Да преправим старите мебели с любов - тема 27

• 131 360
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
   Искам и аз да се включа с молба за съвет по повод  един отдавна замислен от мен проект . Гледам тук как смело пребоядисвате в бяло старите мебели и толкова ми харесва и искам и аз!!! Отдавна искам да направя промени и да сменя омръзналата ми "череша".  Mr. Green Проблемът е в това, че мебелите ми са от Арон-знаете как е там-мдф  с ламинатно фолио. Искам да се оплача, че почти навсякъде по ъглите фолиото се е отлепило. Отдолу се показва МДф-предполагам,че като го отлепя, няма да е трудно да се боядиса отдолу с акрилна боя? Повърхността там е гладка и почти няма нужда от шкурене. Но икам да питам следното:
Там,където ламинатното фолио е здраво,мога ли да мина с боя направо върху него? Дали ще има ефект и дали ще е хубаво? Някой правил ли е така? newsm78

"мдф  с ламинатно фолио" или "пдч с ламинатно фолио" ?

# 286
Мисля, че е МДФ , защото така ни казаха , когато ги купувахме, а и защото под фолиото повърхността стои прекалено гладка и плътна, точно както според мен е на МДФ. Естествено, там където ще остане лепило и нещо подобно, ще трябва да се изшкури. Мислех да пробвам преди един месец и  познах да чета стари теми, а и а тази, за инфо. Когато реших и се похвалих на една приятелка, художничка , какво съм намислила, реших да и покажа . Водя я в къщи и се засилвам към скрина, където на чекмеджето фолиото е 100% отлепено, държи се  само на дръжката:)  и какво да видя- то си е залепено и навсякъде всичко си е залепено!!!Онемях, викам ММ, а той усмихнат ми обяснява , че вчера ги е залепил!!!!!  Mr. GreenИдеята ми увисна...за пръв път такава инициатива от негова страна, нямаше как да се скарам.Но само след седмица всичко си дойде на мястото:) Всичко е разлепено и съм готова да осъществя идеята си.. Naughty.

# 287
   Въобще има ли вече качествено мебелно фолио, че моето въобще не искаше да се залепва, стоеше дървено? Вашето какво беше?

# 288
Оригиналното, което си беше на мебелите, а и сега си стои, е някакво полиуретаново (като пластмасово стои), доста твърдо, наистина. Доколкото знам, такова се поставя върху плоскости от МДФ чрез нагряване-така то придобива формата на релефа на плоскостта , ако има такъв
(кухненските ни шкафове са такива), но като се отлепи, е чупливо и не може да се залепи (поне не и с Ц200, както е пробвал моя мъж).Но пък за сметка на това много лесно се отлепва:)

Скрит текст:
В интерес на истината имам няколко места в кухнята, където пробвах да го заменя със самозалепващо се фолио- стана перфектно, но трябва човек да се постарае да го изреже правилно, а и на тънките плоскости трудно се облепва и страничната стена. После след време и там започва да се отлепва. Аз съм решила да пробвам с боя някъде, където няма да се вижда и после ще споделя какъв е резултатът
.

# 289
  • София
valya_bl далеч по-лесно ще бъде с няколко снимчици  Wink

# 290
Знам. В момента, в който имам възможност, ще направя!

# 291
Ето снимки, дано да  стане ясно каква е ситуацията newsm78
http://valyabl.snimka.bg/europe/skrin.746932.33909843

Последната е от кухненски шкаф, вижда се как се е счупило фолиото .Има няколко такива места.

# 292
  • София
   Бих обелила всичко и бих боядисала с бяла акрилна боя.

# 293
Валя, от снимките рабирам 2 неща: 1. Как биха изглеждали всички мембранно залепени вратики на Модекс след време и 2. Най-добре е да обелиш цялото фолио с нагряване и да си боясиаш МДФ с боичка, както го правят и мебелистите.

# 294
Благодаря за мненията, вече съм убедена, че това е единствения вариант. Peace Ще пробвам някъде да проверя как става , защото ще ми е за пръв път и после , ако имам проблеми- пак тук, ще разчитам на вашите съвети!!! Hug

# 295
  • София
Подкрепям горните съвети  Peace Отлепеното фолио изглежда да може да се залепи по-сериозно, но другото май е неспасяемо.

# 296
  • София
Здравейте, прекрасни неща сте направили, възхищавам ви се!
Много се ентусиазирах покрай вас  Hug.
Имам една стара секция за обновяване, която искам да боядисам в цвят ванилия (или подобен, но не бяло или слонова кост). Четох, че препоръчвате боите на Сократес, но поне от това, което видях, такъв цвят няма. Можете ли да ми кажете някаква марка боя, при която да се направи съответното тониране? Друг проблем са ми кантовете на тази секция, които са от ПВЦ. Възможно ли е и тяхното боядисване, или ще трябва да ги търпя в техния грозен цвят?

# 297
  • Русе
Относно цветовите комбинации. След като изгледах света в нета - извода е бяла акрилна боя и темперни боички. Смесваш докато цвета ти хареса. Аз направих така. Спалнята ми малко се замота, че нямам много време, но рамките са пробити и боядисани, остава да ги лакирам - тук малък проблем - не мога да намеря акрилен лак, който да е напълно безцветен (без отенък) - ако някой има опит да даде идея. и остава да сглобя. И накрая да видим какво ще се получи от нищо - нещо. Grinning

# 298
  • София
Ако става въпрос за една кутия боя-може и да се справя  newsm78, обаче за повече е изключено да направя еднакъв цвят.

# 299
  • София
Здравейте,
и аз тук за съвет. Вдъхновена от темата реших, че бюрото на сина ми /остана само то от предишното обзавеждане на стаята му от Арон/ трябва да стане бяло. Обаче хич не съм сигурна, че може да се получи нещо. Бюрото е нещо като това
http://www.aron.bg/catprod_2/product_3519.html     - като материал,

само че вратичката е ванилия. Питането ми е как мислите, трябва ли да се опитвам да отлепя горния слой на вратичката /предполагам, че е някакво фолио или фурнир - не знам, не е отлепено никъде/?
И после мисля по процедурата - Осмо, шкурка и боя. Дали ще стане?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт