ХИПОСПАДИЯ - тема 3

• 107 488
  • 811
  •   1
Отговори
# 45
Точно това коментирахме- Такова е казала, че няма как отвора да е на върха, защото трябва да реже самата главичка. Не знам, защо не го прави, но в гугъл видях, няколко снимки именно такива /главичката е била срязана и зашита за да бъде отвора на върха/.  newsm78

# 46
здравейте,  със сигурност някъде в темата е говорено за телк при хипоспадия и все пак  да попитам каква е цялата процедура за освидетелстване? разбрах само че се започва с някакъв документ от личния лекар. моля за мнение Simple Smile

# 47
документ от личния лекар, епикриза, акт за раждане, документ от преглед при съответния специалист.

# 48
здравейте,  със сигурност някъде в темата е говорено за телк при хипоспадия и все пак  да попитам каква е цялата процедура за освидетелстване? разбрах само че се започва с някакъв документ от личния лекар. моля за мнение Simple Smile

Аз по-нагоре в темата (Тема 2) бях описала подробно как протече при нас процедурата.

# 49
  • Варна
Момичета в понеделник ще пускам изследвания на урината на малкия. В лабораторията жената ми каза да го измия хубаво преди да взема урината, една позната ми каза да го измия е лайка вие какво правихте? Направо тръпки ме побиват като си помисля, че може да има някоя инфекция.......след операцията имахме пъпки около чурката който се оказвха гъбички и сега не знам какво ще излезе на резултатите Sad

# 50
Аз просто го измивам и го чакам да се изпикае направо в кутийката. Защо ще давате урина и защо си мислите за инфекции? Ние след операцията също бяхме и обринати и изприщени, беше зачервено още в болницата от превръзките и няколко пъпки по пишлето даже имаше, но всичко си беше от жегата, бяха топлинни пъпки и всичко си се оправи разбира се с щателно мазане и често сменяне на памперсите.

# 51
  • Варна
Аз просто го измивам и го чакам да се изпикае направо в кутийката. Защо ще давате урина и защо си мислите за инфекции? Ние след операцията също бяхме и обринати и изприщени, беше зачервено още в болницата от превръзките и няколко пъпки по пишлето даже имаше, но всичко си беше от жегата, бяха топлинни пъпки и всичко си се оправи разбира се с щателно мазане и често сменяне на памперсите.

Давам урина, защото на епикризата пише да се пуснат микробиологични изследвания (мисля, че така беше написано) и периодично да се пивтарят.

# 52
тия дни ще правим изследвания за градината.
продължава да пика от две места като от второто по скоро капе. иска ми се да се затвори сама тази фактура ама си мечтая.

# 53
лелее, аз чак сега поглеждам,че пише че се прави изследване на урина. Д-р Такова нищо не ми е казвала, затова и не съм обърнала внимание, нито пък на прегледа на 12.08 каза нещо. След какъв период от операцията се прави това и колко пъти, знаете ли нещо?

# 54
за 3години нито веднъж не съм давала урина. само изследванията в болницата.

предстои да е  на детска градина. кога и как обяснихте за хипоспадията?

# 55
Здравейте мамита.Отдавна следя форума тай като и моя син е с хипоспадия гландис.От прочетаното във форума разбрах,повечето сте доволни от доктор Такова.решихме и ние да отидем при нея .но за съжаление днеска когато звъннах за час в Токуда ми казаха че вече не работила там.Попитах къде мога да я намеря,те ми казаха 4е е извън страната.Ако някой знае нещо дали ще се връща пак в токуда нека да пише.

# 56
д -р. Такова ще се върне около януари месец,така че тогава можеш да я търсиш. А за градината - аз обясних още на първият ден и то на всяка една от госпожите поотделно.

# 57
Да тогава ставаме на 1г.Вчера намерих Такова във Фейсбук и ми е писала че незнае кога ще се върне и да отида в Пирогов.Там много не ми се ходи от прочетаното за там.Сега имам записан час при Красимира Калинова доцентка от Стара Загора.Предполагам щом е доц да е добра.

# 58
Относно за телка сигурно от Красимира Калинова трябва да ми напише и после от личната.А вие преди операциите забелвали ли сте пишлето?Тя му се вижда главичката нали само отгоре има кожа,като качулка стои.Предарпвам леко ама нищо нестава.

# 59
Относно за телка сигурно от Красимира Калинова трябва да ми напише и после от личната.А вие преди операциите забелвали ли сте пишлето?Тя му се вижда главичката нали само отгоре има кожа,като качулка стои.Предарпвам леко ама нищо нестава.
За ТЕЛК-а се представя амбулаторен лист, предполагам и от тази докторка може, трябва да е уролог. И нашето пишле беше така, като качулка и хич не можех нищо да го правя, не се мъчи като го оперират ще го забелят(обрежат). На 1г. не е късно, макар, че ние отидохме на преглед още на 6м. и на 10м вече се оперирахме. Относно прегледа и в Пирогов може да отидеш на такъв, да се успокоиш, не е казано,че там ще си правиш операцията. Като я няма сега д-р Такова и те ще имат много пациенти.

Общи условия

Активация на акаунт