Майчинството счетоводно-61

• 38 239
  • 758
  •   1
Отговори
# 420
  • София-Младост
Ако звънна в НОИ дали ще ми дадат информация по телефона във връзка с неизплащане на майчинство или трябва лично да отида до там. Става въпрос за следното: На 08.08. 2014 ми изтече последния болничен издаден от педиатъра за дъщеря ми, който ми го изплатиха в средата на август. Вземам и половин майчинство и за второто си дете, последно за август, навършва днес две години. Във вторник имам превод за голямото дете, но не и за малката (остатъка от 8 август до 31). Счетоводителката твърди, че е подала всичко необходимо. Чудя се проблем ли има или ще направят превод чак другия месец. Сега погледнах в справката, въобще не ми се обработва майчинство за август.
Ти кога подаде прил.2 за обезщетението от 135-410 дни до работодателя? И кога го е предала счетоводителката в НОИ, датата може да се види в ПИК в сайта им. От втората дата брои 15 календарни дни, най-късно тогава ще стане плащането.

# 421
Сутринта ми показваше последно представени документи юли, не помня датата, сега ми излиза вече 03.09.2014. Явно са почнали да обработват.
Аз не попълвам никакви документи, понеже сега живея в друг град. Всичко движи майка ми и счетоводителката и за това не знам кога е попълнено  прил.2 за обезщетението.
Извинявам се, че прибързах с въпроса.

Благодаря много, дами     bouquet

# 422
  • Бургас
Здравейте,
Със сигурност е дискутирано, но да попитам и аз - искам да ползвам неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8 г. възраст, но детето ще посещава детска градина. Възможно ли е или трябва да я спра от градината?

# 423
  • София-Младост
Здравейте,
Със сигурност е дискутирано, но да попитам и аз - искам да ползвам неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8 г. възраст, но детето ще посещава детска градина. Възможно ли е или трябва да я спра от градината?
Ползвате отпуска, а детето си ходи на градина.

# 424
  • Бургас
Здравейте,
Ползвате отпуска, а детето си ходи на градина.

Благодаря за бързия отговор!

# 425
Здравейте със следното питане: влизат ли в брутния месечен доход, изискващ се за удостоверяване правото да се вземат детски надбавки обезщетенията по чл. 224, ал.1, чл.220, ал.1, чл.222, ал.1? Благодаря предварително.

# 426
  • София-Младост
Здравейте със следното питане: влизат ли в брутния месечен доход, изискващ се за удостоверяване правото да се вземат детски надбавки обезщетенията по чл. 224, ал.1, чл.220, ал.1, чл.222, ал.1? Благодаря предварително.
Да.

# 427
Благодаря!

# 428
  • Варна
Здравейте, трябва да попълня молба за детски надбавки, но съм с породени деца и работодателят ми издаде служебна бележка за нулев доход за миналата година. Имам ПИК код от НОЙ, но незнам коя сума да попълня - там, където пише месец на плащане или датата на получаване? И за някои месеци имам по два превода примерно. Заедно ли трябва да ги смятам? Благодаря!

# 429
  • Пловдив
Здравейте, трябва да попълня молба за детски надбавки, но съм с породени деца и работодателят ми издаде служебна бележка за нулев доход за миналата година. Имам ПИК код от НОЙ НОИ, но незнам коя сума да попълня - там, където пише месец на плащане или датата на получаване? от справка получени обезщетения,гледаш графа изплатено обезщетение.И за някои месеци имам по два превода примерно. Заедно ли трябва да ги смятам? да,събираш ги щом имаш два превода в един месец.ако преводите са през месец август,в декларацията ги пишеш за август.независимо,че могат да се отнасят за месец юли Благодаря!

# 430
Здравейте,детенцето ми навършва 2 години в началото на следващия месец.
Искам да попитам  дали мога да си пусна платен отпуск (натрупаните 40 дни за двете години) и след това да изляза във 6 месечния неплатен за отглеждане на дете до 8 г. възраст . Или трябва да е обратното? И в  случай,че напусна след изтичане на майчинството по взаимно съгласие,работодателя длъжен ли е  да ми изплати натрупаните 40 дни за двете години или има вариант да ми откаже?Благодаря за отговорите Ви

# 431
  • Пловдив
Здравейте,детенцето ми навършва 2 години в началото на следващия месец.
Искам да попитам  дали мога да си пусна платен отпуск (натрупаните 40 дни за двете години) и след това да изляза във 6 месечния неплатен за отглеждане на дете до 8 г. възраст . да,можеш първо платения и след това неплатения.имаш още 5 м неплатен,които може да ти прехвърли бащата  Или трябва да е обратното? И в  случай,че напусна след изтичане на майчинството по взаимно съгласие,работодателя длъжен ли е  да ми изплати натрупаните 40 дни за двете години или има вариант да ми откаже? трябва да ги плати Благодаря за отговорите Ви

# 432
Благодаря за отговорът Ви

# 433
аз имам едно въпросче - при положение, че бащата работи на трудов договор в дадена фирма /на 4 часа/, но отделно се води собственик и управител на собствена фирма, може ли да се ползва отпуска за бащинство и дали ще са проблем неплатени осигуровки в собствената фирма, при положение, че се плащат в другата фирма ?

# 434
Здравейте,  момичета  Hug
Имам следния въпрос,търсих отговор, но не съм много сигурна. 

В началото на август се върнах на работа ( в момента ползвам натрупаните отпуски) след майчинство и отглеждане на дете до 2 год възраст. В момента съм бременна в 15 г.с. и ми предстои да изляза в майчинство отново към средата на януари. До тогава ще съм на работа.
Искам да попитам в този случай как ще се изчислява майчинството? За последните 6 месеца ясно, че върху осигурителния, а предишните 12 месеца, дали върху тези 340 лв, които получавах  или отново ще се взима предвих дохода ми. 

Благодаря ви предварително bouquet

Общи условия

Активация на акаунт