Студенти в UK - 2

• 73 201
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Някой знае ли на летището в Станстед има ли къде да се полегне малко?Имам предвид не легла:)) а по меки дивани.Защото взех билет за моята девойка след Нова година от Пловдив до там.Самолета пристига в 22.30 а първия автобус и е в 9 часа?И опасно ли е да се стои на летището цяла нощ?

# 616
  • София
slavei4e, защо не проверите хотелите в близост до това летище и да вземете стая на детето за вечерта? Ще струва пари, но ще й е далеч по-удобно, ще може и да се изкъпе, и да си измие зъбите, а и да хапне нещо на бара, а сутринта може и да закуси.

# 617
  • Пловдив
Hали целта е да излезе  пътуването по евтино.

Последна редакция: пт, 10 окт 2014, 11:08 от slavei4e

# 618
  • София
Славейче, ние сега два пъти нощувахме на Станстед на път за и от Гласгоу. Реално, точно до летището има голям лъскав хотел, мисля, че Радисън, и само костюмари се запътваха натам  Laughing

А летището нощем се превръща в една голяма спалня  Mr. Green Дори и на местните им е явно скъпо както да ползват нощувки, така и таксита по нощите, и който е с ранен полет, идва вечерта и се просва на летището да спи буквално на вратите за терминалите, на пода. Много хора и децата си бяха взели. На пода, защото седалките са много, много малко. Но и по седалките спят.
Врътката за по-луксозно спане там е следната - Коста кафе. Има в кафето множество диванчета и нека към 22.30-23 ч да не се свени и да заеме диванче в кафето - колкото по-закътано и по-меко, толкова по-добре. А когато й се доспи, слага багажа под главата за възглавница и се опъва смело на диванчето. Мисля, че декември ще бъде задължително да си носи спален чувал да се завие, защото ние през септември ако нямахме, щяхме да измръзнем - студено летище е.
В кафето може въобще да не се консумира, никой не те гледа в ръцете  Peace Те са свикнали, че ги ползват за спалня и се отнасят безкрайно толерантно към спящите вътре. Към 5 ч. сутринта те будят много любезно, за да изчистят кафето.

Зная, че този вариант за сама девойка звучи малко десперадо, но това е единственият начин да се пренущува на Станстед малко по-комфортно и евтино. Но нищо опасно няма. Цяла нощ навсякъде щъка охрана, ченгета и освен това - онези, страшните полицаи с оръжия като от филмите  Laughing Лица, които да не са пътници или обслужващ персонал, не сме забелязали да се навъртат, както и пияни. Ако се запознае с някой друг млад човек или двойка, ще й бъде хем не толкова скучно, хем ще може да мръдне до тоалетна или магазинче (има 2 денонощни магазинчета там, от които човек може да си вземе нещо за хапване и вода на съвсем сносни цени).

# 619
  • Пловдив
Sandalka много ти благодаря за отговора.Направо камък ми падна от сърцето много ме успокои.Жива и здрава да си.

# 620
Hали целта е да излезе  пътуването по евтино.
Дано не дадете после повече паpи за лекаpства.

# 621
  • някъде из облаците
Славейче много често голямата спеше по летищата. Така е с ранните полети, първата  година преди Коледа 2 нощи спа на Хийтроу - ако си спомняте, летището беше затворено почти седмица. След една екскурзия от университета, от Берлин, почти цялата група бяха останали на летището за сутрешния влак, пък полета на изиджет от Гетуик е в 6 сутринта и няма нощен влак.  Така че, това си е нормално. Да е облечена подходящо, по-топли дрешки, както Сандалка ти е казала да не измръзне, със сигурност преди Коледа ще има доста хора по летищата. Аз за това се радвах, при малката до летището в Манчестър и такси може да си вземе, не е далеч, а има и нощни автобуси, но пък това лято дрема цяла нощ на Лутън, защото полетът беше в 7 сутринта. Беше си взела храна, филмчета на лаптопа докато изкара батерията и така. Това е чарът на студентския живот Wink.

# 622
И ние летим на 15 декември.  yes
Значи може да пием коледно кафе в Пловдив Wink
Разбира се, че може!!!

# 623
Миналата година ме достраша да оставя детето да спи на Станстед и си купих спокойствие срещу 170лв. за  нощувка в Радисън. Но и беше първо излизане сама от страната и не посмях да я оставя на летището. Оказа се почти безпредметно, защото беше станала в 3 часа, за да отиде да са оправя за полета.
За нас също първия рейс е в 5.10, но е безумно скъп а по-евтиния е чак в 07.00. Затова решихме да кацне във Франкфурт и там да си хване другия полет за Лондон в 06.30, за който тъй или иначе ще трябва да се приготви към 04.30.

# 624
Извинявам се, ако звуча невежо, но все пак купували ли сте двупосочен билет без фиксирана дата завръщане?
Става въпрос за билет София-Единбург-София, но все още незнаем кога ще приключат изпитите.

# 625
  • Там, където ме обичат
Извинявам се, ако звуча невежо, но все пак купували ли сте двупосочен билет без фиксирана дата завръщане?
Става въпрос за билет София-Единбург-София, но все още незнаем кога ще приключат изпитите.
Преди време питах една агенция за този вариант и ми отговориха, че цените и опциите зависчт от авиокомпаниите, но като цяло нефиксираната дата много оскъпява билета, по спомен поне два пъти.  newsm78

# 626
Извинявам се, ако се повтарям, но нямам много време да ви чета напоследък, но се натъкна на голям проблем. За да се регистрирам за IELTS, трябва личната ми карта да е валидна на изпита (6.12.), а тя изтича на (19.11) и аз ще успея да я сменя до тогава, но не ми позволява да се регистрирам сега. Знаете ли дали мога да си пусна бърза поръчка за няколко дни и да си направя нова карта преди 30.10, защото до тогава трябва да съм се регистрирала.  И колко ще ми излезе този лукс?

# 627
  • гр.София
Да, има експресна поръчка до 3 дни- УСПЕХ! Мисля, че беше 40 лева...

# 628
Извинявам се, ако се повтарям, но нямам много време да ви чета напоследък, но се натъкна на голям проблем. За да се регистрирам за IELTS, трябва личната ми карта да е валидна на изпита (6.12.), а тя изтича на (19.11) и аз ще успея да я сменя до тогава, но не ми позволява да се регистрирам сега. Знаете ли дали мога да си пусна бърза поръчка за няколко дни и да си направя нова карта преди 30.10, защото до тогава трябва да съм се регистрирала.  И колко ще ми излезе този лукс?

http://dbds.mvr.bg/Taksi_smetki/lichna_karta_pasport.htm

# 629
  • Там, където ме обичат
Момичета, моят студент не се е готвил специално за ИЕЛТС, защото нямаше нужда. Обаче имам една госпожица, на която ще й се наложи. Та да попитам, има ли сред вашите деца такива, които са се готвили сами, за да ми препоръчате учебници или сайтове за самоподготовка.

Общи условия

Активация на акаунт