Майчинството счетоводно-61

• 38 266
  • 758
  •   2
Отговори
# 600
  • София
Смехорана, след като доходът е по-висок, то нямате право на тази помощ...мисля, че е 150лв.
Благодаря! Решението е да се помоля да ми продължат договора докато родя или някой познат, за който не се сещам в момента да ме осигурява...

# 601
Здравейте,
да попитам следното: в момента ползвам 180-дневния болничен, който ми се полага по време на бременността, но между последния ден на 180-дневния болничен и 45-дневния преди термина ще имам "дупка" от 4 дни.
Сега болничните, които ми се изплащат от НОИ, са от 18 месеца от началото на 180-те дни. Ако се върна на работа за 4 дни, как ще се промени осигурителния ми доход (за 6-те месеца какви данни ще вземат)? Дали ще се ползва информация за бъдещите ми болнични от преди 180-те дни, или от тези 4 дни-назад?
Мерси предварително!  Hug

# 602
Много не разбрах въпроса, но 4те дни ще се вземат на база трудовото ти възнаграждение за съответния месец, за 6те месеца период на болничен, ще се вземе базата, от която ти е изчислен болничният-той е 80% от нея, за майчинство-90% от нея, за останалите 12 месеца-според осигуровките ти.

# 603
Здравейте, предварително се извинявам за глупавия въпрос, но за първи път по това време на месеца не съм свършила тази работа -срокът за Декл. 1 до 25-то число означава 25-то число включително, нали  Embarassed т.е ще мога да ги подам утре?
Благодаря предварително   bouquet

# 604
  • София-Младост
Здравейте, предварително се извинявам за глупавия въпрос, но за първи път по това време на месеца не съм свършила тази работа -срокът за Декл. 1 до 25-то число означава 25-то число включително, нали  Embarassed т.е ще мога да ги подам утре?
Да.

# 605
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Да.

# 606
Мерси много, момичета  Hug

# 607
Благодаря за отговора по моето питане и изобщо, че отговарящите сте така мили да помагате с въпросчетата ни!  Hug

# 608
  • София
Здравейте!

Четох разни мнения по въпроса, който искам да ви задам, но пак не ми е съвсем ясно, за тове се обръщам към вас.

Работя в бюджетно предприятие. От 1 ноември на всички ще се полага работно облекло. От 1 декември трябва да излезна в 45-дневен болничен преди раждане. На мен полага ли ми се такова облекло или не. На някой места пише, че ми се полага, тъй като към датата на полагането му съм на работа, а и никой не знае дали аз ще използвам цяла година майчинството си или не, и съответно срока му на  износване би трябвало да се увеличи.
Другия вариант, за който четох е, че не ми се полага такова работно облекло.
Аз лично живот и здраве планувам да си пусна натрупаната отпуска за периода на майчинство някъде от юни 2016г, а реално на работа да се върна от септември 2016г., през октомври 2016г. пак ще се полага работно облекло, което мога да получа без проблем. Ако някой може да ме посъветва как да постъпя ще съм много благодарна. Да настоявам ли за работно облекло сега и срока на износването му да се удължи или да не ми дават такова и да изисквам такова при завръщането ми.

# 609
ако служител е в период на предизвестие може ли да му се пусне служебна бележка, че още се води на работа?

Т.е. ако за целия месец март 1-31 март тече предизвестие и се поиска бележка с дата 29 март, че се води на работа лицето дали ще му се признае, че е все още на трудов договор.

# 610
  • София-Младост
ако служител е в период на предизвестие може ли да му се пусне служебна бележка, че още се води на работа?

Т.е. ако за целия месец март 1-31 март тече предизвестие и се поиска бележка с дата 29 март, че се води на работа лицето дали ще му се признае, че е все още на трудов договор.
Ако към датата на издаване на бележката ТД не е прекратен, значи лицето се води на работа към конкретната дата.

# 611
Ала Бала писах ти по-подробно лично съобщение.

# 612
Незнам дали тук трябва да си задам въпроса ,но не открих темата за месечните надбавки.
След като вече съм подала документи за детскитте,но имаме и нов член на семейството,какво трябва да подам - само акта на детето ли?Нещо такова ми се върти ,но да не ми искат и още нещо ?

# 613
  • Пловдив

Акта+бележката за ваксинките.Бел за доходите,не,ако имаш молба,която в момента е валидна.

# 614
Здравейте, момичета! Виждам, че има търпеливи и компетентни сред васи, които отговарят изчерпателно на зададените въпроси. Затова се престраших и аз да попитам нещо, което ме вълнува. Какво майчинство ще получавам през първата година, след като ме осигуряват на 400 лева. Не съм наясно как се смята. Предполагам, че първо се изважда сумата на осигуровките и после се изчислява, но... Моля ако някоя от вас може да ми напише цифром изражението на майчинството ми през първата година колко ще е. Благодаря предварително. Освен това бях мярнала някъде, че не може да бъде по-малко от минималното, тоест 340 лв. Има ли нещо вярно в това?

Общи условия

Активация на акаунт