Парфюмни размисли и страсти - 183

• 70 393
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
В Датура ноар обичам марципана, в лют сняг е  Heart Eyes. И все пак рядко го нося, не знам защо така. Няма да го повторя, усещам.

Сега ми се носят шипри и алдехиди, но най-вече шипри.  Shocked
Чакам голяма бутилка от моето любимо Сафари, което отлагах дълго време, и голяма отливка L'Heure Bleue. Би трябвало да ми стигнат за да съм парфюмно щастлива за известно време. Подозирам, че навлизам в нов период, ще видим.

Тествах доста нови неща- Ботега Нот- Възелчето, новото Нарцисо, Златната Еуфория, Моето Бърбъри, Божествената Далия и новите Карвен- Ле Парфам и Ма Гриф.
Не пожелах никой от тях, освен МаГриф. Предполагам, за реформулация става дума и искам да питам тези от вас които познават винтиджа (Атти?) дали става дума за някакво подобие.
Зелените ноти са определено с винтидж усещане, някой би го нарекъл и бабибчка, но е много красив и различен от всичко останало на пазара. Имам нужда от не-следки аромати, дори студени.Към мен пътуват отливки Рив Гош и Зеления Вятър- Vent Vert 1990, да видим как ще се харесаме.

Преди два дни отново и за кой ли път се обърнах светкавично след една дама на възраст, която се разхождаше край Вълтава с мъжа си и носеше великолепен шлейф от върла шипрова "бабичка". Толкова пъти се прехласвам по шипри, ще си намеря моя, за да мирясам.
Мицуко не е мой, а Eau du Soir носи приятелка и го свързвам с нея. Сякаш за нея е правен специално, но Soir de Lune може да се окаже мой, защото при много тестове го пожелах.

С нетърпение си чакам Сафарито и за втори път The Beat EdP, енергичен, зареждащ чай, много го обичам.

Кабо6ар, как ти хареса 24 Фобур? Много ми е интересно, защото ми е любимия Ермес, на второ място Ирис, на трето Средиземноморските.

# 586
  • София
Дезидерата, неотдавна пак имаше питане за Ма Грифф, не съм го пропуснала, но не съм срещала още новата версия и не мога да направя сравнение Blush Но ето едно интересно ревю.

# 587
  • София
Скоро се сдобих със Sisley Soir De Lune. Много ми харесва.  Peace
За някой сигурно звучи ретро, но на мен ми носи усещане за лукс и класа. Само заради цената много му се чудех, но не съжалявам. Доставя ми истинско удоволствие.  Heart Eyes

# 588
За някой сигурно звучи ретро, но на мен ми носи усещане за лукс и класа. Само заради цената много му се чудех, но не съжалявам. Доставя ми истинско удоволствие.  Heart Eyes
Честито страхотен парфюм и за мен! Heart Eyes Hug  bouquet

# 589
В Датура ноар обичам марципана, в лют сняг е  Heart Eyes. И все пак рядко го нося, не знам защо така. Няма да го повторя, усещам.

Сега ми се носят шипри и алдехиди, но най-вече шипри.  Shocked
Чакам голяма бутилка от моето любимо Сафари, което отлагах дълго време, и голяма отливка L'Heure Bleue. Би трябвало да ми стигнат за да съм парфюмно щастлива за известно време. Подозирам, че навлизам в нов период, ще видим.

Тествах доста нови неща- Ботега Нот- Възелчето, новото Нарцисо, Златната Еуфория, Моето Бърбъри, Божествената Далия и новите Карвен- Ле Парфам и Ма Гриф.
Не пожелах никой от тях, освен МаГриф. Предполагам, за реформулация става дума и искам да питам тези от вас които познават винтиджа (Атти?) дали става дума за някакво подобие.
Зелените ноти са определено с винтидж усещане, някой би го нарекъл и бабибчка, но е много красив и различен от всичко останало на пазара. Имам нужда от не-следки аромати, дори студени.Към мен пътуват отливки Рив Гош и Зеления Вятър- Vent Vert 1990, да видим как ще се харесаме.

Преди два дни отново и за кой ли път се обърнах светкавично след една дама на възраст, която се разхождаше край Вълтава с мъжа си и носеше великолепен шлейф от върла шипрова "бабичка". Толкова пъти се прехласвам по шипри, ще си намеря моя, за да мирясам.
Мицуко не е мой, а Eau du Soir носи приятелка и го свързвам с нея. Сякаш за нея е правен специално, но Soir de Lune може да се окаже мой, защото при много тестове го пожелах.

С нетърпение си чакам Сафарито и за втори път The Beat EdP, енергичен, зареждащ чай, много го обичам.

Кабо6ар, как ти хареса 24 Фобур? Много ми е интересно, защото ми е любимия Ермес, на второ място Ирис, на трето Средиземноморските.

Deziderata 24 Faborg е добър парфюм,но откакто открих О Де Мерве имам чувството ,че това е точно моя аромат.Всичко сравнявам с него и винаги той води.Може би като му се наситя,ще мирясам и ще се впусна в ново издирване на най добрия за мен.Рив Гош като излезе едно време го харесах в/у моя приятелка.В БГ още го нямаше ,та го поръчах от Германия.Чакането беше около 2 седмици(видяха ми се 2 месеца).Пристига парфюма, леле каква радост,слагам обилно и хуквам да го разносвам, по едно време след 2 часа примерно ,усещам един натрапчив аромат на нещо много познато и гадно.Питам майка и тя ме подсеща.Миришеше точно на един препарат против въшки -Купрол.(80-те години в училищата ни имаше въшки и всяка добра майка си плескаше детето превантивно).Оттам парфюма замина подарък.И сега ми е интересно, как може  в/у тази приятелка да ухае толкова божествено ,а при мен да се получи този ужас.Чувала съм ,че как ще излъчваш даден парфюм зависело и от функцията на надбъбречните жлези.Интересно

# 590
  • някъде под слънцето...
С удоволствие да си го ползваш.
Мисля, че съм споделяла за спонтанното си и безпаметно влюбваме в него.
Сучайно попаднах на представянето му тук.въздухът ухаеше ма нещо познато.,  и изведнъж нахлуха спомени... от незабравими романтични моменти..спомените визуализирахя и името..Мазуми, но онова Мазуми, за което говори Иван Иванов  във "Всичко е любов".Опиянена, по скоро от парфюмните асоциации от колкото от шампанското., бях почти в транс, когато подадох китката си  за да ми завържат  лентичкиа напоена с парфюма ... подадох и другата китка...С всяко отпиване от шампанското..усещах полъха от лентичкиа и усещах как ме залива поредната вълна от удоволствие...
Не се успокоих, докато не го продобих.От тогава не оставам без него.

Днес специално  проверих променили са кутията, сега е розово, червена, по рано бвше бяла с червени надписи....Дано да не го развалят и него..

# 591
  • София
Една моя отдавнашна парфюмна мечта се сбъдна - Byredo PulpHeart Eyes Благодаря ти мила, че толкова ме зарадва!   bouquet Hug  Днес си го нося с голям кеф и засега нямам оплаквания от околните, въпреки че парфюмът е доста странен! Wink

# 592
  • Франция
Налага се да си призная, никакъв ценител не съм аз, след като една част от парфюмите си въобще не съумявам да държа под око.
Неотдавна открих в тоалетката на татко половин шише Мадам Роша, а смятах, че отдавна съм го свършила. Със сигурност той не го ползва  Crazy Затова пък издирвах Rive Gauche и го не намерих, подозирам, че понеже се води летен аромат, е бил занесен в апартамента  във Варна и забравен в някой шкаф. При последното си прибиране във Варна в една кутия открих два спрени парфюма - Very Valentino един пръст в бутилката и Midnight Poison мини. Много приятно се изнанедах  Blush
Та ето тема да споделите - случва ли ви се така да си загубите парфюмчетата в някой шкаф ири чекмедже, да ги забравите, а после да ги откриете и да се радвате, сякаш сте намерили нещо много мило?

Още нещо да споделя - Mitsouko, чист парфюм, е най-красивото ухание в началото на есента. Мирише на диви карамфили и здравец в букет от сухи листа. Плътно, вълшебно, упойващо.

# 593
  • някъде под слънцето...
Митсуко е уникален парфюм.
Харесвам го в трите концентрации, но до фаза на транс ме докарват чистия парфюм и едт, може би защото да винтиж бабички, докато едп само ми харесва.Обичам да правя следния коктейл.Зад ушите едт, за другите, на китките, за мен чистия парфюм.
В ситуацията скрити от себе си парфюми съм попадала веднъж.Обикновено държа парфюмите си в специален шкаф.Но веднъж се бях побъркала два или три месеца на откривах Отоманската кожа.Докато най накрая я намерих  паднала зад него...
Парфюмите, които ми  изчезват, обикновено ги отмъква дъщеря ми.До сега в опасност бяха само розовите флакони, Розовият Ангел, Метресата., един лейди Джой и някакъв във флакон като роза, на Орифлейм, койтобмиббяха подарили.,  Лошото е, че вече започнаха да изчезват и не розови.Ангел и Демон, е в неизвестност от преди ваканцията.Когато го се появи на хоризонта , сигурно ще е празен, както и останалите, които ми отмъква малката.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2014, 22:54 от sl

# 594
Момичета,целувки !!! Hug
В последно време хич ме няма,а и цяло лято се нося с разни плодови акватици,всичко друго -много силно...много разнасях една вода на Парис,лековата Laughing South Beach.
Този сезон придобих Beyonce Rise,който е приятен,но за по-хладно време Crazy
Ще ви следя Mr. Green

# 595
  • Belgium
Днес разносвам Кадифената орхидея, благодарение на мила съфорумка  Heart Eyes

Чудна е, чудна. Ще я понося още ден-два и по всичко личи, че това ще е есенно зимния ми фаворит, с който ще се сдобия скоро Grinning

# 596
  • Sofia
Аз не издържах да си гледам от разстояние Кадифената орхидея  цяло лято и я носих в по-хладни летни дни, и на море, обаче ми се губеше. Дано есента да е по-осезаем.

# 597
Здравейте момичета,

Не пиша в темата, но редовно ви чета и искрено се възхищавам на начина, по който можете да опишете даден парфюм  bouquet Hug

Искам да ви попитам, сещате ли се за парфюм, в който се усеща силно изразена виолетка newsm78
Не знам защо и от къде ми хрумна, но ми се носи виолетка в момента Embarassed

# 598
Много са. Peace Уточни моля, горска виолетка /пример She Wood DSQUARED²/ или бонбонена виолетка. Пробвай задължително двата Инсоленс ЕДТ и ЕДП Герлен, както и Моята кралица на Маккуин, Feerie Van Cleef & Arpels, Ultraviolet Paco Rabanne, различните видове Дейзи на Марк Джейкъбс.
Ето много парфюми с виолетки:
http://www.fragrantica.com/notes/Violet-116.html

# 599
Денси, благодаря Hug
Гледах ги във Фрагрантика, но повечето не съм ги пробвала, а тези, които съм не са това, което имам предвид. Търся нещо, което да мирише на бонбоните виолетка от едно време, дано ме разбираш какво имам предвид Embarassed В едни пакетчета са и обикновено се залепват една за друга и трябва да налапаш 5 бонбона едновременно  Grinning
Инсоленса го пробвах, но не ми е достатъчно виолетков  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт