Нашите кухни - тема 54

• 98 454
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря за споделянето  Flutter Тъй като не намерих цени в сайта на блум, можете ли да ме ориентирате или ако знаете от къде мога да получа цени newsm78

# 571
  • София
catty m,
нямах за цел да те отказвам Laughing по-скоро само да кажа, че не е "ненараним", ако ти покажа на какво прилича стария ми термоплот ще те окажа съвсем... ще те оставя без плот Simple Smile шегувам се
Според мен хората трябва да са запознати и с предимствата и недостатъците, просто трябва да се внимава... ако знаех предварително щях да сведа пораженията до минимум...
В тази връзка, няма такава красота както го лъсна  Mr. Green

Механизми - аз не заложих много на тях.
Само на чекмеджетата - плавно прибиране+пълно изваждане (Blum), и Blum Aventos HL за шкафа, криещ MW (заедно с нея ми излезе по-тънко от вградена МВ). Това платих отделно, по-долу съм посочила по-обикновените, които си бяха в цената на кухнята:
- Г-образен шкаф с чупеща се врата.
- Горните ми шкафове са с плавно затваряне (смениха ми обикновените в последствие - подарък от фирмата)
- пуш отваряне за 2 шкафа над хладилника и колоната пералня+фурна+MW

# 572
  • Пловдив
За около 8 линейни метра кухня механизмите на блум излезнаха около 2 хиляди лв,но имам клап механизми.Обаче реших и коридора да обновя та още съм в Хирушима

# 573
  • София
catty m,
нямах за цел да те отказвам Laughing по-скоро само да кажа, че не е "ненараним", ако ти покажа на какво прилича стария ми термоплот ще те окажа съвсем... ще те оставя без плот Simple Smile шегувам се
Според мен хората трябва да са запознати и с предимствата и недостатъците, просто трябва да се внимава... ако знаех предварително щях да сведа пораженията до минимум...
В тази връзка, няма такава красота както го лъсна  Mr. Green

О, много ти благодаря, имах нужда от подобна информация и то от личен опит. За мен е важна кухнята, защото готвя доста, това си е моето място и за това обмислям всичко (или поне се опитвам  Mr. Green ). До сега смятах техн. камък за ненараняем и изключитлено здрав. Ще ми се такива характеристики плюс да не му робувам много често като на плот от естествено дърво наприемр, който трябва периодически да се омаслява. За това и се чудя за гранита - колко често би се налагало да му робувам с полиране и прочие, което се налага за него.

# 574
  • на североизток от Рая
 За гранита ни казаха веднъж годишно че е добре да се полира. С налични препарати можеш да си го `полираш` всеки ден.

# 575
  • Варна
Аз взех индукционни котлони, само че Тека...

Бръмченето вероятно е от вентилатора на индукцията. Вижте дали отвора под нея (дупката за чекмеджето има гръб щото ако няма може от там да влиза топъл въздух.
Шадоумен, сега се сетих да погледна. Значи шкафа има и гръб, и таван. Това добре ли е?

# 576
Здравейте! Извинете, че нахлувам директно с  въпрос в темата, но ми предстои смяна на мивката в кухнята и бих искала да попитам за мнения за мивките на Eurolux (композитна мивка). Чудя се между техните мивки и българските Fat newsm78

# 577
  • Раковски
Здравейте! Извинете, че нахлувам директно с  въпрос в темата, но ми предстои смяна на мивката в кухнята и бих искала да попитам за мнения за мивките на Eurolux (композитна мивка). Чудя се между техните мивки и българските Fat newsm78

Тук база за сравнение няма, правят се от различни материали като композните мивки за мен са много по-доброто от полимермраморните.

# 578
  • Столицата на "Второто българско царство"
Здравейте дами,
искам съвет за поръчка на малка кухня ( 1,6 - 2м.),но търся нещо на наистина ниска цена (за жилище в което съм под наем и в което не искам да инвестирам много).Разглеждам в различни магазини,но изобщо не съм запозната.(става въпрос за В.Търново)
Бих била благодарна за съвети и относно гръб за кухня,примерно могат ли да ми изрежат такъв и колко горе долу е цената (Практикер -примерно) и за каква плоскост по-точно трябва да попитам в магазина.Може ли някакъв вариант с някакво фолио  newsm78 или плочки.
Благодаря предварително.

# 579
  • Отвъд алеята зад шкафа
Има много добър вариант (и евтин) за гръб в Икеа, но не знам дали ще ви се разкарва до София.

Панелите се продават на отделни парчета, на тази снимка се виждат, сложени са 3 бр:

Относно нараняванетона плота от технически камък - направих опит и с моите малки мострени плочки, успях да им начукам ъгълчетата. Но понеже имам и плот от мрамор (не на мивката, но пак свърши работа за опит), начуках и неговия ръб. Явно това е уязвимо място и трябва да се внимава. Същевременно обаче е супер устойчив на надраскване с нож, отново се опитах да го нарежа и не успях. Явно всеки материал за плот се наранява и има специфики.

