Да преправим старите мебели с любов - тема 27

• 130 319
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
  • В градината...
Скиорче, много добре се е получило бюрото  Peace

А икейската етажерка се слага под мивката, извивките са за ботуша.

# 586
За това, че етажерката се  поставя под мивката, ми мина през ума, но нали трябва да съответства диаметъра на ботуша с извивката и, а и по такъв начин горната част на етажерката според мен става неизползваема, или поочти неизползваема.. Аз премислях всякакви варианти и стигам до извода , че е за точно определен модел мивка, която се предлага в Швеция, вероятно и е стандартна за тях.?

Последна редакция: пн, 03 ное 2014, 22:23 от valya_bl

# 587
  • София
umbre, ако не успееш да я изчистиш, сложи отгоре нова плоскост и я оцвети според проекта си.

# 588
# 589
  • София
Скиорче, много добре се е получило бюрото  Peace

Благодаря, има какво да се желае, но просто нямах време да му се посветя в детайли Simple Smile
Плотът е с акрилен лак на Сократес. Съвсем матов е - много съм доволна от него, въпреки че ми се наложи да го разреждам доста до желаната консистенция.

# 590

Страхотно!!! Много ми харесва,  аз не съм виждала тези комбинации! А откъде са останалите етажерки? Аз съм фен на този тип "ковано желязо" мебели и ще ми паснат супер!

Последна редакция: вт, 04 ное 2014, 12:22 от valya_bl

# 591
  • Бургас
Умбре, имах същия проблем и не можах да махна мазното петно /моето беше от моторно масло/ аз лично сложих каренце отгоре. Пробвай с кит, не знам дали ще стане, след време маслото може пак да избие. А за останалите момичета дето имат питанки , ако се върнат една, две страници назад ще намерят отговора на въпросите си. Седефка е така благосклонна към всички че повтаря и обяснява по 10 пъти. потрудете се малко и прочетете и уважавайте труда на другите

# 592
valya_bl, всички части са от Икеа. 

# 593
Благодаря, ще разгледам!  bouquet

# 594
Спунк,Хриси9092
благодаря за идеите.
Пробвах със спирт и се чисти, но незнам дали след това ще хваща боя,че шкурката се пързаля - стана едно такова гладко.
приемам и други споделени мнения

# 595
Здравейте, някой боядисвал ли е дървени сгъваеми столове и дървен сушилник за дрехи? Притесняват ме местата където се сгъват да не залепнат от боята, има ли някакъв чалъм да го избегна.
Извинявам се ако някъде е писано за това, но не го намерих.
Благодаря предварително.

# 596
  • В градината...
Аз омаслявах сгъваеми столове с бяло Осмо. Според ММ в това бяло масло със сигурност има някаква акрилна боя, та нямаше проблеми.

# 597
Може ли малко информация? Това масло Осмо за сгъвките ли да е и има ли различни цветове, отгоре или  отдолу слага ли се др. боя? Смятам столовете да са оранжеви.

# 598
  • В градината...
Ами в темата много пъти е обсъждано Осмото, а и по принцип маслата.
Те се нанасят върху чиста, гладка дървена повърхност и служат за покритие. Но не като лака, ами влизат в дървото и го защитават и по-навътре. Върху маслото не може да се боядисва или лакира. Самите масла си имат цветове, които в повечето случаи позволяват да се виждат естествените нишки на дървото, стоят леко прозрачни.

# 599
Благодаря за идеята, доколкото разбирам трябва да ги изшкуркам, и отгоре се нанася. А това и за ФИНИШНИ МАСЛА С ВАКСА ли се отнася?

Общи условия

Активация на акаунт