Майчинството счетоводно-61

• 38 385
  • 758
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте, имам един въпрос.
Термана ми беше на 09.08.2014, но родих на 10.08.2014. Реално за 09.08 нямам болничен, кой трябва да ми издаде такъв или какво трябва да направя?
Благодаря предварително за отговорите

# 226
  • Пловдив
Здравейте, имам един въпрос.
Термана ми беше на 09.08.2014, но родих на 10.08.2014. Реално за 09.08 нямам болничен, кой трябва да ми издаде такъв или какво трябва да направя?
Благодаря предварително за отговорите

За този ден взимаш болничен от АГ то,издал 45 дневния

# 227
Здравейте, бременна съм в 11 г.с, но в края на юли прокървих и от тогава мис е наложи да съм в болнични. Реално от 29.07 имам три дни за гледане на дете /защото гинеколожката ми нямаше приемни часове тогава и не можа да ми издаде болничен и го направи лл/, а от 1.08 съм в едномесечен през ЛКК. Термина ми е  определен за 14'03'2015. -45-дни от 28.01.15-13.03.2015Въпроса ми е, дали ще успея да се вместя в онези 180 дни-08.14-31 дни+09.01-30 дни+10.14-31 дни+11.14-30 дни+12.14-31 дни +01.15-27 дни=180 кал.дни, които се полагат за 1 календарна година, и ако не- какво бихте ме посъветвали да правя- да пускам отпуска между болничните, или да си чакам да мина ТЕЛК /разбира се от чисто финансова гледна точка/. Това ми е трета бременност, предишната е преди 6 години, нямала съм прекъсване в трудовия стаж и винаги съм осигурявана на реална РЗ.

# 228
благодаря, т.е трябва да си пусна 12 дни отпуск, за да успея да се вместя в дните

# 229
благодаря, т.е трябва да си пусна 12 дни отпуск, за да успея да се вместя в дните-Да, заради трите дни за гледане на дете. Веригата трябва да се прекъсне някъде.

# 230
Здравейте,
Интересува ме еднократната помощ за майчинство при магистратура...

Помоща само за магистри редовно ли е ? Има ли ограничение във възрастта? Ако магистратурата не се завърши (ако се прекъсне), еднократната помощ, връща ли се?

# 231
Здравейте бих искала да разбера дали можем да се класираме за 35 лв детски и как се изчисляват?А аз откъде да взема служ .бележка от НОИ или работодателя ,тъй като 8 месеца съм била в болнични?

# 232
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте бих искала да разбера дали можем да се класираме за 35 лв детски и как се изчисляват?А аз откъде да взема служ .бележка от НОИ или работодателя ,тъй като 8 месеца съм била в болнични?

Брутният доход за предходните 12 месеца на член от семейството трябва да е под 350лв.Ако имате брак с таткото смяташ и неговите доходи, ако нямате само твоите и делиш на теб и броя на децата.
Служебна бележка от работодателя се взема задължително дори като си била в болничен.Сумите платени от НОИ си ги гледаш от банковото извлечения и си ги добавяш или ти като отидеш в социалните ти дават справка и ги пишеш на място.

# 233
При ползването на платения отпуск след майчинството, периодът на ползването му натрупва ли допълнително дни към самия отпуск. /Отпускът е прекъсван от болничен и дните се удължават, има и работни дни, което разтяга периодът до около 3 месеца - това добавя ли 3-4 дни към основните?/

# 234
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,
Интересува ме еднократната помощ за майчинство при магистратура...

Помоща само за магистри редовно ли е ? Има ли ограничение във възрастта? Ако магистратурата не се завърши (ако се прекъсне), еднократната помощ, връща ли се?

Изискването е да си студент редовно обучение към момента на раждането на детето. Няма други изисквания - за завършване и прочие ...

# 235
Момичета , кога спират майчинските - когато детето е прието на ясла или когато е записано и вече е тръгнало да ходи?

# 236
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Момичета , кога спират майчинските - когато детето е прието на ясла или когато е записано и вече е тръгнало да ходи?

Когато започне реално да ходи.И не ги спират автоматично, а ти трябва да подадеш необходимите документи към работодателя, той към НОИ, за да не се наложи да връщаш после пари  Peace

# 237
  • Варна
А ако детето е на частна ясла пак ли се спират майчинските ?

# 238
  • Пловдив
Здравейте.
Искам да попитам,дали са актуални посочените документи на първа страница?Изтича ми третия болничен лист и трябва да подготвя документите за ползване на отпуск за отглеждане на дете.
Това ли ще ми е необходимо:
-Молба за отпуск в свободен текст до работодателя.
-Декларация 2 по образец.
-Копие от акта за раждане на детето.

# 239
Здравейте, аз съм в 45-дневен (25 в моя случай) болничен от 1.08. Занесох го в счетоводството седмица по-късно /на 8-ми/. Не знам обаче от там кога ги носят в НОИ. Ако има значение заплатите ни ги превеждат на 25-то число на текущия месец. Можете ли да ми дадете някакъв ориентир кога евентуално да очаквам пари, ако въобще може да се каже по  това което давам като информация. По- сложно ще ми е да се се свържа с човешки ресурси иначе знам, че това е най-добрият вариант да проверя. Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт