Хидросалпингс и забременяване

• 2 030
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте,
На цветна снимка ми поставиха диагноза, че има данни за хидросалпингс на лявата тръба при проходими тръби. Оперирах се при друг лекар. Според протокола от операцията тръбите са с нормална дължина и топика, запазен фимбриален апарат, свободно са пропуснали инстилираното багрило и няма оперативна намеса. Трети лекар, който мина на визитация, каза, че тръбите ми са идеални и понеже настоявах, че съм имала хидросалпингс и е трябвало да махнат едната, ми каза, че е несъвместимо проходими тръби и хидросалпингс.
След това направих инвитро. ЧХГ беше с положителна стойност, но не нарастваше нормално и опита приключи с менструация на 25-ти ден след трансфера.
Въпросите ми са – наистина ли не е възможно да има хидросалпингс, ако тръбите са проходими? Ако все пак има хидросалпингс, то възможно ли е да настъпи имплантиране на ембрион при инвитро и чак след имплантацията той да бъде унищожен от хидросалпингса? Или причините за неразвилата се бременност трябва да се търсят другаде?
Предварително благодаря за отговорите!

# 1
Здравейте!

Причините за нарушена имплантация могат да бъдат от най-различно естество. Според посочената от Вас информация Вие имате оперативна намеса, при която е установена, по обективен начин, проходимостта на Вашите тръби. Възможни са случаи на забременяване дори и при наличието на хидросалпинкс в маточните тръби.

Поздрави,
Д-р Татяна Арабаджи
Акушер-гинеколог
Медицински комплекс "Д-р Щерев"

Общи условия

Активация на акаунт