Парфюмни размисли и страсти - 183

• 70 390
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Deetron, благодаря ти!   bouquet

# 661
  • Germany
Докато сме подхванали мъжките парфюми и не сме отишли в офисните аромати,
.........се насочих към по-интересни неща (частната колекция на Zegna)....
Ели, събуди любопитството ми с тази колекция и тъй като не довърши, а сърце не трае, отидох да я пробвам. Възхитена съм от всичко!
Да не забравяме, че Дзеня е от най-успешните и наложени марки, в областта на мъжкото официално облекло. Подходих с резерви към Essenze by Ermenegildo Zegna, може би защото очаквах, че щом името е наложено в една област, то няма да се справи в друга. Колекцията есенции обаче е естествено и стилно продължение на цялостната концепция на бранда. Парфюмите са различни, не са новаторски, но са изключително класни, всяко нещо е точно на мястото си, без излишества и е създадена да се носи от изключителни и силни мъже. Всичките ми харесаха, нямаше един парфюм, за който да не въздъхна, че е прекрасен Heart Eyes. Формата на флаконите е куб, от масивно и тежко стъкло, завършва с магнитна капачка, тежка, в графитен цвят, с леки линии по нея, като външен декоративен шев на изключително скъп костюм. Подредени един до друг флаконите са изключително красиви и създават усещане за престиж. Върху цвета на парфюмите е мислено много, и макар всеки да е различен от останалите, отново пресъздава сила, мъжество и класа.
Започвам с http://www.fragrantica.com/perfume/Ermenegildo-Zegna/Javanese-Pa … chouli-16187.html
Няма как парфюм, в който има пачули, розов пипер, кедър и бобова тонка да не ми хареса Heart Eyes Heart Eyes
Солото е отредено на пачулито, което е изключително красиво, изискано, горчиво, хладно и зелено. Зелените нотки са допълнени от зелените бодлички на кедър. Не търпи голямо развитие, но в по-късен етап пачулито става едно меко, гальовно, допълнено класно от бобова тонка, дървото в базата е топло, уютно. Имам една дървена статуетка от остров Ява и мога да се закълна, че дървото мирише точно на базата. Трайността е повече от девет часа. Изключително прилича на Коромандел, без дразнещата мухлива нотка в него. Твърдо го определям мъжки, и с удоволствие бих го вдъхвала от хубав и силен мъж. Прекрасен аромат Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
http://www.fragrantica.com/perfume/Ermenegildo-Zegna/Haitian-Vetiver-22478.html
Отново изключителен ветивер. Свеж, зелен, като свеж полъх, допълнен от ярък бергамот. Тук ветиверът наистина е мек и може да се носи и от жени, което рядко се случва с ароматите с преобладаващ ветивер. Може би защото е допълнен от маслен ирис и капчици нероли, семената на морков също се усещат, аз усещам и смляно маково семе. Подхожда на по-млад, уверен и креативен мъж, но е унисекс и може да се носи и от жени. Определено началото му ми харесва повече от края, но ако харесвате главест, маслен ирис и ветивер, ще понесете и края. Напомня ми на Сел ветивер, без солените нотки в него.
http://www.fragrantica.com/perfume/Ermenegildo-Zegna/Sicilian-Mandarin-16186.ht
Изключителна мандарина, сигурна съм, че ще се хареса на всички почитатели на цитрусите Heart Eyes. Свежа, леко стипчива, сочна мандарина и страхотен кедър като беквокал Heart Eyes В този коктеил са пуснали и намачкани листа от мента и се е получил чудесен летен коктейл Heart Eyes. Силно ми напомня на Ескале а Портофино във мандарина вариант. Мандарината присъства почти през цялото време и това е невероятен плюс. Трайността отново е повече от 9 часа.
http://www.fragrantica.com/perfume/Ermenegildo-Zegna/Florentine-Iris-16189.html
Отново страхотно попадение. Невероятен, изискан пудрен ирис. Изключително усещане за чистота. Като скъп крем, нанесен на тялото, без да е сладък, без да е перилен. В този крем има и много фина теменужка, без да е бонбонена или зелена. Твърдо го определям като женски, красив и много близък с Градската кралица. Трайността е превъзходна.
Изключително силна серия, и ще ме накара да изуча и останалите аромати на бранда. Бих притежавала всеки един от парфюмите, стига да не ме спираше цената - 200 евро за 125 мл. Crazy. Но пък един силен и сериозен мъж едва ли би се притеснил от нея и няма да сгреши Peace Обичам да се запознавам с такива аромати Heart Eyes, тогава именно се доказва, че парфюмерията е изкуство Heart Eyes

# 662
  • Пловдив
Deetron, много ти благодаря за насоките за мъжките парфюми - записах и ги и ще ги пробваме и тях. Мисля, че точно ти беше споменавал за Eros, задължително ще му обърнем внимание.

# 663
  • Belgium
Ковачева, направо настръхнах от тези описания на колекцията на Дзеня, а аз рядко настръхвам  Laughing

Още като прочетох, че е prive си знаех, че цените ще са мрачни.

Сподели моля те, къде я тества?

# 664
  • София
Ковачева, прекрасно описание на парфюмите, имах чувство, че ги подушвам и аз.  Heart Eyes

Чета те с голямо удоволствие, много ме умили и разказа за детенцето ти.  Hug

# 665
  • София
Ковачева, ако не и бях пробвала, по твоите описания да съм припаднала по всеки един от тях  Heart Eyes
Всъщност харесах върху себе си само ириса и ветивера (който седи наистина божествено и на мъж). И двата са безобразно трайни - при напръскване късен следобед се усещат съвсем отчетливо и на другата сутринта. Което на моят пергамент, при това след 3-часов полет, си е направо геройство  Laughing

Аудът им пък ми напомня в началото на Уизал и донякъде на Ауд испахан (но значително разводнен в сравнение с втория). След това излизат и дървесни нотки, които го омекотяват малко. Но все пак си е ауд.

# 666
  • Germany

Сподели моля те, къде я тества?
Лу , в Германия, по -назад в темата бях пуснала линк към парфюмерията.Местна е, супер заредена, представят и местни парфюмери, и с много слаби консултанти. Имам огромно поле за изследване и брандове, които не съм чувала.
 Иначе пишеше, че ще се предлага и в бутиците на Дзеня,  в София май имаше бутик на Витошка?

# 667
  • Там, където ме обичат
Момичета, след известно отсъствие се връщам в редиците ви с няколко парфюмни запознанства и за съжаление нито едно влюбване.
Някой беше питал за новия Опиум. Подкрепям Ели, че направо е труден за отразяване, макар и да го тествах на кожа. Едно абсИлютно нищо, поне за мен.
Пробвах и ауда на Мосю Кюркджиан / не знам дали така се чете/, не съм впечатлена особено. Нито трайност, нито шлейф. Затова пък много харесах един нов Джо Малоунhttp://www.fragrantica.com/perfume/Jo-Malone/Wood-Sage-Sea-Salt-25529.html
, много свеж и приятен с препратка към Womanity, без онази натрапчивост и потна нишка, която избива при мен. Лек, цитрусов, но не кисел, малко плодов и малко солен. Определено може да се носи като офисен аромат. За съжаление, подобно на другите аромати от бранда, и този не е особено траен.
Много харесах новия Монтал:
http://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Aoud-Night-28010.html
тъмен, дървесен и нощен, с точния за мен ауд, нито много, нито малко. Великолепен.  Heart Eyes
Жалкото е, че го намирам за много близък с Dark Aoud и придобиването му в 100 мл, не си заслужава.

# 668
Интересувам се от парфюма на Chanel Mademoiselle . Къде в Пловдив мога да го намеря ? Чух че в Кичука имало някакъв апартамент в който продават маркови парфюми на нормални цени, ако някой е наясно, нека ми разясни. Simple Smile

# 669
Не си купувай никога Шанел от апартаменти, ако искаш истински Шанел, а не ментак, макар и добър. Peace Най-добре в Пловдив го купи от Прити шоп или от другите официално внасящи магазини. Дамите от града ще те насочат точно къде са те.

# 670
  • Там, където ме обичат
Интересувам се от парфюма на Chanel Mademoiselle . Къде в Пловдив мога да го намеря ? Чух че в Кичука имало някакъв апартамент в който продават маркови парфюми на нормални цени, ако някой е наясно, нека ми разясни. Simple Smile
Toва звучи като майтап, нищо лично.  Peace
Апартамент.., че и маркови парфюми, при това Шанел.
Ако искаш реплика, има много такива, при това прилични, иначе Шанел само в оторизираните магазини.

# 671
Тогава ме насочете към някой магазин в Пловдив. Ако в моловете в София го има и от там мога да го закупя. А на каква цена г/д сте го срещали ?

# 672
Написах ти магазин. 50 мл. струват около 150 лв. Peace

# 673
Моя позната която от години ползва оригинален Коко Мадмоазел едп преди около две години така от някаква къща в Пловдив беше купила страшно добро менте за маалко по-малко пари разбира се веднага се усетила какво е направила ама беше късно GrinningНе и липсват финанси просто се полакомила. Та хич не ми е смешно  и чудно за апартаменти и тн.
Та моя съвет е или оригинал от магазин или имитация от Рефан и тн. поне е ясно че е имитация Simple Smile

# 674
Момичета, откъде мога да купя S.T. Dupont pour femme? В Дъглас казаха, че никога не са го имали... Не искам да го вземам на сляпо, а първо да го поразнося. От Пловдив съм, търсих го къде ли не, не мога даго намеря newsm78
И да попитам за Modern Muse на EL, има ли шлейф този парфюм или стои до кожата? Днес го тествах, много ми допадна, но пръснах само на блотер, та се чудя за трайност и шлейф..  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт