Отговори
# 225
  • София
А витамин К за какво се дава?

Идея си нямам. Не искам и да ровя в Гугъл, че кой знае какво ще ми изскочи.  Joy Иначе и на нас са ни давали в болницата първите дни и днес отидохме да му дадат. Не сме ги купували тия две капки, то верно голямо разхищение - цяло шишенце за две капки. Педито нищо не е казало (тя леко зашеметена ми се вижда), препоръката е от болницата, в която родих.

бебе2, много е сладка Амели, ти също си много свежа за родилка, браво.

Щастлива жена, и твоят юнак е много готин, а бодито е един път!

Днес следобед, Борис беше много кисел и почти не е спал  ooooh! Горещо ли му беше, какво му беше, не знам. Вече спи в креватчето си, но нещо пъшка, сигурно коремчето го мъчи, горкичкия.

# 226
Момичета благодаря ви!
Бебе2, Щастлива жена - страхотни снимчици и бебенца си имате!!да са ви живи и здрави!!
Относно неспането-и моят син и много нервен днес.Аз обаче рев или ни гледам да се храни на не по-малко от 3 часа. Не искам да го свиквам ноп схоп на гърда. Само в началото беше на поискване. Кагото бебоците ни имат колики сукането може да ги успокоява временно на момента, но самото ядене им разказва играта и после ги боли коремчето. Затова е хубаво да се почива. Казаха ми го и се уверих вече и от опит.имайте едно на ум

Последна редакция: ср, 30 юли 2014, 05:45 от Monik@

# 227
  • Варна
Така и така ме държат будна от 6ч - поне да драсна един-два реда.  Laughing Лейди реши, че се е наспала - сега пъшка, охка, рита, от време на време изръмжи - пък уж рак, не лъв и така.
Голяма "забава" настана откакто наш тати е на работа. Всъщност положението не е толкова трагично колкото си го представях, но си е екшън. Кой кога станал, закуски, кърмения, ако успея и някой домакинска задача да отметна и до 9-10ч сме излезли. Малката навън май главно спи, най-много да се събуди за кърмене, но за сметка на това като се приберем и баткото заспи - тя пушка, охка, мрънка, ръмжи и все още не ми се е отдала възможност да легна да си почина с тях. Заспива като се събуди баткото.  Crazy Хвана се и да сготвя и пак да излезем и деня минал, а в 20ч едвам седя права - очите ми се затварят, крака, кръст и гръб са тотално амортизирани.  Laughing
бебе2 прекрасни снимки! И на мен много ми се искаше такива хубави семейни снимки, но май не се получиха много много. Трябва да направим втори дубъл.  Mr. Green
Щастлива жена ех че муцунка!  Heart Eyes
petty хеййй, вярвам, че всичко ще мине по-добре отколкото очакваш, затова търпение и спокойствие! Дано скоро се похвалиш!
вит. К видях, че в болницата са давали и пише да се продължи по схема, ама никой нищо не ми е казал. Предния път със сина ми със сигурност после не съм давала.
Титанка честито бебче мила! Да сте здрави и щастливи всички!   bouquet
Моника дано успеете и плаж да си правите, а не просто да се пренесете на морето. Аз като че ли миналия уикенд осъзнах, че плаж тази година ще видя през крив макарон. Малко ми стана тъжно, та може и да пробваме към края на август, началото на септември, но така или иначе и да успеем, няма да е кой знае какъв плаж.

# 228
Добро утро мами   food010
Ние днес с малкия сме за 1ви ден самички  Shocked Супер много искам да се изкъпя ама не виждам как ще стане. По късно ще викна майка ми за да мога да тегля един душ. Иначе сме си айляк. Той сега си лежи буден в кошарката и хълца. Не знам какво да го правя с това хълцане  newsm78 Педито каза че си хълцат бебетата ама аз нали съм чисто нова мама и всичко ме притеснява. Дано побудува малко повечко, че да може през нощта да спи. Че иначе кърти цял ден и през нощта като отвори едни очи и оле мале  Shocked  Joy  Ми това е горе долу от мен Simple Smile

Има ли още някоя неродила мама ми е интересно? Ако да успех   bouquet
Целувки на всички  ppp

# 229
Bebe2 много сте хубави, бе, и с тая панделка  Heart Eyes Да си кажа и на мен ми се струва, че прилича на теб.  Peace
Щастлива жена много сладък бонбон е твоето момченце и бодито е много яко. От къде е?
Сигурно Лили има колики, друго обяснение нямам. Всеки ден горе долу по едно и също време се повтаря историята. Давам инфакол и сега си правя чай с копър и анасон. Току що се замислих, възможно ли е кафето да оказва влияние. Аз сега в 9 пих и тя ще се събуди към 11 да се храни и след това се почва кошмара, та се чудех дали може да е от кафето? Аз през цялата бременност съм пила по едно кафе сутрин, би трябвало да е свикнала, нали? Някоя от вас пие ли кафе, имам предвид чисто еспресо без захар, мляко и т.н.
Аз много бих искала да ви покажа La Petite Lili, но имам резерви в това отношение, тъй като форума е общодостъпен. Мисля да кача една снимка в групата във фейсбук и после ще я изтрия.
Купих си постоперативен пояс от Ремедиум, мерси Моник@, днес ми е първи ден да го нося, тъй че не мога да кажа има ли ефект, цената му е 25лв. ако някой се интересува. Може да разгледате в сайта на аптеката.

# 230
Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Аз и миналия път и сега не съвместявам кафе с кърмене, имам страхотни предразсъдъци че кофеина минава в кърмата и възбужда бебето, но не знам дали е така със сигурност. Така или иначе, страх лозе пази Laughing

# 231
В интерес на истината аз онзи ден пропуснах кафето и Лили спа добре през деня  Thinking обаче аз получих страхотна мигрена, не мога без кафе сутрин, иначе не съм никак адекватна. Щеше да ми се пръсне главата. Та в този ред на мисли какви обезболяващи можем да приемаме, още ли важи НЕ-то за аналгетиците?

# 232
.

Последна редакция: пт, 01 авг 2014, 23:23 от petty

# 233
Хайде честито момченце   bouquet а си мислеше, че още дълго ще чакаш Simple Smile

# 234
  • София
Благодаря ви за хубавите думи, момичета! Бодито е от Джъмбо, имаше и с надпис Daddy is my hero. По 3/4 лв бяха.
Кафе и аз пия по едно към 9-10 и дествително, че Влади не спи много през следващите часове, но не знам дали е от кафето. Когато се пие след кърмне, а не преди това, според мен едно кафе не е проблем, а и мен като Пайчето ме цепи яко глава, ако не пия едно сутрин.

# 235
  • Телиш/Плевен
petty, видя ли, че няма нищо страшно? Hug Хайде, честита радост, да ти е живо и здраво момченцето! Heart Eyes

Ния и Любито, чакаме и вие да се похвалите тези дни. Heart Eyes

Avencis, аз се къпя докато малката спи и досега не е имало проблеми. Peace Всъщност аз всичко върша докато спи. Laughing И домакинската работа, и писането тук (а понякога за това използвам и времето докато кърмя Crazy), понякога излизам да изхвърля боклука, чистя на котката, играя си с нея... Такива ми ти работи. Wink

# 236
Юхууу да се включва пак аз ама вече от компютъра.

И аз върш..а всичко докато малкия спи - къпане, домакинска работа, форум...няма как. Когато е буден обикновено плаче.

Ние за коликите пробвахме вече почти всичко на пазара(дори Лефакс) и нищо не помага. Сякаш малко облекчават капките Бони Сан, а от вчера пробвахме и тези новите на Мама Натура, хомеопатичните, та да видим дали има полза от тях.

Титанка,petty : Честити ви рожбички, да са вижи и здрави!!

За кафето - и аз пия по едно сутрин, не съм забелязала зависимост от неговото будуване и моето кафе. Ако не пия пак си будува  Laughing

Пайче, радвам се че колана ти върши работа..поне засега. Аз много несериозно се отнесох и бързо го зарязах ама то и корема ми взе  че спадна бързо.

Мира: За щастие ще можем да ходим да поплажуваме с ММ тъй като майка ми ще е там с нейна приятелка и ще го гледа.

Момичетаа моето бебче има страхотни проблеми с изхождането. Не ака по 3 до 5 дена. Пробвахме всички методи - масажчета, гимнастика, биогая, дори термометри и такива глупости. НИщичко не помага. Педиатърката не се трогва. каза че може би усвоява добре кърмата и затова и било важно, че пишка. Млякото не било отровно. Да ама мен все пак ми е тъпо така.
Ако някоя от вас се сеща за друг метод нека сподели. Само клизми не искам. Не и на този етап.

# 237
Помогнете ми да си оправя линийката. След като промениха сайта не знам къде да вляза. Благодаря!

# 238
  • Варна, морето, сините вълни...
За витамин К питах нашата педиатърка и каза че при нас няма нужда, било по преценка на лекаря.
Това за даването на витамин К на всички деца е някъде от 2012 г.
ето: http://www.borbabg.com/?action=news&news=19739,
например 2009 като се роди баткото нямаше такава практика, а се доваше само при нужда.

Моник за коликите баткото имаше ужасно много и педиарката комбинира Еспумизан и Колийф, имаше ефект, но пак плачеше не толкова много. Смисъла е,
е се комбинират различен тип капки едни ензимни и едни класически. Сега гледам има едни нови на АбоФарма - Абоколикен, на нас ни казаха да даваме такива ако имаме колики за сега не съм давала, защото  нямаше нужда. Иначе  пише, че са като колийфа, с ензима лактаза + масло от Колоцинт и масло от Копър. Аз мислех ако имаме колики тези да пробвам.

За кафето и аз сутрин като я накърмя пия едно с мляко. Мислех безкофеиново да пия, обаче то май е по-вредно.

petty, Титанка: Честити ви бебоци, да са ви живи и здрави!

и Моник щом сте с баба сигурно ще е гот на морето, поне ние като сме ходили така си е супер!!!

Последна редакция: ср, 30 юли 2014, 13:35 от _Krasita_

# 239
  • Пловдив
Здравейте и от мен не съм писала от няколко дни,нета се беше скапал Simple Smile
На родилите честито много щастие ви пожелавам. Hug
Ние вече сме една седмица сами с бебето той се държи много добре плаче само като е гладен сам си направи режима аз не държа да е точно през 3 часа и мисля че така му е по-добре вечер спи само се буди за ядене и е много кротък само към 7 вечерта нещо се гърчи,мисля че вече имаме колики,но за сега са поносими справяме се само с чай за колики и гушкане  Laughing
Да ви попитам след като ги изкъпете вечер плачат ли вашите бебоци докато ги обличате моят плачеше сега пак плаче,но по-малко.Педи също мина да ни види и каза че всичко ни е наред Simple Smile
И друго ако се цедя с помпа и давам на бебето от шише дали ще ми намалее кърмата слушам много мнения,но искам и вас да попитам?
И бебето киха и хълца много,но забравих да питам педи.
Пожелавам ви лек ден на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт