БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-36

• 48 587
  • 768
  •   1
Отговори
# 540
Пюрета с краве масло се дават чак след навършени 8 месеца и въведено отделно краве масло.

# 541
И аз така знам и ми се видя странно, а пише на етикета 4 месеца ето например това http://ganchev.bg/bg/product/zelenchukovi-pyureta/piyre-ot-karto … -morkovi-i-cveklo нестига, че слънчогледово масло ами и краве масло.  Rolling Eyes

# 542
Многократно е писано, че упоменатата възраст на етикета указва степента на смилане, а не препоръчителната възраст за даване. Пюретата 4+ са най-финосмлени, 8+ съдържат по-едри парченца, 12+ са вече като манджа, с хапчици.

Четете етикетите, най-добре оригиналните, ако пюрето е вносно. И чак тогава си хранете децата.

# 543
Многократно е писано, че упоменатата възраст на етикета указва степента на смилане, а не препоръчителната възраст за даване. Пюретата 4+ са най-финосмлени, 8+ съдържат по-едри парченца, 12+ са вече като манджа, с хапчици.

Четете етикетите, най-добре оригиналните, ако пюрето е вносно. И чак тогава си хранете децата.

Това не го знаех , благодаря за разясняването  Blush значи продължавам да чета внимателно етикетите  ooooh!

# 544
mysti, katituu, благодаря ви за отговорите!   bouquet
А дали неприемайки твърда храна, отговаряща на едно хранене, бебето ще е с покрити хранителни нужди. И дали витамините и минералите в млякото само са достатъчни? Знам, че това е малко по-генерален въпрос, но се чудя колко да настоявам с беба. И още нещо - ако един зеленчук много й харесва, както се оказа с тиквата, колко често мога да й го давам? Сега гледам на 4-5 дни да давам нов, но си мисля, че ако й давам само това, което харесва, ще яде повече. Crazy

# 545
Млякото е напълно достатъчно за такова малко бебе, другото е да опитва нови вкусове.

# 546
Момичета, може ли да ми разясните, когато на етикета на пюре пише, че съдържа обезмаслено мляко, това някакво адапирано мляко ли е или сухо краве мляко. Извинявам се за глупавия въпрос, но синът ми е на кърма и съм много боса оносно адапираните млека.

# 547
  • Sofia
Нормално сухо  мляко си е. Общо взето май не съм чувала за пюрета с АМ. То и каши с АМ няма много.

# 548
Нормално сухо  мляко си е. Общо взето май не съм чувала за пюрета с АМ. То и каши с АМ няма много.
От млечните продукти съм давала само сирене и масло. В този случай мога ли да дам пюре със сухо мляко или трябва да съм въвела кисело и прясно мляко?

# 549
От млечните продукти съм давала само сирене и масло. В този случай мога ли да дам пюре със сухо мляко или трябва да съм въвела кисело и прясно мляко?
Пюре/каша с обикновено сухо мляко след годинката.
Кисело мляко дадох на 10 месеца

# 550
  • София
Мами, започнахме захранване с тиква - 7 дни, после картоф и тиква пак такава продължителност , а вчера дадох картоф и морков. Тъй като лекуваме запек - може ли само вчера и днес евентуално да дам морков, за да знам , че е захранен с него и е ок... без да го давам по дълъг период от време? Утре да си дам тиква пак с картоф,а след 5 дни да въведа пащърнак примерно?

# 551
  • filibeto-maina:)
Мами, започнахме захранване с тиква - 7 дни, после картоф и тиква пак такава продължителност , а вчера дадох картоф и морков. Тъй като лекуваме запек - може ли само вчера и днес евентуално да дам морков, за да знам , че е захранен с него и е ок... без да го давам по дълъг период от време? Утре да си дам тиква пак с картоф,а след 5 дни да въведа пащърнак примерно?
По добре въведи тиквичкa с мaлко морков, тиквичкaтa е от рaзхлaбвaщите, a зa дa се кaже че морковa е въведен нужно е поне по 1л.три -четри дни оргaнизмa дa го приемa зa дa се устaнови дaли реaгирa нa него.

# 552
Пюре/каша с обикновено сухо мляко след годинката.
Кисело мляко дадох на 10 месеца
Ами то 80% от пюретата съдържат мляко, за кашите да не говорим. То разнообразието съвсем намаля има по 1-2 смесени зелчукови пюрета които нямат мляко или масло от фирма, да се чуди човек какво да взема вече.
На някои да му се е случвало обрив около устата след каша Ганчев , обрива се за половин час и и минава? И пробали ли сте на Нестле каша готова в кутийка като сокче 250 мл. , пише готова за консумация да се пие с шише? Днес татко я е купил от метро за първи път я виждам.

# 553
  • София
 katituu ние се обривахме така от кашите. Само от тези сухите каши. Ние сме пробвали ХИП, Хумана , Ганчев бананова и се обриваше ужасно. Дадох му Ганчев готова от бурканчето и нищо му няма. Сега едно нашо приятелче има същия проблем от сухите каши и те минаха на тези от бурканчетата и нищо му няма.
Защо така се получава така и не разбрахме.

Аз сега давам суха на Хумана с глутен и не ми се обрива.

# 554
  • Северозапада
katituu, има много пюрета и каши без мляко. Аз купувах пюрета на ХИП, Гербер, Бебивита и имат доста видове без мляко и млечни. Каши без мляко или с АМ също има ХИП, Лактана (Тьопфер). Дъщеря ми е с непоносимост към млечни и четях всички етикети.

Общи условия

Активация на акаунт