Отговори
# 360
И аз да се отчета, не пиша много често но не остава време. На последната ФМ се оказа, че бебчо е вече с три седмици напред и в 27г.с е 1300гр.  посъветаха ме да направя обременяване с глюкоза, та днес го направих и всичко е ок. Нямам гестационен диабет, резултатите са добри, но изследването е много досадно и отнема време. Заедно с него пуснах ПКК и тук вече имам притеснения. Излезнаха левкоцити 15,6 при норма до 10,5, което доста ме притеснява. Знам, че може да се увеличат по време на бременност но пък чак толкова....Има ли някоя мам с такива стойности и без инфекция? Пускала съм скоро микробиология и урина всичко е чисто...утре мисля да го повторя пак и да пусна ЦРП, пък да видим. То ако не е едно ще е друго, все ще има нещо за притеснение ooooh!
Моите бяха 11,8,но доки каза,че няма проблем.Всичко друго ми е в норма.

# 361
 scherifka и на мен ми се случиха две подобни случки, за които  никога не съм вярвала че ще станат. Едната беше в магазин, две момчета ме пререждат и едното от тях се обръща и казва - чакай прередихме момичето, а другото отговаря - тя е бременна ще чака. След което отговора ми беше " път на дамите"
А другата беше на опашка за храна, 7 човека пред мен, жената която продава закуските и тая зад мен се молиха на останалите 7 да ми направят път да мине напред че беше много горещо. Всички се обърнаха, едната жена беше с дете на около 3 -4 години, но никой не направи път. Принципно никога не съм искала път, място в автобус или други такива неща. Никога не тръгвам с мисълта че ще стигна по бързо и т.н. , но винаги съм правила път на бременни жени и сега ми е смешно направо.
За уроките - да наистина църквата отрича червени конци, сини очи и други подобни, но .... както казахме всичко е в главите ни. Някои вярват в това други в друго, важното е да се чувстваме добре и спокойни Simple Smile

# 362
 Има три органа, които продължават да растат до края на живота ни - стъпалата , носа и ушите  Laughing
..факт ...на много жени им се случва осезателно през бремеността това за стъпалата ..естествено има и изключения ..моите порастнаха с номер през първата бременост и до сега са така ...за по натам -ще се усети  Simple Smile

У наше село никой не прави реверанси на бременни или възрастни ...чакаш си на опашки ,които тук са километрични, висиш си в трамвая ...то бременни и с по 5-6 чавета на всяка крачка ..аз сега се дразня много от тези мами с количките , особено с двойните ,дето се движат сякаш града работи за тях ...в магазините като застанат на пътеката и няма минаване ...дано не стана и аз такава де...

# 363
На мен навсякъде ме пускат да минавам пред тях или ме викат по касите в магазините  Laughing Не ми се е случвало някой да каже нещо друго. Ама единия път беше рано сутрин пред закусвалня и ми беше ясно,че хората отиват на работа,а имаше и един много възрастен дядо...Всички настояваха да мина напред,ама аз отказах и казах "Благодаря,ама аз бърза работа нямам и не е топло,тъй че ще си изчакам реда",а те "не,не...Мини бе,момиче ",ама аз успях да ги убедя,че тоя път ще си изчакам,че вече неудобно ми става  hahaha Понякога ми е хубаво като ме пускат,ама мен наистина навсякъде ме пускат. Даже ви бях разказала,че и в КАТ още май месец ме пуснаха хората да предредя километрична опашка от коли,че на мен ми личеше още тогава  Laughing Аз явно все не се засичам с тия "лошите" хора, а само с добрички  Hug

# 364
Момичета, да ви попитам:
от 2 седмици ме болят кокалите между краката, точно на свивката на крака, като ги пипна външно нямам болка, но отвътре я усещам. Някоя от вас да се е сблъсквала с това и идея от какво е?

# 365
На мен навсякъде ме пускат да минавам пред тях или ме викат по касите в магазините  Laughing Не ми се е случвало някой да каже нещо друго. Ама единия път беше рано сутрин пред закусвалня и ми беше ясно,че хората отиват на работа,а имаше и един много възрастен дядо...Всички настояваха да мина напред,ама аз отказах и казах "Благодаря,ама аз бърза работа нямам и не е топло,тъй че ще си изчакам реда",а те "не,не...Мини бе,момиче ",ама аз успях да ги убедя,че тоя път ще си изчакам,че вече неудобно ми става  hahaha Понякога ми е хубаво като ме пускат,ама мен наистина навсякъде ме пускат. Даже ви бях разказала,че и в КАТ още май месец ме пуснаха хората да предредя километрична опашка от коли,че на мен ми личеше още тогава  Laughing Аз явно все не се засичам с тия "лошите" хора, а само с добрички  Hug
Браво, явно ти си от малкото късметлии Simple Smile Пожелавам ти никога да не се сблъскаш с такива смешни хора Simple Smile Hug

# 366
Днес бях на консултация с ендокринолог. Успокои ме че изследванията ми са добри и просто за бременни има разминавания в референтните стойности. Още повече че и гликирания ми хемоглобин е в норма, а той е показател за нарушения в кръвната захар 2-3 месеца назад. Отдъхнах си, но все пак ще се постарая да не прекалявам със сладкишите. Не че ми се прияждат много де. Дори ми каза че съм напълняла малко и да се постарая да ги докарам поне до към + 12 до края.
Не мога да намеря къде имаше коментар, какво да ядем за да си вдигнем хемоглобина, че моя е паднал на 94. Не ми се пие още железен препарат, ама ако се наложи ще го пия. Та припомнете ми храните да не ровя много назад. Благодаря!

Момичета, да ви попитам:
от 2 седмици ме болят кокалите между краката, точно на свивката на крака, като ги пипна външно нямам болка, но отвътре я усещам. Някоя от вас да се е сблъсквала с това и идея от какво е?

По всяка вероятност е от положението на бебето и разширението на таза.

# 367
Кайли за хемоглобин помага листни зеленчуци(лапад,коприва,спанак)червено месо,най-вече телешко,черен дроб(пилешки,свински телешки)червено цвекло-за него казват,че предизвиква контракции,но в умерени количества не мисля,че пречи.Аз го настъргвам и с моркови и го овкусявам.Така от 90 хемоглобин го вдигнах на 117 -това е резултата от преди 10 дни.

# 368
Момичета, да ви попитам:
Споко, това е нормално за месеците, в които сме. Болката е от разширяването на таза и отделно от повдигането на матката - образно казано има две мускулни влакна, които опъват матката като с въжета към слабините - от тях (разпъването) също идва болка и дискомфорт.

Аз допреди 3-4 дни бях с много силни болки точно в слабините, към свивката на краката и едвам ходех на моменти, но да чукам на дърво - понамаляха и сега се чувствам доста по-добре Peace Ако много те заболи, пий едно нош-па, но не прекалявай с тези хапчета, че пък освен обезболяване, изглаждат и шийката (а това сега не е за предпочитане, че води до преждевременно раждане) Hug

# 369
Някой пазарувал ли е от сайта Пакостник?

Аз пазарувам от магазина
Доволна ли си от дрешките, че днес разглеждах и има някои да много ниски цени, което ми стана малко странно? Българските дрешки. Аз нямам никаква идея кои са по-добри..

И на мен навсякъде ми правят път, в метрото даже ми се карат като откажа да седна за една спирка, че си имало значение.. Grinning Даже един автобус ме изчака да пресека, шофьора тъкмо беше тръгнал, но спря, изчака да се дотътря и се смееше  Grinning

# 370
DanyV, Kaili благодаря ви за отговорите, сега съм спокойна.

# 371
Някой пазарувал ли е от сайта Пакостник?

Аз пазарувам от магазина
Доволна ли си от дрешките, че днес разглеждах и има някои да много ниски цени, което ми стана малко странно? Българските дрешки. Аз нямам никаква идея кои са по-добри..

Не са лоши, но те са на различни марки с различно качество и размера си зависи от марката, както е навсякъде. Има приятни неща като цяло и цените са ОК в повечето случаи. Имаме 1-2 бодита от там и са ОК, но естествено нямат нищо общо с бодитата, които съм поръчвала от UK примерно.

# 372
И на мен всички ми правят път, много е мило с едно  изключение, докато чаках при лекарката в поликлиниката в съседната стая заверяваха рецептурни книжки и беше пълно с пенсионери, една баба каза да ми напраявт място да седна, че съм бременна, а пък дядото отсече " Пука ми за бременната!" Направо не можах да повярвярвам. Да ви се  оплача със спането нощно време, освен че ставам по три пъти до тоалетна, на което вече не обръщам внимание, само се въртя и немога да си намеря място. От няколко нощи няма спане, въртя се до 4,5,6 и ставам, оказва се че най - здравият ми съм е към 8,9 за 2 часа. След като съм лежала като стана ме боли от дясно явно някакъв нерв от дупето по целия крак, но като се раздвижа малко минава.

# 373
Kaili - за хемоглобина аз бях писала по-напред, много помага да си объркаш мед с лимон и орехи  Peace освен листните зеленчуци е добре ядки да се хапват, аз почти не ям месо, компенсирам със зеленяци и ядки  Wink

Относно отстъпването на място, има всякакви хора, но бих ви посъветвала да избягвате стоенето прави по опашки.
Аз с първата бременност в 7-ми месец, стоях веднъж на опашка в аптеката, мъжа ми беше болен.
И като получих контракции и ме оставиха да лежа 2 седмици вкъщи  ooooh!

Мога да ходя, но не мога да стоя права на едно място, става ми много кофти, тъй че ако ви правят място не се дърпайте много  Grinning

Monns мерси за инфото с клечките, там явно трябва да знаеш кой евентуално те е погледнал с лоша енергия.

# 374
Здравейте бъдещи мами!Аз искам да се оплача!Първото по-незначителното нещо е спането-еми не мога да спя,а ако заспя ставам защото вече много ми се пишка,и в повечето случаи така ме сковават краката че няма мърдане,а ако ходя по дълго време(особено да изкачвам баир)и се задъхам ме заболява ниско долу отстрани(ама не помня от коя страна).Другото нещо е че днес бях на контролна ехография след ФМ,при д-р Славов-гр.Плевен Авис Медика(същия този който в 4 седмица искаше да ме кюртира тъй като бебето не се развивало и нямало ембрион-а аз съм с последен цикъл 29.01,но моя АГ ми каза да казвам че е на 15.02,защото при мен е късно забременяване) и след като ме гледа каза че всички показатели BPD(66мм),HC(238мм),FAC(220мм)и EFBW(824гр)-отговарят точно на 27г.с.,но FL(43мм) отговаря за 24-25г.с.,попита ме правила ли съм си за синдромите изследване-аз не съм и това ме притесни.FL e дължина на бедрената кост,а другото притеснително е за мозъчните вентрикули-десен 9,1мм,ляв-8,4мм.За диагноза ми е написал:GRAVIDITAS M.L. VII.SITUS TRANSVERSUS.VENTRICULOMEGALIA.,а какво значи един Господ знае .... и най-тъпото питам го има ли поводи за притеснение и получавам отговор "Нищо не мога да кажа" аз се учудих и го погледнах с недоумение мислейки се "Ми какво за Бога гледа досега!?" newsm78  и той допълни "...засега не,но трябва да се следи ..." след 1 месец съм пак на контролна ехография при него,но ако моя АГ си ми каже че всичко е наред може и да пропусна да се ядосвам и притеснявам излишно .....

Общи условия

Активация на акаунт