Да преправим старите мебели с любов - тема 27

• 130 215
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета, имам нужда от вашата помощ. Имате ли представа дали тази красота може да се оправи по някакъв начин  Sad
http://prikachi.com/images.php?images/479/7710479P.jpg

Това е паркет, доколкото схващам? newsm78 Ако е така, просто трябва да се изцикли и лакира или омасли евентуално.

mamicata, у нас ММ от време на време оправя отлепени кантове, купува май от Практикер нужните и ги лепи с лепило за дърво последния път, а преди и с С200. Според мен по-добре с кантове, но зависи на теб как ще ти хареса. Успешен ремонт и да показваш!  bouquet

# 616
Благодаря за бързия отговор Simple Smile Дали мога сама да го направя това или трябва да се консултирам с някои по-компетентен от мен?

# 617
Благодаря за бързия отговор Simple Smile Дали мога сама да го направя това или трябва да се консултирам с някои по-компетентен от мен?

Цикленето не знам сама как ще го направиш, освен, ако не се занимаваш с това и имаш машината. Потърси фирми (дано попаднеш на добри майстори), виж им офертите, с тях може да поговориш, те със сигурност ще ти кажат по-точно какво трябва да се прави и ще го направят. А пожелах да намериш добри, че вкъщи циклиха едни случайни, не искаха нашия лак (предложихме да си купим), сложиха техен и след два месеца нямаше и помен от лака, все едно с водица бяха намазали или не знам с какво. Peace

# 618
  • В един копнеж!
Здравейте, някой боядисвал ли е дървени сгъваеми столове и дървен сушилник за дрехи? Притесняват ме местата където се сгъват да не залепнат от боята, има ли някакъв чалъм да го избегна.
Извинявам се ако някъде е писано за това, но не го намерих.
Благодаря предварително.

Дървените сушилници сме ги боядисвани разгънати. Сама ще видиш, че когато започнеш да нанасяш боята, първа ръка, тя ще попива в дървото. Тоест няма да залепнат между напречките. Можеш да я минеш и втори път, за да се види, че е бяло иначе от веднъж стой на петна. Боята да не прелива по четката. Нанасяш и разнасяш хубаво, за да попие в дървото. Имаме такива боядисани сушилници от не по-малко от 5-6 години. Не са мръднали.

# 619
  • Карлово
Здравейте! Мнооого отдавна не съм писала, но ви следя. Винаги има интересни идеи и изпълнения. Не е точно мебел,но... искам да покажа новата си лампа.Към старата основа 2 нови пръстена и колосаната с желатин покривчица  Laughing
.

# 620
  • bad@ss
ЗдравейтИ, момичета  Hug

Отдавна не съм се разписвала, щото нали, като клошарката на темата, отдавна не се бях прибирала с боклук  Joy
И вчера, като по поръчка, един ми се обади от един тротоар. Скочих от колата и го метнах в багажника.
Едва у дома го огледах, ама вярно пълен боклук. Напукан, прашен и осран от гИлъби. и БЕЗ седалка  hahaha Ами като никога не се бях изправяла пред такова предизвикателство  Blush Снощи пообиколих мазето в търсене на някой дърт стол, да му взема седлото. Ма нямаа. Тая сутрин тръгнах да го изхвърлям. Нося го до контейнера и там съзирам дъсчици (егати късмета). Не много готини, ама все пак дъсчици. Айде обратно горе с двойна доза боклуци. Изчетках го боклука, ошкурих го и седнах да пуша и да умувам над седалката. Ем, изумувах я. Очертах шаблон от картон и го наложих върху дъсчиците, като гледах хубаво да стъпват върху обръча, за да не хлътне някой вътре  Laughing После ги оформих с флекса, щото нямам прободен трион. Залепих ги с горещ силикон върху картон, укрепих ги и с напречни летви. Облякох го това чудо с каквото имах под ръка. Отново с много силикон го лепнах върху обрачът, който ми се струва доста стабилен като за такъв боклук. Турих и някоя видия, нали. На 4 места направих ушички, за по-сигурно. Стана много стабилна седалка. Знам го, защото поскачах малко върху нея. Тонирах лак за дърво с бяла боя и го минах само веднъж. Като изсъхне, ще го ошкуря тук таме. Та, това е. Още един боклук ще живее  Mr. Green
А, и малко снимки:

Преди
Скрит текст:

Сега

Скрит текст:

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 09 ное 2014, 19:35 от ЛуДната соната

# 621
  • София
ЛуДната соната страОтно, както винаги  Peace

# 622
  • София
    Браво!  newsm51

# 623
Браво за стола и нежната лампа с покривчицата! Много са красиви!

# 624
ЛуДната соната, ама то тоя боклук не е баш обикновен боклук. Чудно столче е станало Heart Eyes, чак лееекинко завидях Embarassedbouquet

# 625
  • bad@ss
Благодаря ви  Hug

Лабрексче, такава любов от пръв поглед, че наистина не забелязах, че няма седалка. Бях като обезумяло куче, като кифла в МОЛ. Иначе може би нямаше да го взема  Sunglasses
Толкова можах, но съм доволна, де. Любим ми е. Но вече място нямам... от боклуци  ooooh!

Трябва да видя как се нарича това заболяване моето  Blush

# 626
Лабрексче, такава любов от пръв поглед, че наистина не забелязах, че няма седалка. Бях като обезумяло куче, като кифла в МОЛ. Иначе може би нямаше да го взема  Sunglasses
Толкова можах, но съм доволна, де. Любим ми е. Но вече място нямам... от боклуци  ooooh!

Трябва да видя как се нарича това заболяване моето  Blush

Joy Joy Joy На глас ме разсмя! Не знам как се казва заболяването, но, ако те успокоява, не си само ти заболялата от него. Laughing Peace То и аз от пръв поглед, че и на снимка, се влюбих, хубаво е кресленцето!  Heart Eyes  bouquet

# 627
  • София
Какъв ти боклук!? Такава е красота! Браво, ЛуДната соната!

# 628
  • bad@ss
Благодаря, mamicata  Hug

Ето го и новият ми приятел от тази сутрин  Blush

Скрит текст:

Има два варианта. Да му ушия чувалче за отвътре и да си прибирам одеялца. Но пък за одеялца вече си имам тези двете (и те са от тротоара).

Скрит текст:

Нямах си кошче за чадърчета и сигурно това ще е. Дайте идея с какво да го облицовам отвътре, за да не подгизва?! Или един лак ще е достатъчен, а?

# 629
  • Вече на светло в София
При закупуване на стара къща се сдобихме със същия гардероб.Запазен е ,но .....мирише ужасно на мухъл.Има ли спасение от него,аз  поне не се сещам .Чудя се ,ако го боядисам с някаква боя,дали тази миризма ще изчезне.
Имах стар бюфет. Миришеше на мухъл. Чистих със Саво. После шкурих, пак Саво. Стоя на слънце отворен, после вътре отворен. Уж се беше измирисал - зарадвах се. Лакирахме го. Но сега се усеща миризмата. Не е изчезнала напълно. Когато отворя вратичката ме лъха  Sad Така че не знам дали може напълно да изчезне от дърво.

Общи условия

Активация на акаунт