Да преправим старите мебели с любов - тема 27

• 130 210
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Я пробвайте да го измиете с морска сол и вода по-концентриран разтвор и не я махайте, изплаквайте известно време, после сложете съдче с кафе вътре, просто смляно кафе. Хем ухае страхотно, хем поема миризмите.

# 631
Извинявам се за глупавия въпрос , но нещо може би не съм разбрала .
И така ,  досега съм боядисвала малки предмети и не съм имала проблем. Сега обаче започнах бюро и като нанасям грунда Боро върху ПДЧ забелязвам как някак си се събира , не остава равно нанесен.После го поразнасям пак и горе.долу нещата биват.Не знам обаче как ще стане на страничните вертикални плоскости , няма ли да се стече всичко.
Достраша ме да не сбъркам и затова започнах само плота. Моля,  кажете ми как е при вас, аз леко шкурвам после грундирам , но ми се струва, че няма да се задържи грунд върху вертикалните страни.

# 632
Колкото се задържи, все е файда. Без него е по- лошо.

# 633
Какво трябва да използвам, за да получа този ефект върху необработено дърво:

В интернет пише, че използват "Dark walnut stain" Какъв е българския еквивалент? Омаслител?

Последна редакция: ср, 12 ное 2014, 13:04 от Dund1chk4

# 634
Да..Цвета е "тъмен лешник"

Ето на ОСМО цветовете

# 635
Да..Цвета е "тъмен лешник"

Ето на ОСМО цветовете

Всъщност е тъмен орех Simple Smile Но не това е важното, а ме интересуваше как се казва боя ли, омаслител ли и т.н. А омаслителите 1 вид ли са или има различни? Кой е най-добър? Simple Smile

# 636
Да..тъмен орех Embarassed

Аз ползвам Осмо,но има и други..

Довечера ще мажа паркета в детската с бяло Осмо

# 637
Какво?? Дали ще стане бял паркета?? Аз също искам някой път да пробвам и се чудя какъв цвят да избера-свтъл или тъмен? И двата ми харесват. Моля за снимки, като стане!!!

# 638
  • София
Какво трябва да използвам, за да получа този ефект върху необработено дърво:

В интернет пише, че използват "Dark walnut stain" Какъв е българския еквивалент? Омаслител?
Stain означава байц!!! От там нататък изборът е твой с какво ще обработиш дървото- безцветен лак ( акрилен или полиуретанов) или безцветно масло. Но, за да прескочиш байцването можеш директно да използваш тониран финиш (лак или масло). Има много марки и разновидности и зависи дали дървото ще е изложено навън или вътре.

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 09:54 от Skiorche

# 639
Мога ли на Аквис-а да добавя малко оцветител за латекс ?

# 640
Откъде купувате този телбод ( не му знам точното име), с който се закрепва тапицерията?

Препоръчайте ми добри марки.
Има ли някъде втора употреба или не препоръчвате ?

# 641
  • В градината...
Dund1chk4, точно такъв ефект постигнах с Осмо - Дъб антик.
Довечера да не забравя да покажа снимка.

# 642
Откъде купувате този телбод ( не му знам точното име), с който се закрепва тапицерията?

Препоръчайте ми добри марки.
Има ли някъде втора употреба или не препоръчвате ?
Казва се такер. Колкото е по- масивен в ръката ти, толкова повече можеш да разчиташ на него. Моя е от Лидъл, чисто нов е, не съм го ползвала още. Преди това купувах някакъв от Практикер за 10лв с комплект телчета, който изкара точно 1 диван време Joy

# 643
Здравейте, някой боядисвал ли е дървени сгъваеми столове и дървен сушилник за дрехи? Притесняват ме местата където се сгъват да не залепнат от боята, има ли някакъв чалъм да го избегна.
Извинявам се ако някъде е писано за това, но не го намерих.
Благодаря предварително.

Дървените сушилници сме ги боядисвани разгънати. Сама ще видиш, че когато започнеш да нанасяш боята, първа ръка, тя ще попива в дървото. Тоест няма да залепнат между напречките. Можеш да я минеш и втори път, за да се види, че е бяло иначе от веднъж стой на петна. Боята да не прелива по четката. Нанасяш и разнасяш хубаво, за да попие в дървото. Имаме такива боядисани сушилници от не по-малко от 5-6 години. Не са мръднали.

А с каква боя да боядисвам, аз мисля с акрилна боя на водна основа, ще издържи ли на мокренето при сушене на дрехите. И друго под боята трябва ли да има грунд или нещо друго?
Мерси предварително

# 644
Приключих с най-трудоемката ми мисия за преобразяване на мебел. Не, че съм преобразявала много, но с тази мога да кажа, че се гордея. Стария стол беше на тавана в къщата на баба ми и сега вече е в всекидневната й.

Преди:
Скрит текст:

След:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт