Да преправим старите мебели с любов - тема 27

• 130 212
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
И ние се мъчим със стълбището у дома - 12 дървени стълби, взехме да ги шкурим, но тоя лак много трудно пада.... А майсторите дадоха оферта за 450лв да ги направят на място, понеже не могат да се свалят  Tired Идеята е да ги изшкурим, после да се байцнат и да ги лакираме. Има ли някоя хитринка, за да падне по-лесно лака?
Това за Добър ден от мен  Blush

# 241
  • Русе
има един препарат за сваляне на лак. За съжаление не си спомням името - намазва се, лака омеква и със шпатула се изтърква. Става по-бързо и сравнително лесно. Попитай в магазина трябва да ти помогнат.

# 242
Ремовал е препарата, върши много добра работа.

# 243
Преди две години си купих едно шкафче с чекмеджета от Антик, мислех да го омасля в бяло като пристигне, но то дойде толкова красиво, направо съвършено, че реших да не го пипам.
Най-сетне си купих Осмо, изшкурих плота и го омаслих, за да махна петната от капки вода, които се получиха от усилената употреба. Реших да запазя цвета, получи се идеално, изглежда чисто и ново. При нанасянето ползвах технологията с твърда четка (за зъби), нанасяне на малко масло и след известно време изтъркване с чист парцал. Става много лесно, мирише, но не е неприятно. Остана ми доста масло, сега се оглеждам за нов "проект". Препоръчвам за колебаещите се, по-красиво е, отколкото беше с лака.

# 244
  • София
  Може ли снимка, ако имаш възможност!  Praynig Аз си купих масло за едно бюро, но още не съм го изшкурила. С четката за зъби не се ли задържа много масло в четката?  newsm78 Уф, дано се получи и моето.  Crazy

# 245
Здравейте майсторки!
Имам един въпрос, дано някой може да даде съвет. Имам гарнитура за трапезария стил Рустик. Ползваме я от 1981 г. Дървена е. Беше с естествения цвят на дървото - предполагам чам, светъл. С времето потъмня. Почиствам я с препарати за дървени мебели.
Та въпросът ми е - има ли начин с някакъв препарат да възвърна светлия цвят на дървото? Търсих из нета, но всъщност нищо подходящо не намерих. В някакви чуждустранни сайтове обясняват, че дърво може да се избелва с белина. Доколкото разбрах, това не е белината за пране, а някакъв препарат за избелване.

Спомням си преди много години майка ми почистваше чамово дюшеме със сода каустик. То не беше нито безиросано, нито лакирано. Дъските си връщаха първоначалния вид. Не смея да си правя експерименти със сода каустик.

Ще съм благодарна за всеки съвет!

# 246
Записвам се да ви чета, че съм приготвила една маса за боядисване, да видим докъде ще я докарам...

# 247
elan, Алегрина, благодаря за информацията! Ще го потърся събота-неделя!
Ето как изглеждат по-захабените стълби сега:

Ето как изглежда като се изшкури:

Чудех се и за това масло Осмо - какъв ефект би се постигнал с него? И с кое точно Осмо евентуално да пробвам? И ако пробвам и не ми хареса как мога да го махна? Ето от тук чета за различните продукти Осмо: http://www.phivex.com/oils.html
и се обърках, мислех, че има само един вид  и като не съм пробвала малко ме е страх да не оплескам много нещата...

# 248
  • Варна
Seti Beti, с такова на което пише, че е подходящо за подови настилки. Няколко момичета тук са омаслявали паркет с това http://www.phivex.com/oils.html?page=shop.product_details&fl … amp;category_id=2 Нека да кажат как се държи във времето.

# 249
  • В градината...
А защо не го изрисувате този шкаф в стила на "каза арт" http://www.casaart.bg/hol-dnevna/risuvani-artistichni-mebeli-za- … -i-dnevna?lang=bg само че си имате релефни шарки и остава да ги оцветите в различни цветове   Thinking

# 250
Здравейте момичета ! Имам едни врати дървени стари , които искахме да направим с бял лак , но тогава не намерихме и сега са с един оранжевеещ , който никак не харесвам. Сега съм намерила бял лак и искам да попитам , дали трябва да сваля стария лак , казаха ми имало някакъв препарат но трябвало няколко пъти да се мине , докато падне . Или мога върху въпросния оранжевеещ , но трябва ли да шкуря пак , не ми е за друго ами не искам прахоляци . Дали ще хване лак върху лак без шкурене и цвета дали оранжевото ще мога да го покрия отдолу.

# 251
Няколко поста по-нагоре ми написаха момичетата за препарат, смъкващ лаково покритие Peace

# 252
Няколко поста по-нагоре ми написаха момичетата за препарат, смъкващ лаково покритие Peace

Има позната имат магазин , препарат ще ми донесе , питах после трябва ли да шкуря и задължително ли трябва да сваля лака   bouquet

# 253
За сваляне на лак това ми казаха , дали е по-добро ?  http://www.sakhmaster.ru/catalog/index.php?SECTION_ID=437&ELEMENT_ID=2452

# 254
Здравейте, момичета! Следя темата от известно време. Първо се зачетох от просто любопитство, но много ме впечатлихте  с чудните неща, които правите. Едни стари сандъци събират прах в нашето мазе и се запалих от вашите идеи да им намеря място за нов живот. Почти съм го измислила, но големият проблем са дървоядите. Има ли спасение от това чудо? Ще съм ви много благодарна да ми дадете някакъв съвет.
Приятен ден!

Общи условия

Активация на акаунт