Да преправим старите мебели с любов - тема 27

• 130 212
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Въодушевена от показаното дотук, реших и аз да си подновя стари мебели. Днес си купих от Лидл виброшлайф да изшкуря едни столове, че ми окапа ръката в неделя, и пак  съм доникъде, а ме чака и маса. Сега се връщам назад да чета и записвам точно с какво трябва да ги обработя след шкуренето(от Osmo съм много доволна върху паркета).
Скоро ще кача снимки(поне на "преди").
Надявам се да не досаждам много с въпроси.

# 646
Въодушевена от показаното дотук, реших и аз да си подновя стари мебели. Днес си купих от Лидл виброшлайф да изшкуря едни столове, че ми окапа ръката в неделя, и пак  съм доникъде, а ме чака и маса. Сега се връщам назад да чета и записвам точно с какво трябва да ги обработя след шкуренето(от Osmo съм много доволна върху паркета).
Скоро ще кача снимки(поне на "преди").
Надявам се да не досаждам много с въпроси.

И аз днес си купих шлайфа, но шкурките бяха свършили. Случайно да имаш идея от къде могат да се купят?

# 647
Приключих с най-трудоемката ми мисия за преобразяване на мебел. Не, че съм преобразявала много, но с тази мога да кажа, че се гордея. Стария стол беше на тавана в къщата на баба ми и сега вече е в всекидневната й.

Преди:
Скрит текст:

След:
Скрит текст:
Много красив е станал  Heart Eyes Това е да имаш качествена основа, а останалото е въображение и майсторлък!  Браво!

# 648
  • София
Моя такер го купихме от магазин за строителни материали. Марката му е Topmaster professional. Сега го намерих в някакъв каталог - цена 11.89 лв.
Доволна съм. Трябва да подберете скобите. Бяхме купили едни скоби, които се кривяха и се бях изнервила.

# 649
  • в света на неограничените измерения
Преди:
Скрит текст:
След:
Скрит текст:

Стела, страхотен е стола. Разкажи подробности , кое как направи.

# 650
  • гр. София
Приключих с най-трудоемката ми мисия за преобразяване на мебел. Не, че съм преобразявала много, но с тази мога да кажа, че се гордея. Стария стол беше на тавана в къщата на баба ми и сега вече е в всекидневната й.

Преди:
Скрит текст:

След:
Скрит текст:

Стела, столът е станал страхотен!!!! Уникален!  Heart Eyes

Аз също търся някакъв такер. За момент ми трябва за един стол, който реших да претапицирам. Чувала съм, че тези които се продават в Лидл са добри, но не знам кога ще пуснат пак.... newsm78

# 651
  • София
Стела, прекрасен е столът. А как ми трябват две такива крачета...  newsm76

Моят такер е от Кауфланд и струваше 5-6лв. За момента ми служи добре, но съм го ползвала само за козметични поправки.

# 652
  • София
Pavlinaj, купи си читави шкурки от някоя от големите строителни вериги, но внимавай с размера и дупките отдолу да съвпадат с тези на лидълските шкурки.
Аз купих преди няколко месеца шкурки от лидъл за шлайфа ни BOSH. Е няма такъв боклук - за нула време се изхабяват и закъсват и не шкурят качествено. Като смених с оригиналната шкурка не можех да повярвам за каква разлика става дума. Вярно, че е по-скъпа, но си заслужава. Можеш да избираш измежду поне 4-5 марки.

# 653
Благодаря много за положителните отзиви Simple Smile Ще се опитам да ви разкажа как точно стана преобразяването.
Първо много умивах какво точно да направя, имах просто големи количества дунапрен и този стол. Изрязах си макети на седалката и облегалката на обикновено парче стари парцали и след ги наложих на дунапрена и изрязах и него, с остатъците от изрязания дунапрен си направи две еднакви парчета, които използвах за подлакътници. След като закрепих всички парчета от дунапрена, стола изглеждаше покъртително зле  Crossing Arms Нямах идея как да се справя с задната част на облегалката. Тогава за малко преустанових дейност и реших да потърся плат, с които да облека стола. Накрая се възползвах от един стар спален комплект и облякох целия дунапрен, с помощта на такер /който не знам от къде е купен, но го имаше в къщата/. И отново се стигна до проблема с гърба на облегалката... След много чуденки накрая ми просветна - просто изрязах парче дебел картон по формата на облегалката и го облякох със същия плат, след което с малки пирони го заковах към гърба на стола. Не е особено стабилно, но все пак гърба на облегалката няма да се използва кой знае колко. На дъното на седалката също сложих парче картон, но без да го обличам, че така или иначе никой няма да гледа какво има под стола  Grinning

# 654
  • Бургас
Стела, като за първи път си се справила перфектно, браво, явно си била в муза  Laughing

# 655
Pavlinaj, купи си читави шкурки от някоя от големите строителни вериги, но внимавай с размера и дупките отдолу да съвпадат с тези на лидълските шкурки.
Аз купих преди няколко месеца шкурки от лидъл за шлайфа ни BOSH. Е няма такъв боклук - за нула време се изхабяват и закъсват и не шкурят качествено. Като смених с оригиналната шкурка не можех да повярвам за каква разлика става дума. Вярно, че е по-скъпа, но си заслужава. Можеш да избираш измежду поне 4-5 марки.

Благодаря. На BOSH дано да съвпаднат дупките.

# 656
Парксайд е отроче на Бош, по лиценз на Бош. Правят се в едни фабрики. Консумативите им са взаимозаменяеми. Всичките, не само шкурките.

# 657
  • София по рождение
Здравейте,
виждам, че правите страхотни неща, давате живот на вехти и стари вещи. Само, че аз няма да се справя, та искам да ви попитам за контакти на някой тапицер за диван и фотьойл. Извинявайте, ако сте писали по-напред в темата - изчетох набързо но не видях.

# 658
  • София
Браво, Стела! Страхотно си се справила!
На мен столът ми харесва и "преди" и "сега"  Simple Smile

Аз обикалям всеки ден Бриколаж, Практикер и БауМакс и избирам бои, валяци, ванички- като ме видят консултантите и им настръхват косите (а те са толкова "компетентни"... четат етикетите и така отговарят на въпросите ми  Mr. Green)

# 659
Здравейте.Преди време исках съвет от вас за една маса.Вече е готова и я ползваме от няколко седмици.http://mimi1505.snimka.bg/hobby/razni.837519.34365895  http://mimi1505.snimka.bg/hobby/razni.837519.34365897.
Сега имам друг въпрос.Може ли да се направи нещо на чекмеджетата на стар дървен скрин, за да се отварят и затварят  по-лесно?

Общи условия

Активация на акаунт