Майчинството счетоводно-61

• 38 403
  • 758
  •   1
Отговори
# 195
След раждането се издава.

# 196
  • София-Младост
Благодаря! Само не разбрах кога го издава? Кога да отида да го взема?
След като родиш му се обади, за да знаят че си преносила и да напишат болничният лист. Може и някой друг да го вземе.

# 197
Благодаря!
Издава се от АГто, а ходи ли се допълнително на лекарска комисия? Питам защото ще ми бъде издаден на 11.09, а аз на 12.09 заминавам за чужбина. Ако трябва да запазвам час по от рано за комисията. Не разбрах само за тези 30 дневните по време на бременността ли се ходи на комисия.

# 198
  • София-Младост
Благодаря!
Издава се от АГто, а ходи ли се допълнително на лекарска комисия? Питам защото ще ми бъде издаден на 11.09, а аз на 12.09 заминавам за чужбина. Ако трябва да запазвам час по от рано за комисията. Не разбрах само за тези 30 дневните по време на бременността ли се ходи на комисия.

Няма ЛКК по време на бременост и раждане. Първият е за 45 дни преди темин, дните са в един болничен лист, издава се ог АГ следил бремеността. Ако има преносване вече обясних, раждаш, информираш лекаря, че си преносила, той издава болничният. Преди да родиш никой няма да издаде болничен за преносване...защото не се знае броят на дните.

# 199
  • сф
благодаря, Lady Brinne.
мислех, че нищо няма да получавам.

а къде и как мога да проверя по колко приблизително ще са ми болничните и после майчинството през първата година? в НОИ някъде мога ли да се обадя, или къде може някой да ме консултира лично или онлайн? ще си платя естествено...

# 200
Благодаря, Ала-Бала! Страхотна си! newsm51

# 201
  • Варна
Благодаря, Lady Brinne!   bouquet
Тъкмо си мислех, че няма оправяне с тея документи, а се оказа, че още с третия болничен ще оправя всичко до годинката.

# 202
  • В полите на Пирин планина
благодаря, Lady Brinne.
мислех, че нищо няма да получавам.

а къде и как мога да проверя по колко приблизително ще са ми болничните и после майчинството през първата година? в НОИ някъде мога ли да се обадя, или къде може някой да ме консултира лично или онлайн? ще си платя естествено...

Ако 2200 лева ти е било брутното възнаграждение по трудов договор максимално скоро си пуснеш неизползвания платен отпуск, т.е. прекратиш настоящия отпуск за гледане на дете, то ще получаваш по груби сметки около 1200 лева обезщетение за 410-те дни. Ако имаш ПИК код от НОИ и си видиш подробно осигурителните доходи по месеци може и сама да си изчислиш в някой калкулатор.

Благодаря, Lady Brinne!   bouquet
Тъкмо си мислех, че няма оправяне с тея документи, а се оказа, че още с третия болничен ще оправя всичко до годинката.

Не, грешиш. С третия болничен лист се получава обезщетение до 135-тия ден, считано от 45 дни преди термин. След тяхното изтичане се подава Приложение 2 , което е за периода от 136-410 дни.

# 203
Здравейте! Бях писала преди няколко дни, че съм втора година по майчинство и отново съм бременна, и тук ме "светнахте" за т.нар. застъпено майчинство. След няколко дни размисли и сметки реших да го прекъсна и до първия болничен да ползвам платен отпуск, а майчинството да прехвърля на таткото. Тук излезе "ново 20" - таткото е самоосигуряващо се лице и не внася осигуровки за болничан и майчинство. Имам ли право в такъв случай да му ги прехвърля? Едната баба се води на договор и знам, че на нея със сигурност може, но ме интересува за таткото.

# 204
Здравейте! Бях писала преди няколко дни, че съм втора година по майчинство и отново съм бременна, и тук ме "светнахте" за т.нар. застъпено майчинство. След няколко дни размисли и сметки реших да го прекъсна и до първия болничен да ползвам платен отпуск, а майчинството да прехвърля на таткото. Тук излезе "ново 20" - таткото е самоосигуряващо се лице и не внася осигуровки за болничан и майчинство. Имам ли право в такъв случай да му ги прехвърля? Едната баба се води на договор и знам, че на нея със сигурност може, но ме интересува за таткото.

Не може на бащата, щом не внася осиг. вноски за фонд ОЗМ.

# 205
Здравейте момичета искам да се допитам до вас тъй като ме вълнува един въпрос.В момента съм бременна в 5г.с. след ин витро, в болничен съм от деня на пункцията (21.07) който изтича на 19.08., тъй като се водя рискова бременност съм решила да съм в болничен живот и здраве през цялата бременност, но тези полагащи се 180 дни няма да ми стигнат в никакакъв случай.До колкото знам периода до 12г.с. мисля че беше май не се водя за бременна (и няма как да ме приемат в болница) и при първата бременност като ми свърши тоя болничен докато си навърша седмиците си се водех на работа.Дали има някакъв друг вариант който мога да приложа сега?Сблъсквали ли сте се с този проблем?Дано съм обяснила разбираемо.

# 206
Благодаря! Само не разбрах кога го издава? Кога да отида да го взема? -Носите си винаги копие на болничните листове при посещение при доктор. Издава се след като Ви изпишат от болницата и издадат болничния лист за раждане, и преди да се занесе същия на работодателя... Simple Smile

# 207
Не може на бащата, щом не внася осиг. вноски за фонд ОЗМ.
[/quote]

Мерси! Значи ще е бабата.

# 208
Здравейте вече съм майка на страхотна принцеса ,въпросът към Вас мами е: вече внесох в лич. състав болничния от болницата след раждането ,но не съм писала никакви декларации ,трябва ли незнам какви?Освен това наведнъж ли ще ми бъде изплатен 45 дневния болничен или не?

# 209
Здравейте вече съм майка на страхотна принцеса ,въпросът към Вас мами е: вече внесох в лич. състав болничния от болницата след раждането ,но не съм писала никакви декларации ,трябва ли незнам какви? - с този болничен - не; с последния болничен лист се попълва Приложение 1Освен това наведнъж ли ще ми бъде изплатен 45 дневния болничен или не? - изплащат се месец за месец

Общи условия

Активация на акаунт