Хормонални изследвания - 3

• 78 777
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Относно Цибалаб - просто два пъти попаднах на УЖАСНИ лаборантки.... за ОГТТ едвам ми взе кръв на 0 мин, после от 60-та до 135-та се мъчи да ми вземе. набоде ме навсякъде - китки, отгоре на дланта, на крака ме бодна даже и не можа да пусне кръв. Некадърност. А и честно казано не им вярвам много на резултатите....излизат ужасно бързо. Но аз не ходех в централната лаборатория, ами в по-малки, които са ми по - удобни. Въпросното набучване с игли беше до ИСУЛ в една уличка. Моя близка също е имала проблеми с резултатите им, и то от периферните лаборатории. Сигурно в тях е проблема, но както и да е де, аз за себе си там няма да стъпя повече - изследвания само в лаб на УСБАЛЕ, Александровска и Ноневи!
(между другото и от Писанец в Пловдив бях доволна навремето)

# 361
Здравейте момичета,исках да попитам колко трябва да е ТСХ хормона преди да започнем стимулация за инвитро.Преди няколко месеца си направих имунологични изследвания и тсх беше 6.50 после ендокринолог ми преписа лекарства(л-тироксин 50) и последно падна на 3.50 доктора каза че вече е в норма,но не достатъчно ниско за да започнем стимулация,увеличиха ми дозата сега след няколко дена,ще видим как е?
Благодаря ви предварително,ще продалжавам да ви следя.Хубав ден на всички Simple Smile

# 362
  • В сърцето на любимия човек
Преди стимулация ТСХ трябва да е под 2.5, даже се препоръчва да е под 2, защото от самата стимулация се покачва много, а при бременност съвсем скача.
Ако ТСХ е по-високо от 2.5 (при положение, че си на терапия, тук естественото забременяване не го коментирам), по-добре изчакай още един месец и тогава преминете към процедура, защото това може да повлияе негативно на стимулацията и процедурата като цяло.

# 363
Подкрепям Пънче-мънче, моето без проблем, е 2,27, лекарката каза, че е ок, но аз ще го следя, тъй като от процедура сме далеч.

# 364
Много ви благодаря за отговорите момичета,вчера пуснах си изследване за ТСХ и резултата е 0.15,веднага звъннах на ендокринолога който ме лекува и каза че е ниско но това е добре,и че може да започваме стимулация и малко намали дозата .Днес съм 15 ден от цикъла и живот и здраве като ми дойде на 2 ден започваме,като преди това ще пуснем още един път изслед.за тсх.Желая ви успех на всички Simple Smile

# 365
  • В сърцето на любимия човек
Дано да стабилизирате ТСХ, защото наистина много се колебае  Rolling Eyes
Задължително преди да стартирате стимулацията направи  нова контрола  Naughty
Аз лично бих изчакала още един цикъл, за да съм сигурна, че се е стабилизирал хормона, защото той влияе на яйниците, а от там и на качеството на яйцеклетките, а и после по-лесно ще се коригира дозата, защото лекарят ще знае как реагира твоят организъм. Това е лично мнение, без да съм специалист  Rolling Eyes

# 366
Здравей Денис и успешна, здрава и много прекрасна 2015  bouquet

Преди коледа те бях питала за хормони на 3 ти ден, а сега питанката ми е за прогестерон на 21-ви ден от цикъла. Не успяхме да засечем овулацията в клиниката и ми казаха да го изследвам.
Стойностите са

Хормони
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
Прогестерон         43.62        nmol/l     5,30 - 86     ECLIA

Обаче не намирам в нета, какво означава newsm78 много ще съм ти благодарна за мнението ти. Мерси предварително  bouquet

# 367
  • София
Здравей Денис и успешна, здрава и много прекрасна 2015  bouquet

Преди коледа те бях питала за хормони на 3 ти ден, а сега питанката ми е за прогестерон на 21-ви ден от цикъла. Не успяхме да засечем овулацията в клиниката и ми казаха да го изследвам.
Стойностите са
Хормони
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
Прогестерон         43.62        nmol/l     5,30 - 86     ECLIA
Обаче не намирам в нета, какво означава newsm78 много ще съм ти благодарна за мнението ти. Мерси предварително  bouquet

Благодаря!  Hug
Много здраве и сбъднати мечти през НГ
За Прогестерона -  показва, че е имало О., но ако е направен точно на 7 ден след О. показва, че ЖТ не функционира добре
В случая не е много показателен, след като не е изследван на 7 ден след О.
Какви са нивата на Пролактина?

# 368
Мерси много за бързия отговор.  bouquet

Пролактинът на трети тен беше
Пролактин/Prolactin                302.5        mIU/L     M 86 - 324; Ж 102 - 496   

Аз съвсем се обърках кога ми е ову. Декември на 12-ти ден не беше настъпила, на 21-ви минала според док около 15-16 ден.
Този цикъл се пробвах да я хвана с тестове от 11тия ден и от първия тест имаше бледа втора черта, насищаше се слабо до 14тия и на 15тия започна да избледнява, без да е станала еднакво или по-тъмна от контролната. На 16тия бях на преглед, но явно пак беше минала (първият възможен ден след празниците).

Сега ще потърся някакви ову тестове дигитални или и аз не знам какво, защото онези ала овю с пръчиците са явно прекалено сложни за скромните ми възможности Sick

Предстои ми инсе и трябва да я уловим, но пък ходя и на работа, там не знаят, и не мога да липсвам всеки ден с часове newsm78 та ми е предизвикателство...

# 369
  • София
Мерси много за бързия отговор.  bouquet

Пролактинът на трети тен беше
Пролактин/Prolactin                302.5        mIU/L     M 86 - 324; Ж 102 - 496   

Аз съвсем се обърках кога ми е ову. Декември на 12-ти ден не беше настъпила, на 21-ви минала според док около 15-16 ден.
Този цикъл се пробвах да я хвана с тестове от 11тия ден и от първия тест имаше бледа втора черта, насищаше се слабо до 14тия и на 15тия започна да избледнява, без да е станала еднакво или по-тъмна от контролната. На 16тия бях на преглед, но явно пак беше минала (първият възможен ден след празниците).

Сега ще потърся някакви ову тестове дигитални или и аз не знам какво, защото онези ала овю с пръчиците са явно прекалено сложни за скромните ми възможности Sick

Предстои ми инсе и трябва да я уловим, но пък ходя и на работа, там не знаят, и не мога да липсвам всеки ден с часове newsm78 та ми е предизвикателство...

За Пролактина - не мисля, че той създава проблем
Тестове за О. + БТ
Само БТ / в домашни условия/ може да покаже дали е имало О. или не
Ако изследваш отново Прогестерон, пускай и Е2 / на 7 ден след предполагаема О./

# 370
Мерси много, Денис, невероятно прекрасно е, че момичета като теб отделят от времето си и помагат.   bouquet

Сега ще ходя в темата за БТ да се информирам

Още веднъж благодаря и да имаш най-прекрасната година в живота ти досега  bouquet

# 371
Дано да стабилизирате ТСХ, защото наистина много се колебае  Rolling Eyes
Задължително преди да стартирате стимулацията направи  нова контрола  Naughty
Аз лично бих изчакала още един цикъл, за да съм сигурна, че се е стабилизирал хормона, защото той влияе на яйниците, а от там и на качеството на яйцеклетките, а и после по-лесно ще се коригира дозата, защото лекарят ще знае как реагира твоят организъм. Това е лично мнение, без да съм специалист  Rolling Eyes
Пънче-мънче от няколко дена ме чувърка отвътре това което ми писа,0.15 видимо наистина е ниско за тсх,но аз звъннах на доктора и каза,че може да започваме стимулация.Наистина се притесних сега в петък пак ще пусна контрола да видим за 1 седмица дали има промяна.Ние попринцип сме с мъжки фактор,а сега излезе и този мой проблем преди се притеснявах,че е висок а сега че е ниско направо нямам думивсичко е много трудно по този път,Господ да ни даде сили и кураж на всички да продължим напред.Успех ви желая на всички

# 372
  • Варна
Здравейте,
Бихте ли коментирали резултатите от хормоналните ми изследвания.

На трети ден от цикъла

FT3: 5,92 pmol/l                       реф. с-т: 3,95-6,8
TSH: 1,65 m/u/l                        реф. с-т: 0,27-4,20
FSH: 7,01 U/l                            реф. с-т: фази F: до 12,5; O:до 21,5 L: до 7,7
LH: 5,33 U/l                              реф. с-т: фази F: 12,6; O:до 95,6; L:до 11,4
Естрадиол: 230,9 pmol/l           реф. с-т: фази F: 90,1-716; О:243-1509 ;L: 147-224
Пролактин: 281,10 u/u/ml       реф. с-т: 102-496
Прогестерон: 0,89 nmol/l         реф.с-т: фази F:0,6-4,7; O:2,4-9,4; L:5,3-86,0
Тестостерон: <0,09 nmol/l       реф. с-т: 0,22-2,9
DHEA-S: 3,4900 мmol               реф. с-т: 2,68 - 9,23

Седем дни след овулация, установена чрез мерене на БТ и тестове за овулация:
Прогестерон: 93,45 nmol/l        реф.с-т: фази F:0,6-4,7; O:2,4-9,4; L:5,3-86,0

Малко съм притеснена. Тази стойност на FSH, въпреки че е в референтните стойности не е ли малко висока? Също така , виждам че и прогестерона, иследван седем дни след овулация е по-висок....

Благодаря предварително

# 373
  • София
Здравейте,

На трети ден от цикъла

FT3: 5,92 pmol/l                       реф. с-т: 3,95-6,8
TSH: 1,65 m/u/l                        реф. с-т: 0,27-4,20
FSH: 7,01 U/l                            реф. с-т: фази F: до 12,5; O:до 21,5 L: до 7,7
LH: 5,33 U/l                              реф. с-т: фази F: 12,6; O:до 95,6; L:до 11,4
Естрадиол: 230,9 pmol/l           реф. с-т: фази F: 90,1-716; О:243-1509 ;L: 147-224
Пролактин: 281,10 u/u/ml       реф. с-т: 102-496
Прогестерон: 0,89 nmol/l         реф.с-т: фази F:0,6-4,7; O:2,4-9,4; L:5,3-86,0
Тестостерон: <0,09 nmol/l       реф. с-т: 0,22-2,9
DHEA-S: 3,4900 мmol               реф. с-т: 2,68 - 9,23

Прогестерон: 93,45 nmol/l        реф.с-т: фази F:0,6-4,7; O:2,4-9,4; L:5,3-86,0

Малко съм притеснена. Тази стойност на FSH, въпреки че е в референтните стойности не е ли малко висока? Също така , виждам че и прогестерона, иследван седем дни след овулация е по-висок....

Благодаря предварително
Добре са, само тестостерона е доста нисък. Повтори го - дано да е лабор. грешка
Прогестеронът е супер. Дано да е станало  Peace

ПП. Дай да видя графиката

# 374
  • Варна
Здравейте,

На трети ден от цикъла

FT3: 5,92 pmol/l                       реф. с-т: 3,95-6,8
TSH: 1,65 m/u/l                        реф. с-т: 0,27-4,20
FSH: 7,01 U/l                            реф. с-т: фази F: до 12,5; O:до 21,5 L: до 7,7
LH: 5,33 U/l                              реф. с-т: фази F: 12,6; O:до 95,6; L:до 11,4
Естрадиол: 230,9 pmol/l           реф. с-т: фази F: 90,1-716; О:243-1509 ;L: 147-224
Пролактин: 281,10 u/u/ml       реф. с-т: 102-496
Прогестерон: 0,89 nmol/l         реф.с-т: фази F:0,6-4,7; O:2,4-9,4; L:5,3-86,0
Тестостерон: <0,09 nmol/l       реф. с-т: 0,22-2,9
DHEA-S: 3,4900 мmol               реф. с-т: 2,68 - 9,23

Прогестерон: 93,45 nmol/l        реф.с-т: фази F:0,6-4,7; O:2,4-9,4; L:5,3-86,0

Благодаря предварително
Добре са, само тестостерона е доста нисък. Повтори го - дано да е лабор. грешка
Прогестеронът е супер. Дано да е станало  Peace

ПП. Дай да видя графиката

Ох дано е станало  Praynig Вече от година правим опити.... Ето това е последната ми графика:

Общи условия

Активация на акаунт