По повод шкафовете до тавана - една добра идея от Икеа:

Последна редакция: чт, 04 сеп 2014, 07:36 от gadamer

# 580
Здравейте! Скоро ще поръчвам кухня и по тази причина изчетох последните 10 теми  Shocked , а тя кашата стана още по-пълна. Та имам няколко въпроса, на които не можах да намеря отговора. Понеже съм решил да слагам плот от технически камък и забелязах, че при някои кухни не слагат цял гръб от същия камък, а само нещо като перваз (или както там се нарича), около 10 см. и след това нагоре до шкафовете си е боядисана стена. Чудя се - може ли зад този перваз да има някаква ПДЧ плоскост, понеже разни мазнини и сокове може да пръскат, а така гола стена няма да е практична? Имам и въпрос за мивките за вграждане отдолу на плота - доколкото разбрах се лепят със силикон, в смисъл ако я понапълня с чинии дали има вероятност да се отлепи и после да я търся вътре в шкафа?  Simple Smile  Поздрави!

# 581
  • София
Здравейте! Скоро ще поръчвам кухня и по тази причина изчетох последните 10 теми  Shocked , а тя кашата стана още по-пълна. Та имам няколко въпроса, на които не можах да намеря отговора. Понеже съм решил да слагам плот от технически камък и забелязах, че при някои кухни не слагат цял гръб от същия камък, а само нещо като перваз (или както там се нарича), около 10 см. и след това нагоре до шкафовете си е боядисана стена. Чудя се - може ли зад този перваз да има някаква ПДЧ плоскост, понеже разни мазнини и сокове може да пръскат, а така гола стена няма да е практична? Имам и въпрос за мивките за вграждане отдолу на плота - доколкото разбрах се лепят със силикон, в смисъл ако я понапълня с чинии дали има вероятност да се отлепи и после да я търся вътре в шкафа?  Simple Smile  Поздрави!

За гръб на кухнята над перваза може ПДЧ, стъкло/лакобел, плочки, каквото решите.

За мивките под плот - не съм чувала/чела до сега да се е отлепяла. Би ли споделил на каква мивка за под плот сте се спрели?

# 582

За гръб на кухнята над перваза може ПДЧ, стъкло/лакобел, плочки, каквото решите.

За мивките под плот - не съм чувала/чела до сега да се е отлепяла. Би ли споделил на каква мивка за под плот сте се спрели?

Благодаря! Не съм се спрял на конкретна мивка, разглеждах тези на Teka и забелязах, че ръбчетата на които явно се слага силикона са доста малки и затова не съм сигурен доколко ще е стабилно. Иначе смятам, че от практична, а и естетична гледна точка превъзхождат тези, които се лепят отгоре. Спрял съм се на инокс, преди имах порцеланова и няма жива сила, която да ме накара да повторя тази грешка. В този ред на мисли, понеже четох, че доста хора имат намерение да си слагат бели, порцеланови мивки в кухнята - чаши и чинии се трошат в пъти по-лесно в такива мивки, а инокс и особено алуминий остават едни следи по порцелана, които просто нямат изчистване. Относно перваза от технически камък - възможно ли е гърба от ПДЧ да е ЗАД самият перваз, а не НАД него?

# 583
  • София

Благодаря! Не съм се спрял на конкретна мивка, разглеждах тези на Teka и забелязах, че ръбчетата на които явно се слага силикона са доста малки и затова не съм сигурен доколко ще е стабилно. Иначе смятам, че от практична, а и естетична гледна точка превъзхождат тези, които се лепят отгоре. Спрял съм се на инокс, преди имах порцеланова и няма жива сила, която да ме накара да повторя тази грешка. В този ред на мисли, понеже четох, че доста хора имат намерение да си слагат бели, порцеланови мивки в кухнята - чаши и чинии се трошат в пъти по-лесно в такива мивки, а инокс и особено алуминий остават едни следи по порцелана, които просто нямат изчистване. Относно перваза от технически камък - възможно ли е гърба от ПДЧ да е ЗАД самият перваз, а не НАД него?

Аз не съм чак толкова технически грамотна, че и аз все още проучавам, но мисля, че ПДЧ се слага зад перваза, т.е. перваза се слага над него. Обясниха ми, че ако искам стъкло с принт върху ПДЧ, то тогава те се слагат над перваза. Дано се включат компетентните в темата да внесат яснота.

# 584
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
здравейте,

предстои ми правене на нухня и на мен.
искам да е в ретро стил и съответно и електроуредите също да са в него.
моля, който има впечатления, да ми препоръча фурна, абсорбатор (става дума за стандартна панелна кухня като обем) и плот.
плотът предпочитам да е индукционен, но ретро такъв така и не намерих  newsm78
ще съм благодарна на всяко мнение!

отивам да ви чета  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт