БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-36

• 48 580
  • 768
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
На големия син третата му каша беше ориз с рожкови, мисля че съм я давала на 7-8 месеца.

# 571
Спанак,коприва кога се въвеждат?

10 месеца.

# 572
  • София
На големия син третата му каша беше ориз с рожкови, мисля че съм я давала на 7-8 месеца.

Благодаря. Аз имам брашно, което си консумирам аз. Кашата мисля е на Нестле, но не знам дали ще я използвам Simple Smile Госпожицата не е по ориза

# 573
До кога даваме АМ? Аз давам два пъти на ден към момента.Мисля поне до годинката да давам, грешно ли е?

# 574

Докогато иска детето.
Моят син пи Лактана Джуниър до навършването на 5 години и 2 месеца.

# 575
До кога даваме АМ? Аз давам два пъти на ден към момента.Мисля поне до годинката да давам, грешно ли е?

Разбира се, че не е грешно. Препоръчват мляко поне до 2-3 години.
Някои не дават АМ, а кисело мляко след годинката. Но по-добрият
вариант за детето е АМ.

# 576
По въпроса за млякото, синът ми е на 10 години и сутрин без прясно мляко не става, а вечер без кисело мляко не ляга Laughing
Та и аз се придържам към препоръката на Sourcherry, даваш мляко до когато иска детето Peace
Естествено, преди да въведеш киселото мляко си даваш АМ, това си го знаеш предполагам, ама аз да си кажа Simple Smile

# 577
Моят син е на 7 години и е пристрастен към киселото мляко под формата на айрян. Всъщност той сам смени формулата с чаши айрян, след като навърши 5 години.
Пие и сутрин, и на обяд, и вечер.

# 578
Момичета, помощ! Четвърти ден се опитвам да захраня бебо с картофено пюре, на 5 месеца точно започвам обаче е кошмар. Само като види лъжицата започва неистов рев, нищо не се получава. Не мисля, че е от пюрето, каквото и да му дам с лъжица почва да пищи. Какво да правя? Педиатърката всига рамене, вчера и звънях, каза да съм му сложела захар в пюрето  ooooh! разбира се не го направих, има много странни разбирания за захранването, каза за 10-тина дена да стигна 100-150мл, което ако продължава така няма как да се случи и след 2 месеца. Някакви идеи как се учи бебе, което досега само е сукало от шише да яде с лъжица?

# 579
Изчакай да минат няколко дни,да забрави лъжицата.Можеш да купиш други,шарени.Дай му  да си играе с лъжицата след няколко дни.

# 580
  • СОФИЯ
моето дете само се отказа от АМ,сега много трудно и "пробутвам "киселото мляко,пробвах с биисквити ,с овесени ядки,с плодове и пак се мръщи. най-много по половин кофичка на ден ,което според мен е крайно недостатъчно.тя е на годинка и месец .

# 581
  • Северозапада
*Mariana* Пробвай "Захранване, водено от бебето", но трябва да изчакаш поне 6 навършени месеца http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=626597.0;topicrefid=20

# 582
*Mariana* казали са ти, просто отложи захранването, явно детето не е готово.
Моето също пие АМ все още, 3 вечери пропусна, и мислех край и пак се почна, не знам докога ще е така. Но вечер и все още рано сутрин си иска млякото.

# 583
моето дете само се отказа от АМ,сега много трудно и "пробутвам "киселото мляко,пробвах с биисквити ,с овесени ядки,с плодове и пак се мръщи. най-много по половин кофичка на ден ,което според мен е крайно недостатъчно.тя е на годинка и месец .

Много е малко, да. Опитай с млечни каши, йогурти с плод, дуети и пр. млечни за бебета.

# 584
Момичета, помощ! Четвърти ден се опитвам да захраня бебо с картофено пюре, на 5 месеца точно започвам обаче е кошмар. Само като види лъжицата започва неистов рев, нищо не се получава. Не мисля, че е от пюрето, каквото и да му дам с лъжица почва да пищи. Какво да правя? Педиатърката всига рамене, вчера и звънях, каза да съм му сложела захар в пюрето  ooooh! разбира се не го направих, има много странни разбирания за захранването, каза за 10-тина дена да стигна 100-150мл, което ако продължава така няма как да се случи и след 2 месеца. Някакви идеи как се учи бебе, което досега само е сукало от шише да яде с лъжица?
слагай го на масата за да гледа как ядат другите около него, също му купи от детски лъжички силиконовите и му давай да си играе с нея, или го слагай да гледа пред телевизора за да не се концентрира в лъжицата Peace

Общи условия

Активация на акаунт