Плаж,море,вълни носят ни по две черти!-Тема 80

• 20 059
  • 682
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Браво Маце,всичко да бъде наред до край,честито   bouquet
Деси  Hug Hug Hug

# 556
Мацето85-Честито   bouquet Лека и безпроблемна бременност  Heart Eyes ех,че хубави новини-супер завръщане направи  Mr. Green
Добро начало на седмицата бих казала....   Crazy
Някой утре ще прави ли тестче сутрин...за компания  Flutter

# 557
Много бягам от такива мисли, честно! Всеки път като се хвана, че залитам в плоскостта "защо на тях", веднага си удрям един въображаем шамар. Това, че някой живял 10 месеца с мъж и забременял, пък аз 10 години живея с моя, или пък тя пуши, пък видиш ли аз реших да откажа цигарите 2 години преди да правя опити, не ме правят по-достойна, по-готова за дете. Коя съм аз, че ще имам наглостта да си го мисля - знам ли как се е стекъл живота на въпросните, знам ли какво им е в душата? Тук изключвам откровените прояви на немърливост и липса на всякаква загриженост - това е престъпно за мен! Понякога хората са толкова нещастни, че имат нужда от патерица - за едни патерицата е една две цигарки скришом, една чаша биричка...... и всеки сам си носи кръста за тях. Когато първото ми бебе умря се отчаях, не исках да виждам бременни, бебета, да ме питат и да говоря за това. Не ми стана по-добре! После загубих и второто и тогава ми просветна. Защото си мислех през цялото време, че моите планове са най-добри, най-хуманни, най-честни, ядосвах се, че на мен не ми се получава - все мен, аз, мен, аз... Чш, ало! Къде го дават така? Пак ми е мъчно често, като видя бременна жена или малко бебе, но не ми е мъчно за мен, а за бебетата, които не успяхме да прегърнем с ММ, да имат прекрасен батко, които няма да са част от живота ни. Вярвам, че съвсем скоро ще сме готови да посрещнем следващото.
Надявам се думите ми да не обидят някого, това е моя прочит на нещата.
newsm10 newsm10 newsm10
Много ми харесаха разсъжденията ти, чак ме накараха мислено и аз да си ударя два-три шамара!
Мацето,честито, пожелавам ти всичко да е наред и да имаш една пухкаво бебче догодина!  bouquet

# 558
Nektarina, аз ако не цъфна до утре, съм с теб!

# 559
  • От Луната
maceto85, честито. Много се радвам, когато има такива новини и се надявам да не кукуваме дълго и ние Simple Smile.
Autumn*, абсолютно си права, но понякога това не зависи от мен.
Скрит текст:
Тези мисли нахлуват в главата ми и аз откачам психически. Не съдя хората, а себе си ... Тъпо ми е като се сетя за подобно нещо, но виждайки го, всичко ми се обръща отвътре. Чудя се аз ли бъркам някъде или просто ни е било писано да минем по този път, за да оценим това което искаме? Това са си чисто и просто съмнения в себе си, не мога да го обясня, това е нещо което не мога да контролирам и искам да знам защо?!?! Тъпо е, гадно е, но е над мен, после се обвинявам, но е факт, че си го мисля ... Радвам се за всички майки и бъдещи такива, но не мога да не си задам въпроса: Защо и на мен не ми се случи това щастие? Не е завист, не е укор към другите, всичко си е за мен и аз си го преживявам вътрешно, независимо дали искам или не. Sad Дори ми е жал за самата мен, че се подлагам на това.

За пушенето по принцип съм много против, а пушенето по време на бременност според мен трябва да е подсъдно. Незнание ли е, безотговорност ли е не знам? За мен не е нормално, просто не го приемам. Сега има плацента, а после в кърмата? Какво оправдание ще има, ако детето има проблеми?!?! Тогава и тя ще се тръшка и ще се пита защо на мен? Тогава отговора ще е ясен ...  Какъв родител ще си, ако най-безотговорно не можеш да се откажеш от един порок в името на едно здраво бебе. В такива случаи се питам, от какво бих се отказала аз в името на детето си? Отговора ми, без да се замисля е "от всичко". Пожелавам им да са здрави и надявам се за в бъдеще да имат повече акъл в главата, защото им предстои да носят отговорност не само за себе си.

# 560
y00li
Скрит текст:
неизбежно човек минава през тези мисли. Ако някой дойде и развее знамето и каже, аз никога не съм мислел така ще излъже. Просто за себе си съм решила, избрала, изнасилила съм се дори, ако усетя такива мисли, веднага да ги гоня. Всеки е егоист, нормално е да ги мисли, но съм се убедила, че това не е продуктивно. С мъжа ми решихме, че каквото и да покажат изследванията ще опитаме още веднъж и ако не стане, ще осиновим. Това ми дава спокойствие, илюзорно, но спокойствие. Това за пушенето го дадох за пример, защото е най-честото вайкане по такива теми. Но виж, какво бих направила аз за детето си, и това какво другите са избрали да не направят, са коренно различни неща. Имаше в този подфорум една жена, която имаше няколко поредни аборта, винаги е спира да пуши, старала се. Последната си бременност беше решила, че напрежението е огромно, мисълта за н-пореден аборт просто я караше да се чувства ужасно. Преценила е да пуши по няколко цигари и роди здраво бебе. Е, както написах по-горе, спрях да пуша 2 години преди дори изобщо да пробваме за бебе, защото за мен е недопустимо да не направя усилие за благоденствието на детето си. Но това е мое убеждение и не прави другите по-недостойни в борбата им, ако не са като мен. Искрено ти пожелавам скоро да се сдобиете с едно, две, три... прекрасни бебета!

