Майчинството счетоводно-61

• 38 380
  • 758
  •   1
Отговори
# 315
  • В полите на Пирин планина
едно питане от мен отново- месец юни имам болничен за гледане на болно дете
влязох в сайта на НОИ има изчислено СДН, питането ми е това ли ще ми е бъдещото обезщетение за болничните, които предстои да ползвам /през ЛКК за заплашващ аборт/

Ако издадения от ЛЛК болничен лист е продължение на въпросния, по който има изчислено СДН - да.

# 316
не, не е
но и заплатата ми няма голяма промяна за един месец Simple Smile

# 317
  • В полите на Пирин планина
не, не е
но и заплатата ми няма голяма промяна за един месец Simple Smile

Щом няма, то ще варира около тази сума  Peace

# 318
  • Пловдив
  Здравейте, искам да попитам: Бащата трябва ли да има платени здравни осигуровки 3години назад, за да ползва 15 дни бащинство?

Не,не трябва.Може да се води с прекъснати здравни права и да си ползва бащинството.Важното е да работи ,примерно на трудов договор,и да има 12 м осигурителен стаж през живота си

# 319
Здравейте,

въпросът ми е следният: родих миналата година на 29.08, но терминът ми беше на 16.08.
Мислех, че имам време да си подам документите за отпуск за отглеждане на малко дете, но сега виждам, че от НОИ са ми превели обезщетението за август и за тях периодът приключва на 16.08. А

За периода от 16-ти до 29-ти август какво обезщетение ми се полага и ще мога ли да го получа със задна дата?

Благодаря предварително.

# 320
  • Пловдив
За периода от 16-ти до 29-ти август какво обезщетение ми се полага и ще мога ли да го получа със задна дата?

Да,ще си получиш парите,но трябва да попълниш и представиш документите в работата.Виж какво трябва да попълниш на първа страница,линковете в червено

# 321
Благодаря ти, ще погледна, че всеки път забравям по нещо.  ooooh! Всъщност, в такъв случай, в молбата от коя дата трябва да започва отпускът? 17-ти ли?

Последна редакция: вт, 26 авг 2014, 16:06 от Анонимен

# 322
  • Благоевград
Аз пак с въпрос- тъй като през последната половин година мъжът ми живя 6 месеца зад граница, а аз и децата 3 месеца, има ли заплаха да ми прекъснат детските надбавки, помощта за първокласник и еднократната помощ за бременни?

Последна редакция: вт, 26 авг 2014, 20:09 от mamaNat

# 323
  Здравейте, искам да попитам: Бащата трябва ли да има платени здравни осигуровки 3години назад, за да ползва 15 дни бащинство?

Не,не трябва.Може да се води с прекъснати здравни права и да си ползва бащинството.Важното е да работи ,примерно на трудов договор,и да има 12 м осигурителен стаж през живота си
  Благодаря  Simple Smile

# 324
  • Пловдив
Всъщност, в такъв случай, в молбата от коя дата трябва да започва отпускът? 17-ти ли?

Да

Аз пак с въпрос- тъй като през последната половин година мъжът ми живя 6 месеца зад граница, а аз и децата 3 месеца, има ли заплаха да ми прекъснат детските надбавки, помощта за първокласник и еднократната помощ за бременни?

Не

# 325
  • Благоевград
Елфче, много ти благодаря   bouquet

# 326
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте,
моля, посъветвайте ме от къде може да се издаде болничен лист за преносване - става въпрос за 1 ден. Ако не се издаде такъв, може ли да се използва неплатен отпуск за този един ден? Спешно е.

# 327
  • Пловдив
Здравейте,
моля, посъветвайте ме от къде може да се издаде болничен лист за преносване - става въпрос за 1 ден. Ако не се издаде такъв, може ли да се използва неплатен отпуск за този един ден? Спешно е.

Ти родила ли си.Ако не си,не може сега да се издаде.Иначе си го търсиш от Аг то ,издал 45 дневния
С неплатен не става

# 328
  • до най-прекрасния мъж
Не става въпрос за мен, а за позната, която вече е родила, но лекарят я мотае и не й издава въпросният болничен, та тя търси варианти. Благодаря, ще й кажа да настоява за болничен  Hug

# 329
  • Пловдив
Не става въпрос за мен, а за позната, която вече е родила, но лекарят я мотае и не й издава въпросният болничен, та тя търси варианти. Благодаря, ще й кажа да настоява за болничен  Hug

Какво й казва,че я мотае  Shocked
Задължително й трябва болничен за този ден и го издава АГ то

Общи условия

Активация на акаунт