Майчинството счетоводно-61

• 38 357
  • 758
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте
Аз отново имам въпрос, ако нямате нищо против
Имам болничен за 45 дни преди термин издаден не от наблюдаващия ми гинеколог, а от нейна колежка, тъй като моята АГ излезна в отпуска. Акушерката каза че това не е проблем и ми го написа от името на другата лекарка. Навсякъде пише че трябва да е издаден от гинеколога проследяващ бременноста. Знам че може да се издаде със задна дата, но казаха че няма нужда да ми се бави болничния и го написаха.
Сега се чудя има ли вероятност да бъде върнат от НОИ?
Благодаря

# 286
Предния ми болничен е от друг лекар, поради същата причина. В НОИ ми го приеха и изплатиха. Спокойно  Hug

# 287
Предния ми болничен е от друг лекар, поради същата причина. В НОИ ми го приеха и изплатиха. Спокойно  Hug

Благодаря ти! Ама болничен преди 45 дневния или 45 преди термин за по-голямото ти дете? Щото основанията са различни, едните са за вр. нетрудоспособност за общо заболяване, другия е вече основание бременност. Аз от преди 45 дневния също имам от ЛКК и др. лекар, те не са проблем.

# 288
Болничния преди 45 дневния. Не знаех, че има различни правила, но и щом са ти казали, че няма проблем едва ли са те подвели(надявам се).

# 289
  • Пловдив
Имам болничен за 45 дни преди термин издаден не от наблюдаващия ми гинеколог, а от нейна колежка, тъй като моята АГ излезна в отпуска.

Нямаш повод за притеснение.

# 290
  • Благоевград
Привет! Много ще съм благодарна, ако някой може да ми отговори на няколко въпроса, които живо ме вълнуват. Преди 2 седмици  разбрах, че съм бременна за трети път, голяма мъка беше да реша какво да правя, но в крайна сметка решихме да запазим бебето. Та сега следват много въпросителни- двете ми  деца са породени, като тогава си взимах майчинство, тъй като имах трудов стаж преди да забременея. От тогава обаче не съм работила, а си стоя вкъщи, да си гледам децата и сега като забременях отново се опасявам, че нещата няма да стоят по същия начин. След като нямам трудов стаж, съответно и осигуряване през последните 3 години (откакто свърши майчинството за второто дете), само на социалното майчинство от 100 лв. за 1 г. ли мога да разчитам или има някаква вероятност да се възползвам от 2 г. майчинство? В страницата на НОИ четох разни неща, но честно да си призная, не ми стана много ясно. Може ли някой да ме регистира, като работник, да си внеса няколко осигуровки и да се възползвам от майчинството, защото, доколкото помня, пишеше, че трябва да имам 12 месеца трудов стаж, без значение дали е прекъснат или не и към датата на излизане в отпуск по майчинство 45 дни преди термина да се водя на работа. Другият ми въпрос е, може ли таткото да излезе майчиство, той има много години непрекъснат стаж, но през последните 6 месеца не е осигуряван, защото напусна работа и замина в чужбина? И сега като и двамата се водим безработни на какви други помощи имаме право? Благодаря!

# 291
  • Пловдив
МамаНат,че кой ти каза,че нямаш стаж?Имаш си.Намери фирма,да те назначи преди 45 дневния ти и ще взимаш 2 г по 340 лв на месец.Също може и по-рано и да взимаш болнични по време на бременността
Таткото може да поеме обезщетението след 6 я месец на бебето,но него също трябва да го назначат някъде на работа.Като безработен не може.
Специално помощи,че сте безработни няма.Прочела си за 100 те лв социал,ако си останеш безработна.Знаеш за детските,еднократната за раждане.Може да опиташ за помощи за отопление

# 292
  • Благоевград
Елфита, много ти благодаря  smile3525 Сега се сетих, че и майките -студентки също получаваха някаква прилична сума от около 3000 лв. еднократно, та се питам, дали не мога да запиша една магистратура тия дни, тъкмо от утре започва срока за подаване на документи в нашия югозападнал университет? Едното с другото има ли връзка?

# 293
  • Пловдив
Майка,която е студентка редовно обучение и с бебе до 6 м,получава 2880 лв еднкратно
Магистратура става,да

# 294
  • Благоевград
Елфи, много, много ти благодаря, направо ме освежи с тези хубави отговори Simple Smile А възрастово ограничение за майките- студенти, надявам се няма Simple Smile

# 295
  • Пловдив
А възрастово ограничение за майките- студенти, надявам се няма Simple Smile

Няма.Споко

# 296
  • Благоевград
А възрастово ограничение за майките- студенти, надявам се няма Simple Smile

Няма.Споко

Златна си   bouquet

# 297
Здравейте аз съм ЗП но от май прекратих дейност,преди два дни установихме че съм бременна и от септември ще започна дейност отново,та след колко време мога да си пусна болничен за рискова бременност.Благодаря предварително!

# 298
Имам 9 месеца стаж на 8 часа осигурявана на минималната заплата,след това 1 месец на 420 лв.  на 8 часа .После 4 месеца на борсата ,след това 4 месеца и няколко дена  на 8 часа на  минималната заплата и накрая 4 месеца и няколко дена на 8 часа на около 500лв осигуровки и сега ще ходя за 4 месеца на борсата и след това сама ще си внасям осигуровки,докато изляза в майчинство.Какви осигуровки трябва да си внасям за да вземам 340 лв. майчинство.На каква заплата да се осигурявам?

# 299
http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php
Напиши си по дати всичките неща и си поиграй с цифрите за последните месеци, докато нагласиш така че накрая да получаваш 340.

Общи условия

Активация на акаунт