Майчинството счетоводно-61

• 38 133
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
Добро утро!Имам въпрос:бременна съм в пети месец,последните години не съм работила.Утре на 01.10 ще ми пуснат трудов договор.Може ли веднага на 02.10 да си взема болничен и така до края на бременността и платен ли ще ми бъде той?Много благодаря предварително.Simple Smile

# 661
  • София
Момичета, включвам се и аз с въпрос.
Майчинството за първата година се изплаща от Нои, нали така? Не от работодателя на датата, на която ми го е плащал досега?
Точни ли са с преводите?

# 662
Добро утро!Имам въпрос:бременна съм в пети месец,последните години не съм работила.Утре на 01.10 ще ми пуснат трудов договор.Може ли веднага на 02.10 да си взема болничен и така до края на бременността и платен ли ще ми бъде той?Много благодаря предварително.Simple Smile
Ако имаш необходимия стаж,натрупан преди това, може да си пуснеш болничен. Изчакай един ден от назначаването да мине и го пусни.  Peace
Момичета,имам въпрос:пуснат ми е първи болничен-14дни и ако изтича на определена дата,НЕ ме викат на следващият ден,а на последващият за продължаване...-това не е ли проблем!?Няма ли да ми остане празен ден,аз неискам да има прекъсване между болничните,а доколкото съм запозната със задна дата ня се пуска болничен...
Няма значение,спокойно! На мен понякога ми го дават с 3-4 дена по-късно,но със задна дата. Няма да има дупка между двата.  Peace

# 663
Имам една година и три месеца стаж+две години от предишно майчинство,това достатъчно ли е?

# 664
  • В полите на Пирин планина
Имам една година и три месеца стаж+две години от предишно майчинство,това достатъчно ли е?

Да. Нужно е да имаш поне 12 месеца осиг. стаж.

# 665
  • София
Момичета, включвам се и аз с въпрос.
Майчинството за първата година се изплаща от Нои, нали така? Не от работодателя на датата, на която ми го е плащал досега?
Точни ли са с преводите?

Да. Между 1во и 5то число всеки месец получаваш парите.

# 666
Момичета, здравейте.
Бихте ли ми помогнали - детето ми става на годинка на 27 октомври, и от 1 ноември тръгва на ясла, аз в същото време излизам на работа.
1. Какви документи трябва да подам в НОИ?
2. Имам ли право на 1\2 от майчинството през втора година - 170 лв? и ако - да, какви документи трябва да подам в НОИ?
3. Мога ли да се върна в майчинство през това време? (ако например детето няма да се адаптира в ясла Sad )

Предварително много мерси за отговори!

# 667
  • София-Младост
Момичета, здравейте.
Бихте ли ми помогнали - детето ми става на годинка на 27 октомври, и от 1 ноември тръгва на ясла, аз в същото време излизам на работа.
2. Имам ли право на 1\2 от майчинството през втора година - 170 лв? и ако - да, какви документи трябва да подам в НОИ?
3. Мога ли да се върна в майчинство през това време? (ако например детето няма да се адаптира в ясла Sad )

Кога ти изтичат 410 дни от първият болничен?
1. В НОИ нищо, подаваш ги до работодателя, а той в НОИ.
2. Да, имаш, прил.4
3. Да можеш, но ако го отпишеш от ясла.

# 668
Добър ден.миналата седмица бях на преглед и от толкова вълнение забравих да попитам доки,като ми изтече 7 дневния болнични ,след колко време мога да си взема нов?

# 669
Момичета, здравейте.

Кога ти изтичат 410 дни от първият болничен?
1. В НОИ нищо, подаваш ги до работодателя, а той в НОИ.
2. Да, имаш, прил.4
3. Да можеш, но ако го отпишеш от ясла.

410 ми изтичат на 21 октомври. Сега се замислих, че може би трябва да подам някаква декларация, за тези дни от 21 октомври до 1 ноември, че продължавам майчинството?

# 670
  • София-Младост
rus_girl
Трябва да си подадеш молба, че ще ползваш отпуска по чл.164 от 21.10., както и прил.3 за самото обезщетение. Считано от 01.11.в тридневен срок подаваш прил.12, за дда ги уведомиш, че прекратяваш отпуска по чл.164 КТ и подаваш и прил.4, за да ти изплащат 1/2 обезщетение.

# 671
Здравейте,

Преди време бях писала в темата, че в момента съм прехвърлила втората година на моята майка. От утре дъщеря ми тръгва на ясла. Въпросът ми е - възможно ли е тя да продължи да получава обезщетението /170 лв/ - само декларация за промяна на обстоятелствата ли трябва да подаде?

# 672
  • София-Младост
Здравейте,

Преди време бях писала в темата, че в момента съм прехвърлила втората година на моята майка. От утре дъщеря ми тръгва на ясла. Въпросът ми е - възможно ли е тя да продължи да получава обезщетението /170 лв/ - само декларация за промяна на обстоятелствата ли трябва да подаде?

Не може тя да получава 50% обезщетение. Само декларация, а вие прил.4 за обезщетението до 2г. възраст на детето.

# 673
  • Варна
Предварително се извинявам ако въпросът ми го има, но напоследък изоставих форума.

На коя дата се изплаща майчинството и за кой месец/текущия или предходния/?

# 674
  • В полите на Пирин планина
Предварително се извинявам ако въпросът ми го има, но напоследък изоставих форума.

На коя дата се изплаща майчинството и за кой месец/текущия или предходния/ - за предходния месец в началото на текущия?

Общи условия

Активация на акаунт