Парфюмни размисли и страсти - 183

• 70 387
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Един от любимите ми мъжки парфюми  Heart Eyes Не препоръчвам на никой, който не е почитател на силно дървесните и ветиверени аромати. Много присъствен. Струва ми се, че е реформулиран в последно време, излиза ми една леко сладка нотка, която не отчитах преди, но като цяло, ароматът е запазен. Много мъжествен аромат, всичките ми познати и близки го харесват. Изненада ме, че в топлото също се развива много добре и носи разхлаждащо усещане. Възприемам го за сериозни мъже в по-зряла възраст  Grinning
Много си права, като усещане и аз така го възприемам. Донесоха ми го и много ми харесва.  Heart Eyes Стискам палци сега и ММ да го хареса и да го носи с кеф  Flutter

Последна редакция: чт, 07 авг 2014, 15:24 от sympathy

# 91
Цитат
Харесвам акватици,стига да не съдържат водна лилия, която  ми идва слузеста като в http://www.fragrantica.com/perfume/Kenzo/L-Eau-par-Kenzo-78.html

Имах водата на Кензо навремето,само че сякаш беше в друго шише Thinking.Много ми беше опротивял накрая и от тогава май не съм имала други акватици Laughing.
Моят морски парфюм е един много рядък и вече ценен парфюм ,естествено спрян от производство-
 New West Aramis. Той е  от 90 те години и друг път съм писала за него,има  изключително автентичен мирис на морски бриз ,зряла сочна диня и циклами.Във Фрагрантика го определят като морски шипър, а трайността му е убийствена- цял ден ,че и на другия ми ухае от косата.Жалко е ,че спират такива парфюми.
Искам  тук да благодаря на Deziderata  bouquet, която в миналата тема писа за Мексиканския Шалимар и ми насочи вниманието към него.
Наистина приказен парфюм Heart Eyes,тъна в шалимарено -ванилов облак под климатика и си мечтая да е вече по-хладно ,че да мога да си го нося.

# 92
  • София
Атти, благодаря за новата темичка!   bouquet

Не харесвам дамски акватици, но мнението ми за мъжките е противоположно - много си падам по тях!  Heart Eyes

# 93
Предполагам, че говориш за топ карамфил или самакитка https://www.google.bg/search?q=%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0 … isch&imgdii=_
Онзи ден пътувах в трамвая и усетих страхотен аромат на малки розови карамфилчета. Много ми хареса, толкова натурално стоеше на момичето, което го носеше, без бруталността на Будоар, без наситеното пудрено усещане на Теракота на Герлен. Срам ме беше да попитам с какъв парфюм е, но наистина стоеше много добре в жегата.

Точно за тези карамфили говоря Simple Smile И парфюмът ми мирише на тях. Не знам дали само на маята кожа стои така и дали само аз го възприемам по този начин, затова и питах. Може момичето от трамвая да е носило и то него. Ще го пробвам сега, макар да не е кой знае каква жега, да видим.... Rolling Eyes

# 94
[Искам  тук да благодаря на Deziderata  bouquet, която в миналата тема писа за Мексиканския Шалимар и ми насочи вниманието към него.
Наистина приказен парфюм Heart Eyes,тъна в шалимарено -ванилов облак под климатика и си мечтая да е вече по-хладно ,че да мога да си го нося.

Къде в БГ може да се тества или купи този Мексикански Шалимар?

# 95
Здравейте, момичета!
Тъй като намерих само тема за изпитани бг сайтове за парфюми, бихте ли ми казали и чужди такива?
Фрагрансекс, Ягодка?
Предварително благодаря   bouquet

# 96
  • Sofia
   Да, FragranceX е почти единственият сайт, от който пазарувам. Peace Има тема за него във форума, ето: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=765626.0.

Поръчвала съм и от FragranceDirect.co.uk, но там разнообразието от аромати не е чак толкова голямо.

# 97
  • Там, където ме обичат
Моята ожесточена вътрешна борба завърши с победа на кралския уд, над мирта Империал..Сдобих се с Уда, а миртата остана за следващия път..Рразкошен опушен уд.Сух без сладост.
Мирта империал при мен е доста близка по звучене с Амбре Фетиш.
sl, Ти нямаш сърце. Тъкмо съм привършила един маршрут в чужбинско и сега трябва така да го прекроя, че между две базилики и съвсем случайно да се озовем пред някоя нишова парфюмерия.  Mr. Green
 По темата с акватиците, се нареждам в голямата група на непочитетелите ми. Нямам такъв, но никога не отказвам проби. Кой знае, може да се влюбя в нещо неочаквано.

Атти, bouquet, мерси за темата.

# 98
Ати   bouquet

Акватици харесвам повече мъжки - напр. Passenger Cruise Dupont, който се води woody aquatic седи много хубаво на ММ. Водата на Issey Miyake в мъжки и дамски вариант сме носили преди години доста. Някои версии на CK One също харесвам. И водата на Кензо и тя...Но скоро типични аква не съм пожелавала.

Сега като си погледнах наличностите, имам любимци с вода в пирамидата, но не като водеща: Средиземноморските градини се водят флорал-акватик. И много ме обича този последния, както и аз него.  Grinning
Другият е Vanille Marine Molinard  Heart Eyes
И се наглеждам на нещо дървесно, тревисто с малко вода - ще се радвам на идеи  Grinning

# 99
И аз като други тука не обичам акуатици. Нося свежи и леки аромати, особено лятото, но не точно този жанр.

Пробвах най-после Guerlain Le Petite Robe Noire Couture.  Ами много, много пачули. За съжаление, част от пръснатото отишло на ръкава на яке, и това чудо не се отмириса за дъъ-ълго време, а пътувах Sad      Грешка на новак!

Има няколко парфюма, които имитират диви карамфилчета. Този, за който се сещам веднага и е сравнително сполучлив, е на Comme des Garcons, но както при всички цветни парфюми, не очаквайте 100% реализъм.

# 100
  • някъде под слънцето...
Моята ожесточена вътрешна борба завърши с победа на кралския уд, над мирта Империал..Сдобих се с Уда, а миртата остана за следващия път..Рразкошен опушен уд.Сух без сладост.
Мирта империал при мен е доста близка по звучене с Амбре Фетиш.
sl, Ти нямаш сърце. Тъкмо съм привършила един маршрут в чужбинско и сега трябва така да го прекроя, че между две базилики и съвсем случайно да се озовем пред някоя нишова парфюмерия.  Mr. Green

Струва си да удариш един тегел насам.
В Ел Корт Инглес наНуевос Министерство са заредили с доста Ниш парфюмерия Бонд, Пиге,Креед, Пенхалинтън,Артизан,Диптик, Джо Малон, Акуа ди Парма. С
Серж Лютен...
Привета и Ексклузиви на Ерме, Герлен, Том Форд, Шанел, Диор,Ван Клийф, Лоев, Гучи,Армани  Картие. И сигурно съм пропуснала доста неща.
Наскоро ми   казаха и за една връзка за намаление с 10%  в цялата верига...така, че не му мисли много.
Има и един магазин за Ниш с останалите брандове.Не съм стигнала до там,  но ще е добър повод да го посетим

Последна редакция: чт, 07 авг 2014, 21:10 от sl

# 101
  • София
Аттинка   bouquet
Да се цопна аз мощно в отбора в подкрепа на акватиците Grinning
Ковачева, нали знаеш, че много те обичам, всичко ти е простено, оплювай на воля  Laughing Laughing

Аз съм морско чедо и нищо морско не ми е чуждо. Обичам и нося акватици, на мъж също харесвам. Е, в повечето случаи не масовките и поредната аква версия на намира-кво-си, де Wink
Последната ми морска любов е точно "мокрия кимион" на Epice Marine  Heart Eyes И не само на мен Wink Тази година с него плувах на маратона, добра компания беше.

За страдащите за Аквауоман, Рефан са изкарали прилична версия Wink

# 102
Не си падам по акватици, зелении и тем подобни. Е, поддържам 1-2 леки водици за всеки случай, но са завряни надълбоко в шкафа. Знаете по какво си падам Wink   
В този ред на мисли да ви питам само на мен лу новите на ТФ ми миришат на бръснарница?.  newsm78

# 103
  • Бургас
Тази вечер пробвах три аромата на Том Форд- велвет отхидеята, Виолетовата блондинка и бялото пачули еми кофти за портфейла ми. Страхотни аромати!

# 104
Оу, пробвала си тези три аромата наведнъж?! Не прави от сега заключения за портфейла си и ги пробвай много добре поединично. Peace

Общи условия

Активация на акаунт