Нашите кухни - тема 54

• 99 187
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
И аз да се похваля,имам уредите вече,имам мивка,смесител.Обаче..... още нямам кухняяяя.
Ремонта си върви по план ,обаче си е много-правим и перално помещение и нова тоалетна та бавничко става.
Взех механизмите на блум -ми доста парички излезнаха ,но пък са качествени.
Голямата чуденка за вратичките приключи.Последното решение ми е акрилни плоскости.В крайна сметка нищо не е вечно,вратички могат да се сменят лесно.

# 166
  • София
halthi   бука също си личи структурата, но не е като дъба, разбира се... Аз си избирах материала също по мостра, чудех се между байц и обработка с масло, но все пак добиваш представа и не съм се разочаровала след като видях завършена кухнята. Иначе на място в магазина им има готови кухни и  там може да видиш доста неща - Стейнмакс е фирмата, изключително съм доволна от работата им.

# 167
  • София
montesito честита кухня! Не е мой тип, но е красива  Peace
Аспираторът какъв е, колко мощност за колко голямо помещение?

# 168
  • София
Аспираторът е на Тека с 2 мотора и възможност за филтър с активен въглен, но още не е свързан и не сме го пробвали,
Мивката обаче, също на Тека, съм много разочарована от нея.Предишната беше на Пирамис и беше страхотна. теката ми стои като ламаринена и една захабена (от 3 дни позлване). Не я препоръчвам

# 169
  • Варна
montesito, мивката ти от гладките ли е или е от микролен? Ние сложихме мивка на Тека от микролен, но още не е влязла в употреба и взех да се притеснявам  #Crazy

# 170
  • София
Мивката е от гладките, мислех си, че другата ще е по-трудна за почистване. Сравнение с Pyramis, те са по-добри - мое мнение

# 171
Благодаря, Монтесито!Ще ги посетя- офиса им е на Витошка.Опитвам се да минимализирам разходите - кухнята е за" горска"къща , затова се ориентирах към иглолистния материал , че е най- евтин, но не мога да намеря в София магазин с реално изпълнени неща. Може би трябва да си спретна една екскурзийка до Велинград и една до Троян - Тетевен с цел обзавеждане Laughing

# 172
  • Ловеч
Здравейте, съдомиялните вградени ли са ви? Изцяло или не...
Иска ми се да е "скрита" в шкаф, но май става само с тези, които са за изцяло вграждане.

Колко дълбоки са горните кухненски шкафове... според майстора ни 30 см, а на мен ми се вижда малко.

Идея как да измисля горните шкафове? Разтоянието м/у двата крайни е 125см.
http://prikachi.com/images/604/7504604l.png

# 173
  • Раковски
Да, само тези които са за пълно вграждане не се вижда нищо от тях. Горните шкафове всеки ги прави различни, някой са на 30см, други на 32/34 (размер с вратата), обаче като гледам микровълновата ще настърча пред шкафовете ако са по-плитки.

# 174
  • Ловеч
Реално тази микровълнова ми е голям проблем, защото няма къде да я сложа ; ( Сигурна съм, че там няма да ми харесва, но друг вариант няма... накрая ще я изхвърля.  #Crazy
Ех, поне 35 ще го накарам да ги направи. Отгоре освен да ги разделя на 2 или пък на 2 в/у 2 с отваряне нагоре друг вариант не измислих.

# 175
Замислих се още нещо за остров с мивка - как се решава въпроса с възможното пръскане/ оливане с вода зад мивката?

Видях вариант с ниска преграда, но май не знам как да кача лична снимка тук, помощ?

Тоест, имаше преграда откъм страната, която гледа към трапезарията. Предполагам 10-15см височина биха били достатъчни, но ако е дървен материал/ плоскост, откъм мивката как се предпазва от водата? Все пак там май няма как да има плочка?
Виждала съм и едни прозрачни прегради, като плексигласови или стъклени, но те ще са капризни откъм ежедневно почистване, а няма да имам това време...

А ако някой ме светне как да качвам и мои файлове, ще пусна и снимка да онагледя написаното Blush

# 176
  • густо майна Филибето
Момичета,видях, че сте се насочили към дървен плот - да споделя опит с моята омаслена дъбова маса. Освен , че се храним на нея поне два пъти на ден, върху нея изваждам разни неща от хладилника, понякога меся на нея. Омаслявам я поне веднъж в месеца много обилно. Да знаете, че от кисело, застояло се дълго, остава петно и трябва да се омасли веднага. Също и мокра чаша, оставена и немахната дълго оставя кръгче. Това са поправими неща, омаслява се и изчезва.
 Имам и едни черни кръгове, които така и не разбрах от какво се получиха и тях вече не мога да ги махна с нищо. Предполагам че е реакция от някакъв метал. Така че много внимателно с препаратите, знам че медта прави дървото черно.
 Аз не съм от претенциите, но такъв плот особено около мивка не бих си сложила никога. Голямо слугуване си трябва, ако кухнята се ползва интензивно и особено ако останалите не пазят.
 Омаслен ми е и бюфета - там нямам никакви проблеми и дори не съм го омаслявала трети път още (две години ползване), но там няма съприкосновение с вода и храна.
 Така че има значение как ще ползвате този масив. Ако се готви малко, няма проблем.
Ако трябва да го обясня образно - откъм хладилника, там, където най-много я мокря, винаги има някое избеляло петно, докато не омасля.

Последна редакция: чт, 31 юли 2014, 10:08 от Ljuboznatelna

# 177
  • София
Ljuboznatelna много благодаря за съветите.

Сега имам друг въпрос-като сме намазали плота с масло а не сме залепили още водобранните лайсно отгоре, дали ще има проблем залепването-мислим да залепяме лайсните със силикон? Мъжът ми като беше ходил по една рекламация, бил видял друг с дървен плот но били омазнявали след като са сложили плота мивката и котлона, предполагам и лайсните.Дали да не ползваме нещо друго? Благодаря предварително

# 178
  • Раковски
Водобранната лайстна само със силикон няма да издържи във времето а и няма да си върши работата, ако е омаслен плота е малко вероятно нещо да се залепи за него.

# 179
  • София
С какво си лепихте дървените водобранни лайсни>?

Общи условия

Активация на акаунт