Да преправим старите мебели с любов - тема 27

• 130 413
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
Преди време ви следях редовно,но от дооста време не съм влизала.Сега нахлувам с един въпрос,понеже с търсачката нищо не открих,а и Гугъл не помогна.
Търся боя за плочките в коридора и евентуално стените в банята (тези на пода ще сменим). Питахме в Бриколаж,но човека каза,че нямат и няма представа за каква боя говоря.  Crazy Моля препоръчайте ми,защото съм убедена,че тук съм чела за боядисани плочки.  Hug

# 406
  • Отвъд алеята зад шкафа
Сдобих се с Genius pro лазурен лак и от утре започвам спалнята и нощните шкафчета. Дано да стане, ако се получи добре, ще пусна снимки.

# 407
Преди време ви следях редовно,но от дооста време не съм влизала.Сега нахлувам с един въпрос,понеже с търсачката нищо не открих,а и Гугъл не помогна.
Търся боя за плочките в коридора и евентуално стените в банята (тези на пода ще сменим). Питахме в Бриколаж,но човека каза,че нямат и няма представа за каква боя говоря.  Crazy Моля препоръчайте ми,защото съм убедена,че тук съм чела за боядисани плочки.  Hug
  Да, имаше страхотна синя баня назад! Но за съвет - в Баухаус са пуснали нови артикули, между които боя за цимент, за текстил, за какво ли не. Прочети в каталога им, може и нещо ново да са пуснали, което да става за плочки /това за цимента например/ - макар че консултантите не са чували за нашите експерименти...

# 408
Всяка акрилатна боя, на която пише "за дърво, метал и бетон" става за плочки, особено тази за пътна маркировка. Само че за пода е желателно да е мат, а не гланц.

# 409
Здравейте! От вчера се ровя из темата - страхотна е! Правите наистина прекрасни неща  smile3501

Аз съм си наумила да боядисам един стар хладилник. В чужди сайтове гледах разни бои, обаче тук май не ги продават Confused  Предложиха ми една боя-гланц за метал и дърво с тефлон, но не съм сигурна дали ще стане...
 Гледах и спрей за боядисване, но не знам дали ще се справя да е равномерно нанесено и да не се разтече.

Прегледах част от старите теми обаче, не успях да намеря някой, който да е пребоядисал хладилник..... Моля помагайте със съвет  Praynig

# 410
Благодаря ви,ще потърсим тогава. Simple Smile

# 411
Здравейте! От вчера се ровя из темата - страхотна е! Правите наистина прекрасни неща  smile3501

Аз съм си наумила да боядисам един стар хладилник. В чужди сайтове гледах разни бои, обаче тук май не ги продават Confused  Предложиха ми една боя-гланц за метал и дърво с тефлон, но не съм сигурна дали ще стане...
 Гледах и спрей за боядисване, но не знам дали ще се справя да е равномерно нанесено и да не се разтече.

Прегледах част от старите теми обаче, не успях да намеря някой, който да е пребоядисал хладилник..... Моля помагайте със съвет  Praynig

Най-добре е да го занесеш да го напръска някой бояджия на коли. Те имат опит и ще стане точно като фабрично.
Преди това обаче е добре да го поизшкурите малко, за да не се наложи той да го прави и да ви го таксува.
Също ще е добре да го попитате каква боя той използва, защото обикновено не искат да използват други бои, запушват им се дюзите и т. н.
Таа, ако имате някой познат, или има някой в квартала, иди и поговори с човека.
Аз едно време имах един в съседство. Разбрахме се една събота, като имаше да боядисва една червена кола, както му беше готова боята и т.н. за половин час го пръсна на баба ми хладилника и стана супер. Май това ще да е било първият червен хладилник в България в далечните 1990... Laughing

# 412
  Много благодаря   bouquet

Хладилникът е големичък и ми се искаше да не го пренасяме, а нещо на място да го "ремонтирам", но за да стане добре, явно ще трябва да се пренася. Сещам се за един бояджия наблизо, боядисваше преди колата, така че още в понеделник ще попитам и за хладилника...
 А идеята за червен хладилник е супер, представям си какъв хит е бил през 90-те  Grinning

# 413
Също и да облепиш навсякъде, където не искаш да се боядисва - гумените уплътнения, надписите отпред и т. н.  Peace

# 414
    Стели, аз съм боядисвала хладилник и пералня, даже няколко пъти. Първият път бе със спрей - тече. Вторият - с блажна бяла боя, след време изби ръждата въпреки преобразователя. За третия съм си купила Протекта 3в1 цвят металико-сиво-зелен, но още не съм стигнала до апартамента с въпросния хладилник. Виж боите на Оргахим Протекта.

# 415
  Благодаря ви за споделения опит  Hug

Първо май ще пробвам как ще стане с тази боя 3в1, а пък ако не се получи, тогава ще търся автобояджията. Още днес се залавям с шкурката.... 

# 416
Ако не си купила все още боята, разгледай каталога на Хемърайт Peace Вярно, че кутията е 20-22лв, но покритието е върховно Peace

# 417
Здравейте момичета , страхотна тема!
Сега по моят въпрос , надявам се да помогне някой  Simple Smile
Имам един стар бюфет , идеята беше да го изшкуря , грундирам и боядисам в бяло.След като го изшкурих обаче , това което се получи страшно много ми хареса.Въпросът ми е следния - Задължително ли е да го мина с нещо ? Вчера пратих мъжо да вземе някакъв безцветен лак на водна основа , който не лъскал , но като минах шкафа с него потъмня и седи като мокър...
Има ли нещо , което да не променя цвета и да не лъщи?
Лакирала съм горната част на шкафа  и кантовете отстрани - чекмеджетата не съм - виждате как е потъмняло след лака...

http://martinaa.snimka.bg/arts/napravi-si-sam.836927

Поздарви Simple Smile

Последна редакция: вт, 30 сеп 2014, 10:18 от martina_a

# 418
  • bad@ss
Много ми допада, Мартина.
Не знам как да избегнеш лъщенето.
Имам някакъв спомен, че една мацка обясни, че мат лакът не е толкова мат, а всичко опира до инструмента и начина на нанасяне. Дано не те подвеждам с този ми "спомен".
Много ли лъщи на живо?

# 419
То всъщност не лъщи , но промени цвета - стои като мокър.В дясната страна, където е лакиран се вижда
А не може ли да не му слагам нищо? Просто да го оставя изшкурен?

http://martinaa.snimka.bg/arts/napravi-si-sam.836927.34117721

Тук е преди :
http://martinaa.snimka.bg/arts/napravi-si-sam.836927.34117779
http://martinaa.snimka.bg/arts/napravi-si-sam.836927.34117780

Общи условия

Активация на акаунт