Майчинството счетоводно-61

• 38 434
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
Ще бъда благодарна, ако се намери някой да ми отговори и на моя въпрос.
Ето го:

След 2 години и няколко месеца майчинство, се озовах на борсата, получавах обезщетения за безработица, но ме назначиха на нова работа и спряха обезщетенията за безработица. Назначена съм на трудов договор със срок на изпитване за 6 месеца по чл.68, ал.1, т.2 от КТ, във връзка с чл.70, ал.1 на 18.07. 2014г.

Сега искам да се върна отново вкъщи при детето ми. Но искам да напусна по взаимно съгласие. Това може ли да стане, ако се разбера с работодателя, след като съм назначена по този член?

# 211
  • В полите на Пирин планина
Ще бъда благодарна, ако се намери някой да ми отговори и на моя въпрос.
Ето го:

След 2 години и няколко месеца майчинство, се озовах на борсата, получавах обезщетения за безработица, но ме назначиха на нова работа и спряха обезщетенията за безработица. Назначена съм на трудов договор със срок на изпитване за 6 месеца по чл.68, ал.1, т.2 от КТ, във връзка с чл.70, ал.1 на 18.07. 2014г.

Сега искам да се върна отново вкъщи при детето ми. Но искам да напусна по взаимно съгласие. Това може ли да стане, ако се разбера с работодателя, след като съм назначена по този член?

Да, може, няма никакъв проблем  Peace

# 212
Имам и аз един въпрос. Трябва ли да имам копия от всеки болничен лист? Разбрах го наскоро, а и не ми казаха защо и къде трябва да ги представя.

# 213
  • Пловдив
Трябва ли да имам копия от всеки болничен лист?

Не е задължително,но е хубаво.Не се представят никъде копията

# 214
А какви са ми другите варианти, в случай че не стане по взаимно?

# 215
Здравейте момичета.Аз съм в болнични и имам разминаване по последния болничен лист.Той започна от 14.07.2014 до 12.08.2014..Шефката го е представила в НОИ на 04.08.На 12.08 от НОИ ми изплатиха сума за периода от 14.07 до 31.07.(14 работни дни)Днес проверих чрез ПИК за останалата част от болничния и видях,че има разминаване.От 01.08 до 12.08 са 8 раб.дни,а от НОИ ще ми изплатят 6 раб.дни.Някой има ли идея от къде може да е това разминаване?В понеделник така или иначе ще отида в НОИ да проверя,но не знам трябва ли да нося някакъв документ напр.амболаторна карта? Благодаря ви.

# 216
здравните осигуровки мога ли да си ги платя в друг град , който не е по лична карта ?

# 217
  • София-Младост
здравните осигуровки мога ли да си ги платя в друг град , който не е по лична карта ?
Те се плащат по банков път, така че в случая постояният адрес не играе роля.

Здравейте момичета.Аз съм в болнични и имам разминаване по последния болничен лист.Той започна от 14.07.2014 до 12.08.2014..Шефката го е представила в НОИ на 04.08.На 12.08 от НОИ ми изплатиха сума за периода от 14.07 до 31.07.(14 работни дни)Днес проверих чрез ПИК за останалата част от болничния и видях,че има разминаване.От 01.08 до 12.08 са 8 раб.дни,а от НОИ ще ми изплатят 6 раб.дни.Някой има ли идея от къде може да е това разминаване?В понеделник така или иначе ще отида в НОИ да проверя,но не знам трябва ли да нося някакъв документ напр.амболаторна карта? Благодаря ви.
Обади се и на шефката си, да проверят при въвеждането на работните дни в прил.15 да не е допусната грешка. А в НОИ ще ти направят правката по ЕГН, не ти трябва амбулаторен картон.
И друго...този болничен от 14.07. първичен ли е или е поредица от други последователни болнични?

Последна редакция: нд, 17 авг 2014, 14:48 от AnMary

# 218
Здравейте,
Ако някой може, бих била щастлива, да ми отговори на въпроса:
Какво се случва, ако забременееш, докато си на борсата?
Съжалявам, ако някой е отговорил вече, не съм чела назад  Embarassed , но в първия пост не видях отговор...
Благодаря предварително   bouquet

# 219
  • София-Младост
Здравейте,
Ако някой може, бих била щастлива, да ми отговори на въпроса:
Какво се случва, ако забременееш, докато си на борсата?
Съжалявам, ако някой е отговорил вече, не съм чела назад  Embarassed , но в първия пост не видях отговор...
Благодаря предварително   bouquet
Развесели ме този въпрос Simple Smile)))
Нищо по-различно не се случва, същато като да забременееш вкъщи, или по време на отпуската;)
По отношение на бъдещите обезщетения обаче или си намираш работа, или фиктивно те назначават някъде, за да можеш да получаваш обезщетение за бременост и раждане и за отгл. на малко дете до 2г.
Ако си неосигурена имаш прао на обезщетение от Соц.подпомагане, при условия за дохода на член от семейството.

# 220
За бъдещите обезщетения ми беше въпроса, благодаря!   bouquet

# 221
Обади се и на шефката си, да проверят при въвеждането на работните дни в прил.15 да не е допусната грешка. А в НОИ ще ти направят правката по ЕГН, не ти трябва амбулаторен картон.
И друго...този болничен от 14.07. първичен ли е или е поредица от други последователни болнични?
Продължение е,до сега е нямало проблем вече 4 мес.

# 222
Здравейте, бременна съм в 11 г.с, но в края на юли прокървих и от тогава мис е наложи да съм в болнични. Реално от 29.07 имам три дни за гледане на дете /защото гинеколожката ми нямаше приемни часове тогава и не можа да ми издаде болничен и го направи лл/, а от 1.08 съм в едномесечен през ЛКК. Термина ми е  определен за 14'03'2015. Въпроса ми е, дали ще успея да се вместя в онези 180 дни, които се полагат за 1 календарна година, и ако не- какво бихте ме посъветвали да правя- да пускам отпуска между болничните, или да си чакам да мина ТЕЛК /разбира се от чисто финансова гледна точка/. Това ми е трета бременност, предишната е преди 6 години, нямала съм прекъсване в трудовия стаж и винаги съм осигурявана на реална РЗ.

Последна редакция: пн, 18 авг 2014, 13:57 от mini_79

# 223
и да попитам здравните осигуровки още ли са 16.80 лв.?
и 3 години т.е. 36 месеца назад се плаща за да вземеш майчинство ?

а и на майки без никакъв стаж не се полага майчинство така ли ?

Последна редакция: пн, 18 авг 2014, 14:08 от ravvenr

# 224
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, бременна съм в 11 г.с, но в края на юли прокървих и от тогава мис е наложи да съм в болнични. Реално от 29.07 имам три дни за гледане на дете /защото гинеколожката ми нямаше приемни часове тогава и не можа да ми издаде болничен и го направи лл/, а от 1.08 съм в едномесечен през ЛКК. Термина ми е  определен за 14'03'2015. Въпроса ми е, дали ще успея да се вместя в онези 180 дни, които се полагат за 1 календарна година, и ако не- какво бихте ме посъветвали да правя- да пускам отпуска между болничните, или да си чакам да мина ТЕЛК /разбира се от чисто финансова гледна точка/. Това ми е трета бременност, предишната е преди 6 години, нямала съм прекъсване в трудовия стаж и винаги съм осигурявана на реална РЗ.

Според мен няма да ти стигнат едва няколко дни - 4-5 по груби сметки. Най-лесно ще е да си пуснеш платен отпуск и няма да ти повлияе негативно на бъдещото обезщетение.

и да попитам здравните осигуровки още ли са 16.80 лв.? - да
и 3 години т.е. 36 месеца назад се плаща за да вземеш майчинство ? - не за да вземаш майчинство, а за да има здравноосигурителни права

а и на майки без никакъв стаж не се полага майчинство така ли ? - отново - не; за да взема майката майчинство е нужно да има поне 12 месеца осиг. стаж през живота си и да е осигурена към момента на излизане в болничен за бременност и раждане

Общи условия

Активация на акаунт