тези стадии, тук ми е мястото, макар и майчинството ми да беше 2 седмици (след секцио).

Ники, аз 6 години  Hug...добре, че мъжа ми има много добри бенефити.

Агент, много хубави снимки  Heart Eyes

Руми,  Hug съветите ти работят! МНОГО ти благодаря  Hug. Със сигурност децата те обичат много, имаш меден глас. От мен биха избягали...с моя бас  Joy

# 133
  • WA, USA
Ванх,  Laughing Joy чак пък меден, нагушкай медунчо!

# 134
Руми, меден е! Надя е права.
Не прочетох Ники, но от коментарите ви разбирам, че не е розово. Сила на всички!

Общи условия

Активация на акаунт