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 17:05 от Autumn*

# 561
maceto85 честито, лека и безпроблемна бременност до финал.   bouquet
Аз май си чакам лелката, днес Т ми падна на 36.9, но въпреки всичко после ще си купя тест и утре ще го направя, ако не ме изненада до тогава.

# 562
  • От Луната
Autumn*
Скрит текст:
така е и аз го знам, но някои фактори, като пушенето спомагат за тази ми реакция. Пушенето на една две цигари се различава от пушенето на 20. Аз се изнервих не само, защото я видях да пуши, ами и отговора и на моята опулена физиономия беше "Ами аз си пуша", в продължението спомена, че и витамини не пие. Мигновената ми мисъл беше, ами като си тровиш детето, поне му давай витамини, само да се пребори с токсините. А като си пусна кафе от автомат за кафе, вече бях на ръба ... Одържах се до входната врата. Просто се чудех кога ще намерим нашия път? Сигурна съм, че и тогава (дано стане де), ще се дразня от подобни сцени, но поне няма да се самосъжалявам. Признавам си, осъдих я, но после осъдих и себе си ... явно емоциите в този период са повече и доста неща ме изкарват извън контрол.

За осиновяването, аз бих го направила и да нямахме проблеми с зачеването. Просто може би в по-осъзната възраст, а и когато вече си имаме свое, минали сме по пътя и знаем кое как да направим. Бих искала да помогна на някой, да има по-равен шанс за оцеляване и по-добър старт (до колкото е по силите ни) в живота.

# 563
Искам да споделя нещо, което ме натъжи...

От тук - http://blitzbg.info/994
Днес съм нещо със смесени чувства - ту ми е спокойно, ту тъжно, ту се смея... пак откачам #Crazy

# 564
Маце, щом Начев се е погрижил веднага, значи всичко ще е наред. Той е много прецизен и е помогнал на толкова жени да бременеят с шантаво ТСХ... Айде, дебелей си вече спокойно  Grinning

Мая, абсолютно по същия начин се чувствам и аз.
Скрит текст:
Като един повреден инкубатор, който не може да свърши като хората единственото, което е патент на всеки инкубатор. А всяко супер скъпо лечение, на което сме принудени, ме кара да се чувствам още по-виновна. Не знам какво е решението на това, ако го измислиш, предай насам  Grinning През последните дни два пъти ми се случва да ми разказват как тази или онази играла хоро в 6тия месец.... Ми .... защо да не играят като са здрави и всъщност природата не е замислила бременността като болест. Да те е страх да мръднеш, да се наведеш, да броиш дните...

Рансън, може да не са носени, защото на бебетата не им трябват обувки  Grinning Безумна покупка е това. С голямата имахме няколко чифта - отидоха за обувки на куклите...

# 565
рансън, хормони ... трябва да го изживееш, неминуемо като се потиска нещо и то избухва ...  Hug

Няма такива неща, момичета като повредени  Hug Hug всяка от нас е специална и един ден ще бъде най-специалния човек за едно малко създание  Hug Hug

Надявам се да не сте ме забравили за следващата тема  Party Hug че съм я направила с мн любов за вас   babydust7

# 566
Мацее, честито! Много се зарадвах като прочетох! Желая ти лека бременност и пухкаво бебче на финал!  bouquet
А казваше, че само ние сме останали от нашта група, а?!  Party  Tiata, другия месец ти си наред!  Wink

# 567
  • София
Мацее, честито! Много се зарадвах като прочетох! Желая ти лека бременност и пухкаво бебче на финал!  bouquet
А казваше, че само ние сме останали от нашта група, а?!  Party  Tiata, другия месец ти си наред!  Wink

ами майи трябваше да го кажа за да стане  Sunglasses

# 568
Маце, разкажи пиклив тест прави ли, симптоми имаше ли... кога се пада термина  Hug Hug (ако искаш)
деси, как е на морето? ще правиш ли кръвен?  Hug

# 569
Азирка като гледам напоследък добре се справяме с писането, така че скоро ще се преместим и в твоята тема, а нека тя да ни е на късмет особено на теб.
Шоко, Рансън, Есенче, Азирка, Йоли блягодаря за мненията и споделянето. ММ вчера не знаеше как да реагира на моя рев, който просто се отпуши от конкретния случай, накрая просто ме прегърна и целуна. Още не мога да си бия достатъчно добре мислените шамари и да се стягам и не се давам на глупави мисли и още по-глупави въпроси, от които само се измъчвам и файда никаква. Някои сме по-емоционални и чувствителни, други житейския път ги е накарал да намерят вярното мислене, а има и непукисти, които си живеят най-добре  Mr. Green Всички ще успеем по едни или друг начин и ще бъдем майки. А тога колко повече въпроси и тревоги ще има  Grinning
Ей обичам ви виртуално всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт