Отговори
# 600
За шишета - определено ще взема стъклени именно заради вредните вещества в пластмасата, особено при загряването и. И колкото и да ми пишат по опаковките "без бисфенол А (BPA free)", не могат да ме убедят, че е така. Затова съм и твърдо за стъкленото шише Peace Mr. Green

И понеже е пак по тази тема - а на какви биберони сте се спрели - силиконови или каучукови? Моите съображения да не са силиконови са същите като при пластмасовите шишета. Иначе като конкретна марка съм решила да си взема 2 стъклени шишета със каучукови биби на НУК Misc Baby Bottle passifier

Относно повивалника - някак си ме е шубе да повивам новородено на висок шкаф/скрин. Мисля си, че най-удобно ще ми е на спалнята - широко и безопасно. Затова и ще вземем някаква подложка за повиване, нещо подобно на това Peace

И последно - от оня ден се чудя с какви препарати (прахове, омекотители и пр.) ще перете бебешките дрешки? Thinking Споделете, ако вече сте наясно Hug

# 601
Аз пера и до днес каката с Тео бебе.Пробвала съм и други марки бебешки прахове(Ариел,персил и др)но все се обриваше.Скоро пробрах Пурлан и го понесе добре,така че ще е един от двата.Омекотител не ти трябва,в бебешките прахове има.
Ако мислите да кърмите не вземайте много шишета(по мое мнение)Просто няма да ви трябват.

# 602
И аз както казах съм се спряла на NUK и на една лекция ни казаха,че в началото е добре да са каучукови,защото били по-естествени. Казаха и предимствата на едните и на другите,ама сякаш в началото ще пробвам с каучук,а ще си взема и силиконови да имам за всеки случай. Като цяло се надявам да кърмя, но понякога ще се налага да отсъствам и някой да му даде кърма от шише,тъй че ще купя 2 малки и 2 големи шишета да имам. Другото предимство на стъклените шишета се отнася най-вече за мамите,които ще дават АМ- стъклото не се захабява толкова лесно,колкото пластмасата. А ще се налага много стерилизиране, миене,топлене и т.н.  Grinning
Препарати- ще позлвам бебешки прах за пране- не знам на коя марка. Дадоха ми мостра на Тео бебе и макар да се съмнявам малко, чух от доста мами добри отзиви. Макар че ми се струва прекалено евтин,за да е качествен,ама ще видим. Ако е наистина добър, ще си купувам от него. Сега аз се къпя със сапунче на Тео бебе заради обрива от топлото и не е лош, само дето съм свикнала да не се мия с такива сухи сапуни и още ми е странно и сухо едно такова като го използвам  hahaha

# 603

Препарати- ще позлвам бебешки прах за пране- не знам на коя марка. Дадоха ми мостра на Тео бебе и макар да се съмнявам малко, чух от доста мами добри отзиви. Макар че ми се струва прекалено евтин,за да е качествен,ама ще видим. Ако е наистина добър, ще си купувам от него. Сега аз се къпя със сапунче на Тео бебе заради обрива от топлото и не е лош, само дето съм свикнала да не се мия с такива сухи сапуни и още ми е странно и сухо едно такова като го използвам  hahaha
Ей тва им е проблема на масовите прахове, пък било и за бебета - ползват ужасно евтини суровини за сапунарията, т.нар. SLS (Sodium lauryl sulfate; среща се още като Sodium laureth sulfate или Sodium laureth ether sulfate, SLES), които хич не са за предпочитане, още повече пък за малко бебе. Ето тук има една хубава статия, която обяснява що за отрова е SLS: http://otrova.org/sodium-lauryl-sulfate/

Затова и съм в чуденка на какъв по-безопасен и щадящ бебешката кожа прах/препарат да се спра? Thinking

# 604

Ей тва им е проблема на масовите прахове, пък било и за бебета - ползват ужасно евтини суровини за сапунарията, т.нар. SLS (Sodium lauryl sulfate; среща се още като Sodium laureth sulfate или Sodium laureth ether sulfate, SLES), които хич не са за предпочитане, още повече пък за малко бебе. Ето тук има една хубава статия, която обяснява що за отрова е SLS: http://otrova.org/sodium-lauryl-sulfate/

Затова и съм в чуденка на какъв по-безопасен и щадящ бебешката кожа прах/препарат да се спра? Thinking
аз лично вчера си купих препарат за пране за малката но сано(някакъв израелски е и мирише уникално)  аз лично съм доволна от израелските препарати и заложих на този. Благодаря ви за мненията относно шишенцата .

# 605
Аз смятам да ползвам био препарати, с естествени съставки.

# 606
Прах за пране преди ползвах Тео бебе - доволна съм от него. За козметиката - шампоани, олио, кремче ползвах преди Тео бебе и Бочко.
  За повиването имаме от баткото такъв повивалник, който DanyV е показала - изключително удобно нещо и го препоръчвам с двете ръце. Аз го слагах върху кошарката /нашата е от тези сгъваемите/ и ми беше добре на височина, а съм си висока и също имам проблеми с кръста.Изобщо не се притеснявайте - няма да изпаднат от него. Той е задигнат от двата края, а и като съвсем малки бебета не мърдат толкова. Използвала съм го до годинка и малко, с две думи докато не му омаля. Даже днес накарах мъж ми да го свали от тавана, за да измисля как да го освежа с нова мушама, че тази по краищата се е прокъсала от ползване.
  За шишетата - не купувайте повече от две като начало. Вижте как ще сте с кърменето. Моите от баткото не са ползвани изобщо, защото магарето не искаше дори вода да пие от такова шише, кърмих го 1г3м, а вода пропи на 7м от специална чаша с мек накрайник. Биберон му бях купувала и от силикон и от каучук - тях ги ползваше пък за чешене на растящите зъби, като бебе тръгваше да повръща и биберон не е ползвал - аз му бях залъгалката  Mr. Green

# 607
  • София
Здравейте, момичета! Аз пак ви поизпуснах, бяхме на море и чак сега наваксах с четенето. Преди да тръгнем ми намериха стрептококи бета във влагалищния секрет, много се бях ошашкала, като прочетох рисковете за бебето. Последният беше чист и се надявам да е така до края. За праха за пране - аз на малкия пера дрехите с Ейнжъл бейби и съм доволна, за бебето ще е същия. Без ензими, фосфати, аромати, доволна съм как изпира, става и за многократни пелени.

# 608
Можете ли да ми дадете линк към нашата тема в fcebook благодаря ви предварително.

# 609
  • Плевен
Здравейте момичета,
за шишетата в началото и аз ползвах стъклени, но после когато почне да се мъче само да пие и да ги изтърва или хвърля е добре да са пластмасови. Пак се чупят, но са по-безопасни при чупенето.
За биберон аз ползвах силиконови, но имам познати купуваха по десетина биберона, различни и по състав и по форма и по размер и бебето пак не искаше... така че там си зависи Simple Smile
За пране използвах Тео бебе и един препарат детски майка ми ми пращаше от Гърция, миришеше уникално.
Повивалник не съм ползвала, макар че имам такъв с корито на стойка отдолу. Все ми се струваше, че ще падне отвисоко, колкото и да съм наблизо. На леглото ми беше удобно, все пак не се сетои дълго време наведен, а и винаги можеш да поседнеш до бебето Simple Smile

# 610
Здравейте момичета. И аз да се включа в темата за повивалниците - ние си купихме ето такъв . Мисля че е доста практичен, защото ще го монтираме на подходяща височина, а като не се ползва ще си стои сгънат и няма да заема много място.
За витамините - аз пия фолиева киселина, комбинирани витамини за бременни и йод от началото до сега, не забелязвам да има връзка с качването на килограми. Мисля да ги спирам скоро, май няма вече много смисъл от тях, ама ще питам доки първо.
Напоследък се чуствам адски тежка и трудно подвижна, не знам как ще се справям с ежедневните задачи до края... на вас тежат ли ви вече коремчетата?

# 611
Аз съм се спряла на шишета стъклени и каучукови биберони на НУК. мисля да си взема само 1 или 2 най-много за начало. Надявам се да се кърмим и да не ми трябват.
Прах си купих на Бочко течен, че ми хареса миризмата. С него ще изпера първоначално дрешките и чаршафчетата.
На мен вече ми тежат ежедневните домакински задачки. Изморявам се страшно бързо. В скоро време ММ май ще започва да мие чиниите или ще свикна да ползвам миялната (че нямам навика да я пускам). 
Толкова много неща ми се правят а нямам сили и започвам да се изнервям от това безсилие и зависимост.

# 612
Аз тази тема почти я пропуснах, не мога да я изчета цялата, а и рядко пиша Laughing
Но за праховете и аз съм мислила- от опит мога да ви препоръчам бебешкия омекотител на Сано, използвахме го преди няколко месеца, наистина е много добър, сега го сменихме с Коколино. За праха на Сано нямам мнение, освен като миризма, че ми допадат. Но за омекотител- определено бих се върнала на Сано или белия Коколино Wink Бочко нямам спомен как мирише, но за предварителното пране може да го пробвам.

# 613
Аз тази тема почти я пропуснах, не мога да я изчета цялата, а и рядко пиша Laughing
Но за праховете и аз съм мислила- от опит мога да ви препоръчам бебешкия омекотител на Сано, използвахме го преди няколко месеца, наистина е много добър, сега го сменихме с Коколино. За праха на Сано нямам мнение, освен като миризма, че ми допадат. Но за омекотител- определено бих се върнала на Сано или белия Коколино Wink Бочко нямам спомен как мирише, но за предварителното пране може да го пробвам.
Даа, уникален е този омекотител, ние си ползваме него постоянно. Маxima се води, бяло шише с бебенце.

# 614
Здравейте мами, информацията за препаратите е добра, ще се възползвам. Мисля тази седмица да пазарувам. Има ли мама от Пловдив, която да е решила къде ще ражда, аз още съм в размисли, а времето си минава.

Общи условия

Активация на акаунт