Да преправим старите мебели с любов - тема 27

• 130 204
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Милена, много добре се е получило Peace
Какъв лак използва?

За чекмеджетата - жлебовете се натъркват със сапун.

# 661
m!lena, обикновено тези чекмеджета са дълбоки и както и да ги третираш със сапун, восък, парафин, когато са пълни пак вървят тежко. Могат да се направят с плъзгачи. За целта ти трябва мебелист, който да се съгласи да ти ги прекрои. Челата остават същите, но ширината на чекмеджето трябва да се стесни с по около 2-3см от всяка страна, за да се монтират на това място плъзгачите. Не е сложно, но ако ще го правиш за пръв път, по- добре ги занеси на мебелист. Монтажа на плъзгачите също трябва да е прецизен, за да не провисне някой край.
Аз така си прекроих чекмеджетата на стар бюфет и вече няколко години съм изключително доволна.
Механизмите са улеснения в ежедневието ти, които не са за пренебрегване.

# 662
Благодаря за съветите.Лакът,който използвах и за масата и за столовете е Aquiz Azure varnish цвят орех.

# 663
  • Благоевград
Незнам дали въпросът ми е за тук, но ако не е моля да ме извините. Отдавна търся тези метални държачи и не мога да ги открия http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=14045   Някой от Вас дали ги е виждал или купувал от някъде.  Тук обиколих всички магазини и не можах да ги открия. Благодаря.

# 664
  • София
В почивните дни реших да махна олющената боя на 2 стари стола, на които кожата е супер здрава, но лакътниците са одрани, особено на краката:
Скрит текст:
Скрит текст:
Ползвах си новия виброшлайф от Лидл с шкурка 60 и съм много доволна-никога нямаше да мога на ръка да махна тази чернилка.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
В следващите почивни дни ще ги мина с по-фината шкурка.
Остава да реша какво да нанеса върху дървото и да ги сглобя.
Много съм доволна от Osmo за паркет, и ми се ще пак с него да действам, но в цвят.Не мога да си представя обаче как ще изглежда в някакъв цвят-и тук очаквам ако някой го е правил вече, да ми покаже готово, както и да ме посъветва какво да използвам.

Последна редакция: пн, 17 ное 2014, 16:13 от tuturutka1

# 665
 И аз отдавна чакам да видя Осмо в цвят !

# 666
Ето как ние си направихме стълбището с Осмо:
Скрит текст:

Edit: тук бях сложила снимки как изглеждаха стълбите преди това:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=791670.msg28844352#msg28844352

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 00:10 от Seti Beti

# 667
Seti Beti ,чудесно е станало! А какъв цвят сте използвали?

# 668
Stain означава байц!!! От там нататък изборът е твой с какво ще обработиш дървото- безцветен лак ( акрилен или полиуретанов) или безцветно масло. Но, за да прескочиш байцването можеш директно да използваш тониран финиш (лак или масло). Има много марки и разновидности и зависи дали дървото ще е изложено навън или вътре.
Много благодаря, за пояснението! Дървото е плот на трапезна маса и искам точно този ефект. Може ли само с байц да се мине? Не искам да е лакирано и с блясък, а точно като на снимката Simple Smile

Dund1chk4, точно такъв ефект постигнах с Осмо - Дъб антик.
Довечера да не забравя да покажа снимка.
Чакам си снимката  Mr. Green

# 669
  • Варна
Dund1chk4, байца само придава цвят, той не импрегнира и предпазва дървото. За това, както ти е писала Skiorche - байц + безцветен лак/масло, щом не искаш никаква лъскавина - масло. Или направо цветно масло  Peace

# 670
  • В градината...

Сметнах, че не проявяваш интерес  Whistling

Ето я масата /тя е външна и по-груба/ със шлайфан плот /той беше ужасно зелен, както е отстрани

Скрит текст:

тук е с омаслен плот /както и с домати и босилек от градината  Blush/

Скрит текст:

плотът отблизо, умишлено не е загладен

Скрит текст:

# 671
  • bad@ss
Красота!
Особено снимката с доматите и босилека  Heart Eyes

# 672
  • В градината...
да, ама вкусът какъв е..., ехх, свърши лятото ...

# 673
Здравейте,
Страхотно Ви завиждам как успявате да направите такива красоти.
Аз направих следното
http://prikachi.com/images.php?images/566/7731566O.jpg

Но не съм доволна нито от шлайфането нито от боядисването после.Остана ми бялата повърхност неравна, боядисвах с кръгло дунапренено валяче и акрилна на Сократес. Какво използвате за боядисването че да стане гладко?

# 674
perunika , страхотно се е получило!!! Точно по мой вкус  Mr. Green Каза, че е с Осмо, но какво, масло за дърво ли? Би ли ми написала точно какво да търся и колко кутии ти стигнаха за тази повърхност? Един път ли се минава само?
Извинявам се за нахалството, като науча отговорите спирам да ви досаждам  Blush

mentolka , благодаря за пояснението! Научих нещо ново Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт