IPL фотоепилатор Philips Lumea ви осигурява перфектно гладка кожа до 6 седмици!

• 51 430
  • 510
  •   1
Отговори
# 195

И аз, защото определено виждах разлика в израстването на космите при отделните процедури (фотоепилация) с един и същ апарат, като различните козметички също не бяха на едно мнение, относно връзката между месечния цикъл и ефективността на процедурите.
"Здравейте,

Не е препоръчително да правите IPL процедури по време на менструален цикъл, поради което следва да се съобразите с този период.

Поздрави,
Д-р Елмира Павлова
"

# 196
Д-р Павлова,включвам се и аз с въпрос относно бенки по тялото и безопасно ли е третирането на такива зони?
"Здравейте ,very,

Третирането на зони  с бенки, лунички, изпъкнали вени, по-тъмна пигментация, белези и кожни аномалии преди консултация с лекар е изключено. Това може да доведе до изгаряне и промяна на цвета на кожата, което би затруднило установяването на заболявания, свързани с кожата.

Поздрави,
Д-р Елмира Павлова"

# 197
Здравейте, запозната съм с IPL процедурите и ги прилагам. Проблемът според мен е, че едва ли не във всеки козметичен салон вече ги предлагат и е много трудно да се ориентираш кои са качествени, а кои "менте". Ако може да напишете нещо по този въпрос - как да се ориентираме, на кого да се доверим? И още един въпрос - русите косъмчета, това, което остава като мъх при мен не се повлиява от процедурите - така ли е при всички апарати и вярно ли е, че в такива случаи е по-добре да се прибегне към лазер?
"Здравейте,

Домашните фотоепилатори имат същата дълбочина на проникване като тези от професионалните козметични салони, а са доста по-изгодни от гледна точка на цената. Това ги прави много по-атрактивни и предпочитани. За разлика от лазера (диоден, александрит и рубинов), които има фиксирана дължина на вълната, технологията IPL използва серия от светлинни филтри, осигуряващи светлина с широк спектър от дължини на вълната, което позволява:

• да се подбере най-подходяща дължина на вълната в зависимост от цвета на кожата, цвета и дълбочината на косъма;
• да се премахнат космите по всички части на тялото - лице, ръце, мишници, гръб, крака, бикини, независимо от дълбочината на косъма;

За да е ефективна фотоепилацията е необходимо меланина да се намира в достатъчно количество в космения фоликул - т.е. колкото по-тъмен и плътен е косъма, толкова по-бърз и добър ще е ефекта. Светлинните лъчи с дължина на вълната около 700 нм се абсорбират най-добре от меланина, но за съжаление проникват на не повече от 1.4 мм в кожата, а прицелните клетки в космения корен са разположени на дълбочина 3-4 мм. Светлината с дължина на вълната около 100 нм прониква на достатъчна дълбочина в кожата, но се поглъща много слабо от меланина. Поради тази причина лазерите с дължина на вълната около 700 нм (рубинов, александрит и диоден) ще имат ефект при индивиди със светла кожа и тъмни, повърхностно разположени косми. Ако кожата е  пигментирана или ако космената луковица е по-дълбоко разположена ще се получи изгаряне с последващо формиране на пигментации. При по-ниска доза изгаряне няма да има, но епилацията ще бъде неефективна.

Поздрави,
Д-р Елмира Павлова"

# 198
Може ли да се използва за интимна зона и за премахване на нежелано окосмяване по врата?

# 199
Искам да попитам при хора с разширени вени може ли да се правят процедурите
Здравейте,                                                                   

IPL технологията използва светлинни емисии, които свиват разширените вени, което го прави ефективен и безопасен метод за лечение на това състояние. С помощта на светлинните импулси верикозните вени изчезват. Тъй като IPL прониква дълбоко в кожата, тя е по-ефективна от лазерната терапия. Пигмента в кръвта абсорбира светлината, преминаваща през кожата. Philips Lumea не е предназначен за лечение на разширени вени и няма да има ефект при вени, по-големи от 2 мм в диаметър и на 2 mm дълбочина.

Поздрави,
Д-р Елмира Павлова

# 200
Искам да попитам при хора с разширени вени може ли да се правят процедурите

Здравейте и мен ме вълнува въпроса за раширените вени, както и каква е  разликата между уреда за домашна употреба и професионалнити?

Здравейте, benite ,

Philips Lumea не се препоръчва за хора с разширени вени. Домашните фотоепилатори имат същата дълбочина на проникване като тези от професионалните козметични салони, но са  доста по-изгодни от гледна точка на цената. За разлика от лазера (диоден, александрит и рубинов), които има фиксирана дължина на вълната, технологията IPL използва серия от светлинни филтри, осигуряващи светлина с широк спектър от дължини на вълната, което позволява:
- да се подбере най-подходяща дължина на вълната в зависимост от цвета на кожата, цвета и дълбочината на косъма;
- да се премахнат космите по всички части на тялото - лице, ръце, мишници, гръб, крака, бикини, независимо от дълбочината на косъма;

Поздрави,
Д-р Елмира Павлова

# 201
Здравейте, от около 2 седмици проучвам уредите за фотоепилация в домашни условия и изчетох предишната подобна тема от 2013г.
Освен, че се надявам да спечеля, бих искала да ви попитам:
- IPL може ли да се прилага при хора с установен и лекуван базоцелуларен карцином, който не е в участък за епилация.
- до колкото разбрах, преди процедурата се изисква бръснене, това означава ли, че дори, когато има постигнато трайно обезкосмяване и трябва да се правят т.нар. "поддържащи процедури" участъците отново трябва да се бръснат.
Благодаря!  bouquet

Здравейте, Vikute,

Уредът може да се прилага в зони незасегнати от заболяването. Избръснете местата, които смятате да третирате, ако по тях има поникнали косми. В противен случай можете да замърсите уреда с косъмчета и прах, които съкращават живота на уреда.

Поздрави,
Д-р Елмира Павлова

# 202
Здравейте д-р Павлова,
Интересувам се уреда може ли да се ползва за обезкосмяване на всички зони? Също така съвсем безболезнен ли е или има усещане на парене по кожата? Колко дълготраен е ефекта на обезкосмяването с този уред?

Здравейте, моргана,

Уредът може да се използва за третиране на следните зони: лицето (горната устна, брадичката и бакенбардите) и тялото, включително краката, подмишниците, бикини линията, корема и ръцете.При правилно използване на уреда, процедурите са съвсем безболезнени. Трайността на процедурите зависи от индивидуалния растеж на косъма, но се препоръчва процедурите да се повтарят на всеки 4 до 8 седмици.
Поздрави,
Д-р Елмира Павлова

# 203
Здравейте! От скоро моя близка притежава Philips Lumea и е доволна засега. И тъй като виждам нагледен резултат се заинтересовах от възможностите за фотоепилация в домашни условия и мога да се доверя на продукта. На повечето въпроси, които имах, вече е отговорено в темата. Това, което ме интересува и не видях да е споменато, е колко време трябва да се зарежда батерията? Също така какъв е срокът на годност на уреда и зависи ли от броя и продължителността на използване?

Здравейте, ______Freya_______,
Пълното зареждане на батериите отнема до 1 час и 40 минути. Уреда се зарежда, когато индикаторът започне да свети в оранжево по време на работа, което показва, че батерията е изтощена и скоро зарядът й ще свърши. Напълно заредените батерии позволяват поне 370 импулса с интензивност на светлината 5.Зареждайте уреда докрай на всеки 3-4 месеца, дори когато не сте го използвали продължително време. Лампичката на уреда издържа до 40000 светвания.
Д-р Елмира Павлова

# 204
Здравейте! Моят въпрос е дали уреда може да се ползва от кърмещи жени Simple Smile

Здравейте, veronika66,

Уредът не трябва да се използва по време на бременност или кърмене.

Д-р Елмира Павлова

# 205
И аз се включвам ! Здравейте д-р Павлова,бих искала да Ви питам - влияе ли по някакъв начин уреда и третирането с него на татуирани зони? Може ли да се третира и да се прави след известно време татуировка на същото място или пък да се третира зона със прясна татуировка?
Поздрави

Здравейте, deneva.linda,

Уредът не трябва да се прилага върху татуирани зони,независимо дали татуровката е правена наскоро или преди време.
Поздрави,
Д-р Елмира Павлова

# 206
Разбрах, че при наличие на бенки или засилена пигментация на кожата не е препоръчително да се използва уреда. Това означава ли, че изобщо не може да се използва или просто трябва да се избягват участъците с бенки (ако да - на какво отстояние може да се ползва)?

Здравейте, chockolina,

Използването на уреда върху участъци с бенки и зони със засилена пигментация не е препоръчително. Това може да затрудни диагностиката на потенциално заболяване. Препоръчвам Ви да се консултирате със специалист преди да третирате тези зони. В зони без кожни образования е напълно безопасно да използвате уредът.

Поздрави,
Д-р Елмира Павлова

# 207
Здравейте д-р Павлова Simple Smile Искам да попитам, тъй като в следствие дългогодишно използване на епилатор, косъмчетата с които се боря изтъняха и сега врастват и положението сега е по-зле от преди, дали този тип фотоепилация би помогнал? Една приятелка ползва фотоепилатор (друга много хвалена марка) но не вижда кой знае какъв ефект, каза ,че били изтънели и понамалели.. Мен това изтъняване ме плаши, защото не пробиват. Правя редовно ексфолиране с какви ли не ексфолианти, явно кожата ми е по-плътна, по принцип не е суха дори напротив, което пък създава пъпчици, врастнали косъмчета. Лосиони трудно ми понасят, прекалено омазняват и почти не ползвам... Дайте съвет, много хора препоръчват лазерната епилация за окончателно премахване? Пред дилема съм това лято newsm78

# 208
Здравейте д-р Павлова,
Има ли някакви изисквания за космите преди епилация?
Трябва ли да бъдат обръснати преди да използваме IPL технологията? Има ли оптимална дължина на косъмчетата, за да бъде епилацията максимално ефективна?
Здравейте, eli321,

За оптимални резултати подгответе зоните, върху които ще използвате уреда, като  избръснете местата, които смятате да третирате. Почистете кожата и се уверете, че тя е напълно суха. Добре е да няма косъмчета по време на процедурите, защото те могат да замърсят фотоепилатора.

Поздрави,
Д-р Елмира Павлова

# 209
  newsm03
Здравейте, доктор Павлова,
има ли проблем уредът да се ползва при по-тъмна кожа и тъмни косми?!

Здравейте, valia_nana,

Philips Lumea работи ефикасно върху (естествено) тъмнорусо, кестеняво и черно окосмяване. При хората с по-тъмна кожа се препоръчват по-ниски нива на интензивността.

Поздрави,
Д-р Елмира Павлова

Общи условия

Активация на акаунт